2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szüntelen szórakozás a Szigeten – készpénz nélkül

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52656"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ups_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Az APC by Schneider Electric megoldásainak köszönhetően a készpénz nélküli fizetés folyamatosan és zavartalanul üzemel a Sziget Fesztiválon 2011. augusztus 10-15. között</p> <p><strong> </strong>

Az APC by Schneider Electric megoldásainak köszönhetően a készpénz nélküli fizetés folyamatosan és zavartalanul üzemel a Sziget Fesztiválon 2011. augusztus 10-15. között

 

Az APC by Schneider Electric megoldásainak köszönhetően a készpénz nélküli fizetés folyamatosan és zavartalanul üzemel a Sziget Fesztiválon 2011. augusztus 10-15. között

 

Az idei Sziget fesztiválon a látogatók készpénz helyett kártyával fizetnek fogyasztásukért minden egyes pultnál és sátorban.  A tavalyi évben bemutatott megoldás lényege, hogy a látogatók előre feltölthetik egyenlegüket, és a helyszínen már csak egy bankkártyához hasonló eszközzel fizetnek a fogyasztásukért. Tehát a fesztiválozóknak nem kell készpénzt magukkal vinniük a forgatagba. Ha viszont valamilyen hiba miatt esetleg nem működne a készpénzmentes fizető terminál, a Szigetlakó ott maradna, ahol a part szakad: pénz és frissítők nélkül. Természetesen ez nem fordulhat elő, erről az APC szünetmentes megoldásai gondoskodnak.

 

A Sziget Fesztiválon összesen 300 darab BE550G-GR Back-UPS szünetmentes áramforrás biztosítja a fizetési- és feltöltési pontok zavartalan működését. Az eszköz áthidaló megoldást nyújt áramkimaradás esetére, és a túlfeszültség ellen is véd, tehát akkor sem hibásodhatnak meg a készülékek, ha valamilyen elektromos hiba vagy akár egy villámcsapás miatt hirtelen túl nagy adag áramot kapna a rendszer. 

 

A szünetmentes áramforrást rengeteg elektronikai cikk esetében alkalmazzák, ugyanis a védelem mellett még pénzt is meg lehet vele takarítani. Egy televíziókészülék például – számos más eszközhöz hasonlóan – akkor is fogyaszt valamennyi áramot, ha ki van kapcsolva, ezt nevezik fantomterhelésnek. A BE550G-GR azonban erre is megoldást nyújt: automatikusan lekapcsolja a használaton kívüli eszközök áramellátását. Ezzel egy-egy háztartás évente átlagosan 7500 forintot takaríthat meg[1].

 

A szünetmentes áramforrás a villanyszámla mellett az adatokat is kíméli, hiszen lehetővé teszi, hogy a számítógépek, monitorok, nyomtatók és más eszközök rövid áramszünetek esetén is tovább működhessenek. Tehát egy hirtelen jött áramszünet nem szakítja meg a munkát, és nem akadályozza meg az éppen megnyitott állomány elmentését, legyen szó akár egy kulcsfontosságú dokumentumról, akár egy nehezen elért játékeredményről.

 

Természetesen egy szünetmentes áramforrás kapacitása is véges, órák hosszat nem képes pótolni a kimaradó energiát. Hosszabb áramkimaradás esetén az eszköz kénytelen lekapcsolni a rácsatlakoztatott berendezéseket, ám ezt is az előírásoknak megfelelően teszi : az APC díjnyertes szoftvere, a PowerChute például ilyen esetekben automatikusan, szabályos módon állítja le a számítógépet.

 

A környezetbarát kialakítású BE550G-GR mérete kisebb más hasonló eszközökhöz képest, ezért kevesebb burkolatot és a csomagolást használnak a gyártása során. A kisebb méretnek és súlynak köszönhetően a terjesztést is hatékonyabban lehet megoldani, így a szállítás közben jelentősen kevesebb fosszilis tüzelőanyagra van szükség, ezáltal a környezetterhelés is jelentős mértékben csökkenthető.

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE550G-GR

 


[1] A számítás alapja napi átlagosan 3 órás számítógép használat, készenléti állapotban 25 wattot fogyasztó csatlakoztatott eszközök, és kilowattóránként 38 forint energiaár. A berendezések típusa, a használati idő hossza és az elektromos áram díja befolyásolja az egyedi megtakarításokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.