2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SZOLGÁLTATATUNK, TEHÁT VAGYUNK

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65193"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image10_66.jpg" border="0" width="468" height="112" /></a></span>Négy kiállításon, négy szakma képviselői mutatkoznak be a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A szolgáltatási szektor új típusú együttese 2012. október 16-18. között a terület kapcsolódási pontjaira épül. A HOVENTA szálloda- és vendéglátó-ipari szakkiállítás, és a BUSINESS TRAVEL SHOW mellé az idén csatlakozott a HUNGEXPO új, üzleti szolgáltatásokat bemutató kiállítása, a SERVICE EXPO, valamint a Humán Erőforrás Alapítvány által szervezett BUDAPEST CALLING nemzetközi call center szakkiállítás.</p> <p> 

image10 66Négy kiállításon, négy szakma képviselői mutatkoznak be a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A szolgáltatási szektor új típusú együttese 2012. október 16-18. között a terület kapcsolódási pontjaira épül. A HOVENTA szálloda- és vendéglátó-ipari szakkiállítás, és a BUSINESS TRAVEL SHOW mellé az idén csatlakozott a HUNGEXPO új, üzleti szolgáltatásokat bemutató kiállítása, a SERVICE EXPO, valamint a Humán Erőforrás Alapítvány által szervezett BUDAPEST CALLING nemzetközi call center szakkiállítás.

 

image10 66Négy kiállításon, négy szakma képviselői mutatkoznak be a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A szolgáltatási szektor új típusú együttese 2012. október 16-18. között a terület kapcsolódási pontjaira épül. A HOVENTA szálloda- és vendéglátó-ipari szakkiállítás, és a BUSINESS TRAVEL SHOW mellé az idén csatlakozott a HUNGEXPO új, üzleti szolgáltatásokat bemutató kiállítása, a SERVICE EXPO, valamint a Humán Erőforrás Alapítvány által szervezett BUDAPEST CALLING nemzetközi call center szakkiállítás.

 

VENDÉGLÁTÁS, SZÁLLODAIPAR: HOVENTA

 

A HOVENTA a szálloda- és vendéglátó-ipar beszállítóit hozza egy fedél alá, s közben interaktív bemutatókkal, szakmai előadásokkal, workshopokkal és versenyekkel teletűzdelt programot kínál.

 

Október 16-án az Élelmezésvezetők konferenciájára kerül sor. Ekkor indul a három napon át zajló Kreatív Konyha Fórum, ahol a három nap alatt három különböző tematikus nap keretében zajlanak a programok és látványos főzési bemutatók, melyekhez tehetséges, fiatal szakembereket kérünk fel, a házigazdák pedig a már jól ismert hazai sztárséfek lesznek. Első nap az éttermi és szállodai vendéglátásra fókuszálunk, másnap a cukrászat területén járunk, a zárónap pedig az ital- és kávékultúra világáról szól. Hagyományos konferencia helyett interaktív fórumot szervezünk, ahol az előadások közben üzemel a professzionális látványkonyha, és a szakmai kerekasztal-beszélgetéseknek aktív részese lehet a közönség is, akárcsak a kóstolásoknak.   

Október 17-én lesz a Giropizza d'Europe nemzetközi pizza készítési verseny régiós döntője, október 18-án pedig a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Budapest régiós ülése és a MONIN mixer bajnokság is szerepel a programban.

 

A szakmai konferenciák közül talán a legizgalmasabbnak ígérkezik október 17-én a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Hungexpo által közösen szervezett Vendéglátós Konferencia, melynek első része egy kerekasztal beszélgetés lesz a hatóságok képviselőivel, ahol köntörfalazás nélkül kérdez a szakma a sokszor logikátlan jogszabályokról és az ellenőrzésekről.

A fórum második részében olyan találkozó jöhet létre, melyre az utóbbi években nem volt példa a magyar vendéglátás történetében. Ezúttal 9 szakmai szervezet képviselői ülnek egy asztalhoz, hogy a vendéglátás helyzetéről, jövőjéről, az összefogás lehetőségeiről cseréljék ki gondolataikat.

Fontos esemény lesz 17-én a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség rendes éves közgyűlése de ezen kívül az MNGSZ egy fél napos, nyílt fórumot is tart majd a Hoventa workshop helyszínén.

A részletes programról a www.hoventa.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

 

ÜZLETI SZOLGÁLTATÁSOK KIÁLLÍTÁSA: SERVICE EXPO

 

Magyarországon és egész Kelet-Európában egyedülálló kiállítás a SERVICE EXPO, az üzleti szolgáltatások kiállítása, mely az idén második alkalommal kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kifejezetten szakmai jellegű rendezvény a cégek hatékony működéséhez kíván hozzájárulni azzal, hogy egy helyre gyűjtve mutatja be a vállalkozásoknak a különböző típusú üzleti szolgáltatásokat.

 

A SERVICE EXPO kapcsán a HUNGEXPO több fontos partnerrel is együttműködik. Stratégiai partnere a kiállításnak a VOSZ által alapított VOSZ-BESZ Zrt., mely egyrészt elhozza azokat a nagyvállalatokat, akikkel együttműködési megállapodást kötött, másrészt közreműködik a kiállítás széleskörű kommunikálásában a KKV szektor felé.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara – szintén, mint partner – a kiállításon tanácsadással segíti a KKV szektort illetve új kamarai szolgáltatásaikat mutatják be előadások keretében.

A Piac és Profit szaklap Versenyelőny a hatékonyságban címmel konferenciát szervez a kiállítás alatt. A SERVICE EXPO fő támogatója a FORD Haszongépjárművek. A részletes program a kiállítás honlapján megtekinthető: www.serviceexpo.hu

 

BUDAPEST CALLING

 

A BUDAPEST CALLING kiállítást a Humán Erőforrás Alapítvány szervezi. A modern gazdaságokban a vállalatok felismerték, hogy egyre fontosabb az ügyfelekkel való közvetlen, direkt kapcsolatfelvétel, az információgyűjtés, és a visszacsatolás. A korszerű technológia lehetővé teszi, hogy akár kontinenseken átívelő szolgáltatásokat is hatékonyan lehessen menedzselni. A kiállítással itthon is fórumot nyer ez a szakterület. A most harmadszor jelentkező szakmai rendezvény célja – a szervezők szerint – nem kevesebb, mint hogy Magyarország hosszabb távon az egyik nemzetközi központjává váljon a call center típusú szolgáltatásoknak.

A Nemzetközi call center szakkiállítás a szakma magyar és külföldi cégeinek, ügyfélszolgálati vezetőinek és szakembereinek kivételes találkozási fóruma.

A kiállításról honlapja: www.budapestcalling.hu

 

AHOL ÜZLET ÉS TURIZMUS TALÁLKOZIK: BUSINESS TRAVEL SHOW

 

2012. október 17 – 18 – án kerül megrendezésre immár 10. jubileumi alkalommal a Business Travel Show (BTS) a Hungexpo Budapesti Vásárközpont  „A"  Pavilonjában. Több mint 70 kiállító – szálloda, utazási iroda, rendezvényhelyszín, vendéglátóhely, konferencia- és rendezvényszervező cég,  programgazda és számos egyéb, az üzleti utazáshoz kapcsolódó szolgáltató várja izgalmas helyszíneivel, új programlehetőségeivel és kedvezményeivel az üzleti utazókat/utaztatókat.

 

A rendezvényen a hagyományos  kiállításon kívül különböző szakmai programokkal is várják a kiállítókat: október 17-én délben érkeznek a hosted buyerek a Magyar Turizmus Zrt. jóvoltából. A BTS kiállítók előre egyeztetett időpontokban találkozhatnak a külföldi szakmai meghívottakkal (utazási – és rendezvényszervező irodák képviselői), akik  többek között Spanyolországból, Hollandiából, Szingapurból, Oroszországból összesen 19 országból érkeznek. Október 18 -án 11 órától Egészségügy és turizmus címmel kerül sor egy konferenciára, amely azonban már minden látogató számára nyitott. Előadásokat hallhatnak az egészségturizmus fejlődési irányairól, potenciáljáról, illetve kiderül hogyan lehet megelőzni az utazás alatt bekövetkező betegségeket, miképp készüljünk fel egy – egy utazásra egészségügyi szempontból. Előadók lesznek: Dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, Horváth Gergely, a magyar Turizmus Zrt vezérigazgató-helyettese, Dr. Kincses gyula, a Magyar Egészségügyi Turisztikai tudományos Társaság elnöke és Dr. Felkai Péter, az utazásorvostan kandidátusa. Ezt követi a 6 kereskedelmi kamarával közösen szervezett manapság nagyon népszerű Speed Business Meeting.

 

Az eseményt egyéb izgalmas kísérőprogram színesíti: ingyenes egészségügyi szűrések. Október a látás hónapja, így lesz ingyenes látásszűrés, gerincvizsgálat és a szervezet egészségi állapotának feltérképezése, állapotfelmérés, konzultációs lehetőségek.

 

A látogatókat számos meglepetés is várja, így például regisztrációjukkal sorsoláson vehetnek részt, ahol a kiállítók által felajánlott díjakat nyerhetnek.

 

A rendezvény megközelítése szempontjából is fontos információ, hogy a szervezők transzferbuszokat indítanak Budapest központjából, a Westend Hilton – Hungexpo – Westend Hilton útvonalon mindkét nap folyamán. A pontos menetrendről az esemény weboldalán, a látogatói  információk menüpont alatt kapnak információt az érdeklődők.

 

 

További információkért és ingyenes online regisztrációért látogasson el a Business Travel Show honlapjára, a www.businesstravelshow.hu

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.