2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sztrájk – legyünk türelmesek értünk is sztrájkolnak! –gyakorlati tudnivalók

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11571"><img class="image _original" src="/files/images/sztrájk_1.jpg" border="0" alt="SZTRÁJK!" title="SZTRÁJK!" width="150" height="37" /></a></span> <p>Ma két sztrájk is van egyidejűleg. A MÁV-START dolgozói folytatják gördülő sztrájkjukat, ami azt jelenti, hogy a GYSEV vonalain kívül gyakorlatilag leáll a közlekedés. A MÁV bérleteket a velük hasonló útvonalakon közlekedő VOLÁN járatok nagy részén elfogadják.Néhány mentesítő busz is indul, erről <a href="/node/11570">lásd a MÁV-START közleményét.</a></p><p>

 sztrájk!

Ma két sztrájk is van egyidejűleg. A MÁV-START dolgozói folytatják gördülő sztrájkjukat, ami azt jelenti, hogy a GYSEV vonalain kívül gyakorlatilag leáll a közlekedés. A MÁV bérleteket a velük hasonló útvonalakon közlekedő VOLÁN járatok nagy részén elfogadják.Néhány mentesítő busz is indul, erről lásd a MÁV-START közleményét.

 sztrájk!

Ma két sztrájk is van egyidejűleg. A MÁV-START dolgozói folytatják gördülő sztrájkjukat, ami azt jelenti, hogy a GYSEV vonalain kívül gyakorlatilag leáll a közlekedés. A MÁV bérleteket a velük hasonló útvonalakon közlekedő VOLÁN járatok nagy részén elfogadják.Néhány mentesítő busz is indul, erről lásd a MÁV-START közleményét.

A másik sztrájk a fővárosi lakosokat érinti. A reggeli üzemkezdettől délután 13 óráig SEMMILYEN BKV járat nem közlekedik (a szerződésbe kiadott néhány kivételével.) Ez azt jelenti, hogy ez idő alatt célunkhoz gyalog, kerékpáron vagy pedig taxival juthatunk el. A saját kocsi használatát a fokozott káosz miatt nem javasoljuk.

Azok a BKV járatok amelyeket nem érint a sztrájk, mert szerződéses üzemeltetésben vannak:

13-113-113A járatcsalád
14
30
41
41GY
50
58
87-87A-187 járatcsalád
88
114
120
147
150
170GY
250
TP83
VP02

A rendőrök fokozott készenlétben lesznek. Ugyanakkor gyanus, hogy külön kiemelték, hogy a sztrájk nem jelenti a buszsávok szabad használatát, csak akkor lehetseges ezeket folyamatos haladásra ezt igénybevenni, ha a forgalomirányító rendőr ezt kifejezetten engedélyezi. Ismervén a hazai rendőrség ügyfélbarát gyakorlatát ez ezt jelenti, hogy akár egy kis extra büntetés bevételre is szert tehetnek vele, ha a buszsávokat szokásuk szerint szorgosan monitorozzák. Az Emberibb Parkolásért Mozgalom a parkolási díjak átmeneti felfüggesztéséért és a buszsávok használatért írt levelet Demszky Gábornak a sztrájk ideje alatt. Választ nem kaptak.

http://inforadio.hu/hirek/belfold/budapest/hir-191795

Gaskó István egyértelműen beszélt: Politikai büntetésből nem akarnak megegyezni velük, mert a szakszervezetek is az emberek mellé álltak a TB ember ellenes átalakításai miatti tiltakozásoknál, és a népszavazás szervezésében, az aláírások gyűjtésében. Erre utalt az is, hogy az egészségügyi miniszterasszony egyik utolsó rendeletével a gyermekorvosoktól vett el további pénzeket.

Legyünk türelmesek egymással szemben. A tanulók számára a mai nap igazolt hiányzás – hacsak nem rendeltek el tanítási szünetet. Amennyiben ezt elrendelik, akkor is kell a felügyeletről gondoskodni.  Aki a sztrájk miatt nem tud bejutni vagy időben bejutni munkahelyére az annak igazolt távollét, amit ledolgozhat, vagy szabadságot vehet ki vagy a munkaadó dönthet úgy, hogy alpabért fizet. Tehát a lakosságot munkajogilag és tanulmányi téren NEM éri károsodás.

Ne tapossuk le egymást, és ha tudunk inkább maradjunk otthon. Ne adjunk lehetőséget a büntető hiénáknak, hogy buszsáv igénybevételéért, tiltott parkolásért megbüntessenek bennünek. Mi is spórolunk, de ez nekik a legnagyobb büntetés. Miként az is várható, hogy a sztrájk megszünése után ellenőrök siserehada lepi el a BKV állomásokat és járműveket. Legyünk résen, vigyázzunk egymásra!

A belvárosban ma délutáni 16:30 órakor az ismert blogger Tomcat által jelzett spontán performansz, azaz flashmob lesz a Broadway jegyirodánál  az Ujlipótvárosban. Várhatóan ez is kisebb tumultust okoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.