2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

T-Mobile szélessáv program az egyetemeken: mobilnettel kapcsolatos pályázaton nyerhetnek a diákok

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5813"><img class="image thumbnail" src="/files/images/T-Mobile_MDA_Pro.thumbnail.jpg" border="0" width="86" height="100" /></a></span> <p>Mobil szélessáv pályázatot hirdet a T-Mobile a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.</p><p>

 t mobile mda pro.thumbnail

Mobil szélessáv pályázatot hirdet a T-Mobile a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

 t mobile mda pro.thumbnail

Mobil szélessáv pályázatot hirdet a T-Mobile a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

A T-Mobile a 2007/2008-as tanévben  mobilinternettel kapcsolatos programot indít a hazai felsőoktatás támogatására, a vállalat és a felsőoktatási intézmények, illetve hallgatóik kapcsolatának bővítésére, a mobil szélessávú szolgáltatások megismertetésére. A program részeként a T-Mobile október első felében három budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói számára pályázatot hirdet mobil szélessáv témakörben, valamint mobilinternetezésre alkalmas eszközöket ajánl fel az érintett egyetemek számára.

A T-Mobile és a felsőoktatás kapcsolata nem újkeletű, hiszen a szolgáltató régóta különösen fontosnak tekinti a felsőoktatást, és kiemelt feladatának az oktatásban való aktív szerepvállalást. Most induló egyetemi programjával a T-Mobile három budapesti intézménnyel – a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel (MKE) – fűzi szorosabbra kapcsolatát, így kibővítve már meglévő egyetemi kapcsolatait és támogatási rendszerét. 

A jelenleg három egyetemet érintő „MobilNet Pályázat" pontos témáit – a mobilinternet témaköréhez szorosan kapcsolódva – az egyetemek oktatói és a T-Mobile szakemberei közösen határozták meg, természetesen mindhárom egyetemen az adott intézmény profiljához illeszkedően.

A Corvinus Egyetem hallgatói „Mobil szélessáv és WEB 2.0" témában adhatják be pályázataikat, feltárva a mobiltechnológia és a WEB 2.0 összekapcsolásából adódó lehetőségeket. A BME diákjai a mobil szélessáv kreatív alkalmazásán alapuló rendszerekkel – okostelefon, mobilweb és mobilmultimédia alkalmazásokkal – pályázhatnak.  A Képzőművészeti Egyetemen pedig a mobil szélessáv kreatív kihasználásán alapuló interaktív médiaművészeti alkotásokkal lehet indulni.

A pályázatokra október folyamán lehet regisztrálni, az eredményhirdetés pedig december közepén várható. A pályázat részletes feltételeiről az azzal kapcsolatos tudnivalókról mind a T-Mobile, mind pedig az egyetemek részletes tájékoztatást nyújtanak majd a pályázat kiírásától kezdődően.  A T-Mobile információs oldalai október 10-étől érhetőek el a http://www.t-mobile.hu/  címen.

A pályázatok elbírálását mindhárom intézmény esetében külön erre a célra felállított háromtagú rangos szakmai  zsűri végzi, mely az egyetem képviselője mellett egy külsős és egy T-Mobile-os szakértőből áll.

A Corvinus Egyetemen készülő pályamunkákat Dr. Nemeslaki András, az egyetem Gazdálkodástudományi karának nemzetközi dékánhelyettese, Novák Péter, a Kirowski digitális marketingügynökség ügyvezetője és Langsteiner Marianne, a T-Mobile marketingigazgatója bírálja el.

A BME-n születő pályamunkák zsűrizésében Dr. Charaf Hassan, egyetemi docens, az Alkalmazott Informatika csoport vezetője,  Dr. Prof. Arató Péter egyetemi tanár, valamint Fekete László, a T-Mobile IP multimédia igazgatója vesznek részt.

 A Képzőművészeti Egyetem esetén a zsűri tagjai Kőnig Frigyes, az Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Dr. Petrányi Zsolt, a Műcsarnok ügyvezető igazgatója, valamint Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Mobile vezetője.

A T-Mobile felajánlása révén a pályázat első, második és harmadik helyezettjei – mindhárom intézmény esetében – 1-1 Fujitsu-Siemens laptopot kapnak, továbbá az első helyezettek két, a második helyezettek egy, míg a harmadik helyezettek félévig ingyenesen internetezhetnek a T-Mobile magyarországi hálózatán, így a szélessávval lefedett területeken is.

A program egyik pilléreként a T-Mobile eszköztámogatást is nyújt a kiválasztott három intézménynek, 10-10 darab mobilinternetezésre alkalmas notebook és  hozzájuk tartozó mobilinternet-előfizetés felajánlásával.

„Sokat várunk a most induló MobilNet pályázattól és nagyon örülünk, hogy három ilyen rangos felsőoktatási intézményt sikerült megnyernünk együttműködő partnerként. Bízunk benne, hogy a diákok számára inspiratív témákat sikerült találnunk és induló pályázatunk sikerre számíthat az egyetemisták körében. A mobilinternet ugyanis a diákok életében egyre fontosabb szerepet játszik, és már a közeljövőben hatással lesz az oktatásra, jelentősen egyszerűsítheti az ismeretek megszerzését, az egyetemmel való kapcsolattartást is." – mondta el a pályázat kapcsán Winkler János, a T-Mobile vezetője.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése a T-Mobile-lal hosszú évekre nyúlik vissza, hiszen a T-Mobile szinte megalakulása óta számos, kisebb-nagyobb programmal, eszközzel, anyagi és szakmai támogatással vesz részt az egyetemek tevékenységében.

A T-Mobile egyetemi programjához új szereplőként csatlakozik a Magyar Képzőművészeti Egyetem, mely intézményt kifejezetten jelen pályázat kapcsán kereste meg a T-Mobile.

A mobilinternet a Képzőművészeti Egyetem esetében olyan köztéri projektek, események, előadások megvalósítását teheti lehetővé, melyek a művészek és a közönség számára egyaránt újdonságot jelentenek majd.

A T-Mobile szélessáv a teljes internetpiacon egyre meghatározóbb alternatívát jelent. Jelenleg 93 városban, a magyar lakosság több mint 45%-a számára elérhető a T-Mobile maximum 3,6 Mbps (Budapest nagy részén pedig maximum 7,2 Mbps) letöltési sebességet kínáló mobilinternet-szolgáltatása, melyet az egyszerűség, az azonnali hozzáférés és a kényelmes böngészés jellemez. A T-Mobile ráadásul teljes körű internetes csomagot biztosít ügyfeleinek, azaz új mobilinternet-előfizetés esetén notebookot és modemet vásárolhatnak

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.