2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szubjektív: a Syma-csarnokba költözött Thaiföld

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13282"><img class="image thumbnail" src="/files/images/thaifoldt.thumbnail.jpg" border="0" alt="Thaiföld - térkép" title="Thaiföld - térkép" width="73" height="100" /></a><span style="width: 71px" class="caption"><strong>Thaiföld - térkép</strong></span></span> <p>Hétvégi vásári napokra, ha vágyik az ember fia-lánya, ellátogathat a budapesti rendezvényközpont  thaiföldi rendezvényére.  Ingyenes a belépés,  kellemes ezt tudni, így a sport-közönségre dresszírozott biztonsági emberek többsége bizonyára edzőtermekben készül a következő bevetésre, mondjuk a VIP látogatók egzecíroztatására...</p><p>

 thaiföld - térképThaiföld – térkép

Hétvégi vásári napokra, ha vágyik az ember fia-lánya, ellátogathat a budapesti rendezvényközpont  thaiföldi rendezvényére.  Ingyenes a belépés,  kellemes ezt tudni, így a sport-közönségre dresszírozott biztonsági emberek többsége bizonyára edzőtermekben készül a következő bevetésre, mondjuk a VIP látogatók egzecíroztatására…

 thaiföld - térképThaiföld – térkép

Hétvégi vásári napokra, ha vágyik az ember fia-lánya, ellátogathat a budapesti rendezvényközpont  thaiföldi rendezvényére.  Ingyenes a belépés,  kellemes ezt tudni, így a sport-közönségre dresszírozott biztonsági emberek többsége bizonyára edzőtermekben készül a következő bevetésre, mondjuk a VIP látogatók egzecíroztatására…

(Ez lehet ám csak az élvezet!) 

A délkelet-ázsiai ország mesterei (és kontárai, ki is tudhatná innen nézve…) valamint külkereskedői kínálnak kóstolót a magyar ízlelő-bimbóknak, remek ékszerek villognak a pultokon mindig szépülni vágyó hölgyeink örömére,  sok apró, tetszetős kézműves termék az egész családnak.

vizi piacVizi piacBelépéskor már megmutatkozik a thai kereskedő-véna, mindenkit regisztrálnak, még kuncsaft lehet belőle máskor is.  Szerencse-figurák kínálnak jó sorsot a vásárlónak; elefánt, teknősbéka és sok más kabala (ha szabad itt használni ezt a kifejezést).  Egy helyütt üdítőt poharazhatunk aloe-vera darabokkal dúsítva, odébb a thai konyha remekeinek elkészítését leshetjük el avatott konyhamestertől, csak el ne tévesszük odahaza!

Csoda-hatású, originál thai krémekkel kényeztetik a látogató-hölgyeket, a kenegetéssel akár súlyvesztésre is számíthatnak. Bizonyára. Ha mégsem, ott van a thai masszázs, az egzotikus illatú szappanok, vélhetően nyugati ízlésre szelidítve, vagy a jade-köves kézi dögönyöző.  Thai divat szerint is öltözhetünk a könnyű kelmékből szabott lenge nyári ruhákba, némely kereskedő-cég megnevezésében még fellehetjük az ország régi nevét is: Sziám (pl. Siam Wooden Products Co., Ltd.). Thai fából készült kézműves termékeket csak itt keressünk… Tetszetős papucsokat („vietnámi" fazonút is) a Summit Footwear Co., Ltd. szállíthat a mezítelen lábak öltöztetésére.

tradicionalis fa-ütőhangszerTradicionalis fa-ütőhangszerSzínpad is települt, időről időre művészek, sportolók is bekapcsolódnak a hangulat növelésébe, a rendezvény sikere érdekében, magyarázza a helyi hangosítás készséges mestere.  A krónikásnak nem volt szerencséje, látogatása délutánján ez hiányzott.  A vásárlás idejére a gyerekek őrzése jó kezekben látszik a játszósarokban.

thailand.thumbnailA turista-paradicsomról szóló beszámoló nem lenne teljes persze a thai és thai-érdekeltségű utazási irodák, (pl. az  5kontinens Travel Agency) standjai nélkül, utóbbi budapesti iroda elérhetőbbnek tűnik, ajánlatait megfontoljuk thai utazásunknál (ha csak nem kapunk Thaiföldről egy még kedvezőbb, autentikus ajánlatot…).

grand palace - bankokGrand Palace – BankokAzok az üzletemberek, akik a krónikásnál komolyabb piaci érdeklődéssel látogatnak a rendezvényre, a fejlett thai gazdaság lehetőségeiről is tájékozódhatnak a helyszínen, vagy a http://www.depthai.go.th/ , vagy a http://www.thaitrade.com/ oldalakon.  Végül is, a szervezők szerint a kiállításon 40 thai gyártó és exportőr és 10 olyan hazai cég várja az érdeklődőket, akik thaiföldi termékeket forgalmaznak, tessék utána számolni személyesen! 

tradicionalis nang-yaiar árnyjátékfiguraTradicionalis nang-yaiar árnyjátékfiguraA Thai rendezvénnyel egyidõben zajlott volna a Syma csarnokban az  "Aktív50 +" presztizskiállítás 50 év felttieknek  címû esemény, hiába kerestük, csendben elhervadt, mielõtt kibomlott volna.

"az egyiknek sikerül, a másiknak nem…"

Csak tudatnák a közönséggel…

http://www.thaitrade.hu/

http://www.daengfashion.com/

http://www.voilatoy.com/

http://www.aerosoftshoe.com/

http://www.bioplusthai.com/

http://www.depthai.go.th/

http://www.thaiherbs.info/

http://www.5kontinens.hu/

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.