2024.március.03. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szlovénia a”legjobb Európában”

3 perc olvasás

izleti14.jpgAz európai fenntartható turizmus területén a legjobb Szlovénia. Ez a hír eltalálta a híreket, miután az ITB Berlinben bemutatták a világ 10 legfontosabb fenntartható úti célját.

A világ 10 legfontosabb fenntartható úticélját az ITB Berlin megnyitotta a március 7-i megnyitó nap végén. A 100 legjobb fenntartható célállomás közül a nemzetközi zsűri először 32 döntőt választott ki, köztük a ” Szlovén Zöld célállomás “, valamint a Ljubljana és a Podčetrtek, mint a Szlovén Green Destination Gold díjat a “Best in Europe” kategóriában a Best of Planet. Ezzel a díjjal Szlovénia a világ 10 legelismertebb célpontja közül a legmagasabb 10 legelismertebb hely közé sorolható.

A díjkiosztó rendezvényt a Green Destinations, a TravelMole, az ITB Berlin és további tíz vezető globális szervezet és hálózat szervezte a fenntartható idegenforgalom területén, mivel sikeres történeteket kívántak kiemelni, bevált gyakorlatokat cserélni, hozzájárulni a turizmus fejlesztéséhez és fejlesztéséhez . Így ösztönzik az egyéni célpontokat, hogy jobban elkötelezzék magukat a fenntarthatósággal.

A Szlovén Idegenforgalmi Bizottság 2009-ben és 2010-ben kidolgozta a zöld turizmusra vonatkozó stratégiai iránymutatásokat, és fő célkitűzésévé tette, hogy Szlovénia a világ egyik legelegánsabb országává váljon. A szlovén idegenforgalom első napjaiban 2011-ben aláírták a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos partnerségről szóló nyilatkozatot a különböző érdekeltekkel együtt, elkötelezték magukat arra, hogy vállalják a szlovén idegenforgalom versenyképes és fenntartható fejlődésének felelősségét. A 2012-2016-os szlovén idegenforgalom fejlesztési stratégiája a fenntartható fejlődés elvein alapult, de a szlovén Idegenforgalmi Bizottság fenntartható fókuszt jelölte Szlovénia és turisztikai kínálatának egyetlen valódi fejlődési lehetőségként.

A fenntartható koncepcióra épülő vonzó turisztikai kínálat és a magas hozzáadott értékkel rendelkező, magas színvonalú és innovatív turisztikai termékek fejlesztése a versenyképesség lényeges elemévé válik, ami megkülönbözteti Szlovéniát és más idegenforgalmi kínálatát. 

A Szlovén Idegenforgalmi Bizottság jelentős lépést tett ebben az irányban a szlovén idegenforgalom zöld programjával megállapított egyedi nemzeti program kidolgozásával, amely ötvözi az ország különböző szintjein tett erőfeszítéseket, amelyek a fenntartható turizmus fejlesztésére irányulnak. 

Ez globális kritériumokon alapul, a Green Destinations szabványban és az Európai Bizottság ETIS eszközével együtt. A szolgáltatók és rendeltetési helyek értékelése több mint száz kritérium alapján történik; ha ezek a kritériumok teljesülnek, elnyerhetik a Szlovén Zöld minőségi címkét. 

Ezt először a szlovén Idegenforgalmi Bizottság adott ki 2015-ben, és eddig 44 címzettje van, ebből 23 célállomás, 16 szálláshely, három nemzeti park és két utazási iroda. Hamarosan 14 új rendeltetési helyet kapnak, amelyeket tavaly értékeltek. Jelenleg 15 új érdekelt fél jelenleg folyik az értékelési eljárásnak az idei pályázati felhívás alapján.

Ez a híres és világszerte elismert díj, a szlovén idegenforgalom zöld rendszere, a szlovéniai zöldségcímkével ellátott minden rendeltetési helyet nagyszerű promócióval és további helymeghatározással, mint a fenntarthatóságra összpontosító idegenforgalmi célpontot kínál. 

Más díjak és elismerések is megerősítik, hogy Szlovénia valóban a fenntarthatóság élvonalába tartozik. (Szerkesztette: László Gyula)

www.slovenia.info 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.