2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Születésnap

2 perc olvasás

okosóra 3

Nagyapa, kérhetek valamit tizedik születésnapomra?

Mondd, mi a vágyad?

Egy Apple Watch Serie Three.

Kifejtenéd bővebben.

Hát egy okosóra mobil operációs rendszerrel.

És az okostelefonod?

Az már elavult, különben is mindig valahol ottfelejtem. Az okosórával ilyesmi nem fordulhat elő, már majdnem mindenkinek van az osztályban. Tudod, hordozható médialejátszó, FM-rádió, minden van rajta, audio- és videofájlok lejátszására is alkalmas, persze bluetooth headset használatával.

Ja, az más. Szóval tudunk vele telefonálni egymásnak?

Hát persze. Képzeld el, olyan mint egy hordozható számítógép. És van egy király tulajdonsága. Cserélhető az óra design-ja, tehát akár minden nap máshogy nézhet ki az órám. Saját egyedi designt tervezhetek rá. Felfogod mit jelent ez nekem?

Őszintén szólva nem, de majd igyekszem.

És még nem is beszéltem arról, hogy a beépített GPS nyomkövető segítségével bármikor tudnád hol vagyok. Sőt, azt hiszem videóhívást is indíthatok, bár ebben nem vagyok biztos. Erről jut eszembe nagyapa, volt neked okostelefonod tízéves korodban?

Semmilyen telefonom nem volt, még a lakásban sem volt vezetékes telefon. Lementünk az Almássy-téri telefonfülkéhez ha telefonálni akartunk. Számítógép sem létezett még akkor.

De tévé az csak volt?

Nem volt, rádiónk volt, de a gyerekek nemigen rádióztak.

Hát akkor mit csináltatok?

Például lementünk a térre és „Jöjjön az a híres”-t játszottunk.

Az mi fán terem?

Elmondom hogyan lehetettígy játszani, Kell hozzá egy labda.

Teniszlabda?

Nem, körülbelül kétszer akkora és gumilabda. Összejöttünk tízen, mindenki választott magának egy országnevet. Egyikünk vezette a játékot. Letettük a labdát a földre, körülálltuk, lehajoltunk, kinyújtottuk kezünket a labda felé.

De komplikált.

Az okosóra kezelése biztos egyszerűbb. Aztán a játékvezető elkezdte a mondókát. Jöjjön az a híres, nevezetes…….nagyon híres….. nagyon nevezetes……még híresebb……még nevezetesebb…….Belgium!!

Ekkor a Belgium-gyerek felkapta a labdát, a többiek szétszaladtak. Ha sikerült valakit megdobni a labdával, az kiesett. Ha nem sikerült, akkor a dobó esett ki. Így folytattuk a játékot addig, amíg egyikünk megnyerte.

Érdekes, megkapom az okosórát?

Persze hogy megkapod.

Te vagy a legjobb nagyapa a világon!

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.