2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szmogriadó – gebedj meg alapon

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/21963"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ismetelhetionmagat1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Mint Sziszifusz a bürokraták lelketlensége ellen: önmagát ismételheti. Sokszor..." title="Mint Sziszifusz a bürokraták lelketlensége ellen: önmagát ismételheti. Sokszor..." width="75" height="100" /></a><span style="width: 73px" class="caption"><strong>Mint Sziszifusz a bürokraták lelketlensége ellen: önmagát ismételheti. Sokszor...</strong></span></span> <p>Nos az járt NAGYON rosszul, aki betartotta a korlátozást. No nem azért, mert a rendőrség büntetett volna. Talán okulva a tömegoszlatás körüli kártérítési perekből, tényleges és egyértelmű jogszabály hiányában MOST nem volt hajlandó beszállni az autósok kopasztásába.</p><p>

  mint sziszifusz a bürokraták lelketlensége ellen: önmagát ismételheti. sokszor...Mint Sziszifusz a bürokraták lelketlensége ellen: önmagát ismételheti. Sokszor…

Nos az járt NAGYON rosszul, aki betartotta a korlátozást. No nem azért, mert a rendőrség büntetett volna. Talán okulva a tömegoszlatás körüli kártérítési perekből, tényleges és egyértelmű jogszabály hiányában MOST nem volt hajlandó beszállni az autósok kopasztásába.

  mint sziszifusz a bürokraták lelketlensége ellen: önmagát ismételheti. sokszor...Mint Sziszifusz a bürokraták lelketlensége ellen: önmagát ismételheti. Sokszor…

Nos az járt NAGYON rosszul, aki betartotta a korlátozást. No nem azért, mert a rendőrség büntetett volna. Talán okulva a tömegoszlatás körüli kártérítési perekből, tényleges és egyértelmű jogszabály hiányában MOST nem volt hajlandó beszállni az autósok kopasztásába.

Ugyanakkor viszont kaszált a Centrum Parkoló. Mert azokat, akik a szmogriadó miatt nem akarták – tudták elvinji a kocsijukat napjában többször is becsületesen megbüntették. Kaszált a BKV is, sok esetben esélyt sem hagyva a bliccelésnek. Ingyenes utazás a kényszerutasoknak. Ugyan mit képzelünk! Ez nem vidék. Ez a főváros kérem!

A szégyen pálmája viszont alig tiszteletreméltó állapolgáraink, magukat környezetvédőnek nevező csoportját illeti. Semmivel sem jobbak mint a 4Mancs, megoldás helyett az állampolgárok agyon-büntetése a céljuk. Gebedjen meg, aki kocsival jár szlogenjükkel a Levegő Munkacsoport diadalmasan jelentette: Mégis meggebeszthető a polgár. Környezetvédelmi bírságot kell a nyakába sózni, mégpedig objektiv felelősség alapon.

A szmogriadó elrendelésekor Illetékes Fővárosi Elvtársnak sikerült olyan nyilatkozatot levágnia a Kossuth Rádió déli krónikájában, hogy az ember hirtelen azt hitte Grósz Károly elvtárs feltámadt és  beszél az ellenforadalom utcasarkon ólálkodó réméről.

Amikor a helyzet már már parasztlázadás szintre hágott, akkor már a kivételeket kezdték emlegetni: érdekes módón a taxi is bekerült közéje, ugyanakkor két Illetékes háromfélét mondott arról, milyen árukat szállitó kocsik kerülnek a kivételezetti körbe. Sőt itt-ott láthattunk kéjes vigyort, amikor megkérdezte valaki: ha a családnak két kocsija van, hogyan lehetne az egyiket úgy átrendszámozni, hogy egyik páros a másik páratlan legyen, közölték: Egyedi rendszámal 85 ezerért. Másként sehogy. Itt is működni kezdett az állami szabadrablás alkalomhoz passzított változata.

A „gebedj meg" kórusában a racionalítást képviselő VEKE javaslatait Budapesten lehuhogták. Vidéken megvalósították: ingyenes tömegközlekedés a szmogriadó ideje alatt. No meg nem tiltották a gépkocsik közlekedését. Az Autóklub jogásza is az emberi oldalát fogta meg a dolgoknak. Az már látszik, hogy amit itt szmogriadó címen műveltek, az kimeriti az alkotmányos jogok elleni különösen súlyos korlátozás kritériumait, aránytalan károkat okozott, egyénnek, csoportnak. És nem éri el célját.

A huhogányok szinte uralták a médiát, mindennek elmondva azokat, aki kénytelenek voltak a kocsijukat használni. Mert hogyan a fenébe jusson be időre valaki Biatorbágyról a budapesti irodájába időre, ha nem kocsival. Annak idején ugyanis hallgattak a propagandára és videken vásároltak házat, a széteső budapesti panel falanszter helyett. Mert ha nincsen szomgriadó kényelmesen be lehet járni. De ha van…

Az egész rendszer Budapesten – hangsúlyozom Budapesten – elégtelenre vizsgázott. Vidéken ugyanezt a problémát emberszabásúan oldották meg, nem makimajom módjára, aki a durunggal mindenkit, még saját kölykét is agyonveri ha begorombul. Ezen az sem segit ha Gyurcsány bejelenti. Ö bizony villamoson jár. (Majd a kedvéért építenek egy villamos vonalat a hegyre ahol lakik…)

Ide egy kiadós Alkománybírósági ítélet, új Mohács kell. Miként valaki állítsa már le az elaggott vizügyi lobbyt, akik megint a Bős Nagymaros sokszor elvetett tervét szeretnék felmelegíteni. Ezúttal a gázválság ürügyén. Ennél még az is jobb, ha Paksot bővítenék 1-3 blokkal. Ott csak a környezetvédőknek nevező botránycsinálókat kellene megfékezni. Nem kicsit. Nagyon.

Ja és vidéken, ahol emberi módon közelítettek a dolgokhoz, ott is csökken a por koncentrációja. És Kósa Lajos törvényjavaslatot nyújt be az emberibb szmogriadó érdekében. Saját magáról és Szegedről, Miskolcról véve a példát. Csak sikerre vihesse, es ne essen a szokásos gödörbe. Az ellenzék terjesztette be, tehát elvetendő. Vagy netalántán a költségvetési hiányt az emberek agyonbirságolásával szeretnék egyesek megoldani?

(Grafika: Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.