2023.február.08. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tanácsadási megállapodást kötött a Magyar Fejlesztési Bank és az Európai Beruházási Bank

2 perc olvasás

image5_9.jpgElsősorban közlekedési infrastruktúra és intelligens város projektek azonosítása, és ezek finanszírozására egy befektetési platform felállítása a célja annak a megállapodásnak, amely az Európai Beruházási Bank (EIB) és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) között jött létre az EIB által szervezett Európai Beruházási Tanácsadó Hálózat (EIAH) budapesti rendezvényén.

 

A 2018. március 1-jén Budapesten megrendezésre került EIB rendezvényen a Juncker-terv keretében elérhető tanácsadási szolgáltatásokat és finanszírozási lehetőségeket mutatták be a magyar projektgazdák és tanácsadók számára. A rendezvény keretein belül Vazil Hudak, az EIB alelnöke és Bernáth Tamás az MFB elnök-vezérigazgatója tanácsadási megállapodást írt alá, melynek célja:

  • az intelligens város koncepcióval (ún. smart city) és a közlekedési infrastruktúra fejlesztéssel kapcsolatos projektek azonosítása,
  • az ezekhez kapcsoló finanszírozási lehetőségek és struktúrák áttekintése,
  • valamint egy potenciális befektetési platform tervezése és felépítése.

Bernáth Tamás az aláírást követően elmondta: „A megállapodás keretében az MFB katalizátorként vehet részt egy befektetési platform kialakításában, amely a Juncker-terv keretében elérhető források szempontjából Magyarországnak kiemelten fontos. Ezzel új szintre lépett az Európai Fejlesztési Bank és az MFB együttműködése.”

A szerződésnek megfelelően az EIAH tanácsadói 2018 során együtt dolgoznak az MFB szakértőivel a beruházási platform megvalósítása érdekében.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.