2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Talán kiderül az igazság? Szakvélemény arról, hogy halálos sérülést is okozhatott az október 23-an használt gumilövedék ?

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3370"><img class="image thumbnail" src="/files/images/PelleAndrea.thumbnail.jpg" border="0" alt="TASZ sajtótájékoztató: Pelle Andrea" title="TASZ sajtótájékoztató: Pelle Andrea" width="100" height="56" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>TASZ sajtótájékoztató: Pelle Andrea</strong></span></span> <p>A most nyilvánosságra került Papp jelentés  többek között megállapította, hogy a rendõrség a múlt évi sajnálatos események kapcsán kommunikációjában is folymatosan hazudott. </p><p>

 tasz sajtótájékoztató: pelle andreaTASZ sajtótájékoztató: Pelle Andrea

A most nyilvánosságra került Papp jelentés  többek között megállapította, hogy a rendõrség a múlt évi sajnálatos események kapcsán kommunikációjában is folymatosan hazudott.

 tasz sajtótájékoztató: pelle andreaTASZ sajtótájékoztató: Pelle Andrea

A most nyilvánosságra került Papp jelentés  többek között megállapította, hogy a rendõrség a múlt évi sajnálatos események kapcsán kommunikációjában is folymatosan hazudott.

Ennek a hazugságpiramisnak azon részével a jelentés nem foglalkozik, hogy a bevetett tömegoszlató fegyverek és lõszerek rendszeresítettek, bevizsgáltak voltak e.

tasz sajtótájékoztató: dénes balázs pelle andreaTASZ sajtótájékoztató: Dénes Balázs Pelle AndreaA TASZ által nyilvánosságra hozott szakértõi jelentés – ennek fotokópiáját olvashatják képeinken – megállapitják nem. De e mellett súlyos halálos sérülés okozására is alkalmas volt a bevetett nem "halálos fegyver". A kormány most ígéretet tett ennek kivizsgálására. Mivel Görgényi fõkapitány urat már nem találjuk poziciójában és a többi vezetõt is lecserélték, elképzelhetõ, hogy objektiv válasz születik, mert az IRM és a Rendõrség egyformán vizsgálatot ígért.

szakértõi jelentés 1. oldalaSzakértõi jelentés 1. oldalaA TASZ sajtótájékoztatót tartott 2007 július 5-én  a 2006. szeptemberi és október 23-ai rendõri fellépés tanulságairól. A TASZ azért fordul a nyilvánossághoz, mert – a jogsegélyszolgálata által vitt ügyekben a lezárult vizsgálatok alátámasztják a korábbi feltételezéseket az eljárások kifogásolható voltáról; – a rendõrség által alkalmazott kényszerítõ eszközökkel és intézkedésekkel kapcsolatban nemrégiben olyan új információra derült fény, mely az egyes eszközök és intézkedések jogszerûségét alapjaiban kérdõjelezi meg. Olvassa el a részleteket! – klikk a képekre!, vagy PDF-ben letöltehetõ a cikk végérõl.

szakértõi jelentés 2. oldalaSzakértõi jelentés 2. oldalaA TASZ által képviselt ügyekben már korábban szembetûnõ volt az a rendõrségi módszer, hogy az elõállított fiatalok egy részénél a jelentések nem konkrét, a cselekményt pontosan leíró adatokat, hanem csak ködös és általános információkat tartalmaztak, melyek számos esetben eredményezték az elõállítottak elõzetes letartóztatását, de a vádemeléshez gyakorlatilag kivétel nélkül kevésnek bizonyultak. 

szakértõi jelentés 3. oldalaSzakértõi jelentés 3. oldalaAz egyik, október 23-i rendõri fellépés miatt tett TASZ-feljelentés nyomán indult vizsgálat anyagaiból a közelmúltban tudta meg a TASZ azt, hogy a gumilövedékek bevetésére vonatkozó jogszabályi elõírásokat a rendõrség minimális szinten sem tartotta be. Így nem pusztán az kifogásolható, hogy az intézkedések számos esetben súlyos sérüléseket okoztak, hanem felvetõdik a kérdés: hogyan, milyen kiképzést követõen kerülhettek bevetésre a lõfegyvernek nem minõsülõ, de emberi élet kioltására alkalmas gumilövedékes vadászpuskák?

szakértõi jelentés 4. oldalaSzakértõi jelentés 4. oldalaA sajtótájékoztatón a TASZ képviselõi elsõ alkalommal tárják a nyilvánosság elé azokat a dokumentumokat, melyek bizonyítják: a rendõrségnek nem lett volna joga használni a gumilövedékes fegyvereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.