A T-Home és a Huawei együttműködési megállapodást kötött a GPON (Gigabit Passive Optical Network, gigabites passzív optikai hálózat) berendezések és menedzselő rendszer szállítására és ezek rendszertámogatására.

A T-Home és a Huawei együttműködési megállapodást kötött a GPON (Gigabit Passive Optical Network, gigabites passzív optikai hálózat) berendezések és menedzselő rendszer szállítására és ezek rendszertámogatására.

„Az együttműködés legnagyobb nyertesei a lakossági és az intézményi előfizetők, akik a 21. század legmodernebb eszközeit felhasználó optikai hálózatnak köszönhetően kihasználhatják a hazánkban újdonságnak számító magas le- és feltöltési sebesség és a digitális kábeltelevíziózás képességeit is meghaladó új lehetőségeket" – hangsúlyozta a megállapodással kapcsolatban Winkler János, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások üzletágvezetője.

„Rendkívül büszkék vagyunk, hogy együttműködhetünk a T-Home-mal a GPON FTTH magyarországi bevezetésén, amely partnerség a hálózat gyors kiépítésére is garanciát jelent. A Huawei elkötelezett az optikai megoldások, újgenerációs távközlési alkalmazások világszintű bevezetése mellett" – mondta Yang Zhirong, Huawei Access Network Product Line elnöke.

A Huawei egyedi FTTH (Fiber To The Home, optikai kábel a fogyasztó lakásához) megoldásainak, valamint az innovációban élen járó T-Home már megrendelhető szolgáltatásainak köszönhetően hazánkban mindennapossá válhat a több tévékészüléken nyújtott, egyes televíziós csatornák és a Videotéka meghatározott filmjeit HD minőségben is kínáló IPTV szolgáltatás, valamint a zenei és multimédiás tartalmak villámgyors letöltése akár 50 Mbit/s letöltési sebességgel. (Optinet Super csomag esetén a min. és max. letöltési sebesség: 25-50 Mbit/s, a min. és max. feltöltési sebesség pedig 12,5-25 Mbit/s).

A GPON technológia egy pontból több fogyasztó lakóhelyéig viszi el az optikai szálat, az egyetlen optikai szálon pedig áramellátást nem igénylő eszközök osztják meg a sávszélességet, ezáltal biztosítva az energiatakarékosságot és a költséghatékonyságot.

Az optikai hálózat által lefedett területek:

http://www.t-home.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük