Nyolc férfi, ütőhangszerek, tánc, akrobatika, sztepp és nem utolsó sorban rengeteg humor egy látványos showműsorban. Április 13-án a Kodály Központban lép fel a legendás TAP FACTORY produkció. Aki szereti a STOMP-ot, a Lord of the Dance-t és a Cirque du Soleil-t, illetve kíváncsi arra, hogy milyen lehet mindez összegyúrva és újragondolva, az biztos nem fog csalódni.

 

Nyolc férfi, ütőhangszerek, tánc, akrobatika, sztepp és nem utolsó sorban rengeteg humor egy látványos showműsorban. Április 13-án a Kodály Központban lép fel a legendás TAP FACTORY produkció. Aki szereti a STOMP-ot, a Lord of the Dance-t és a Cirque du Soleil-t, illetve kíváncsi arra, hogy milyen lehet mindez összegyúrva és újragondolva, az biztos nem fog csalódni.

 

2015 áprilisában először érkezik Magyarországra és rögtön négyállomásos turnéval indít a különleges produkció, mely az utcai zenétől a dobokon és a sztepptáncon keresztül az akrobatikáig mindent felvonultat, amitől szórakoztató és látványos lehet egy előadás. A hip-hop és az új cirkusz elemeit élőzenével vegyítő TAP FACTORY turné állomásainak Pécs mellett Budapest, Kecskemét és Veszprém ad helyet. Az indusztriális látványvilágot tükröző, egyszerre szexi és vicces előadás alatt a 8 szemrevaló pasi hordókon, autó felniken, közlekedési táblákon, „városi dobokon" diktálja a lüktető ritmust, ami hol erőteljesebben, hol könnyedebben kíséri a sztepp, az akrobatika és a tánc különleges kombinációjából álló műsort.

 

Az előadás producere, Patrice Marques nevéhez olyan show-k fűződnek, mint a Stomp vagy David Copperfield produkciói.  A világkörüli turné részeként hazánkba látogató, többszörösen díjnyertes produkciót pedig az a Vincent Pausanias hívta életre, aki számos szenvedélyes és nagy sikert aratott tapdance előadás koreográfusa és rendezője. És ha ez még nem lenne elég garancia a felhőtlen szórakozásra, az előadás táncosai is rátesznek egy lapáttal. A világ legkülönbözőbb részeiről érkező csapattagok között több világbajnok sztepptáncos – köztük Gilles Guenat és Jeremie Champagne -, urban dance és capoeira táncosok, kubai és afrikai ütősök és francia cirkuszi akrobaták is vannak, akik felléptek már a világ szinte összes ismertebb színpadán. A show táncosairól, a produkcióról, a felkészülésről és minden egyéb érdekességről, aktualitásról további információ elérhető a TAP Factory Hungary Facebook oldalán.

 

Patrice Fernando Marques-t az Atlanti-óceán mindkét oldalán látványos showműsorok energikus és nagyon kreatív producereként ismerik. Karrierje a szórakoztatóiparban 1979-ben kezdődött a Lido de Paris-ban. Öt évvel később az Egyesült Államokba költözött és a nemzetközi turné show, a Broadway On Ice produkciós menedzsere lett, amely olyan neveket sorakoztatott fel, mint az olimpiai világbajnok Dorothy Hamill és Scott Hamilton. Ezután New York-ba ment, ahol a KL Management-nél számos nemzetközi amerikai turnét menedzselt, olyanokét, mint David Copperfield, az Anything Goes With Mitzy Gaynor, a Camelot with Robert Goulet, a The King and I, és Az Operaház Fantomja. Patrice visszatért Európába és a LIDO de Paris első világturnéjának (Lido la Tournee) producere lett, amellyel 4 évig járták a világot. Ezt követően saját műsora, a Paris CanCan megalkotásába kezdett, mellyel több mint 5 éven át Európa, Ázsia és Ausztrália legnagyobb színházaiban léptek fel. Dolgozott a párizsi Disneyland-nek is, mint független tanácsadó, és a Celebrity Cruise line-nál, mint producer. Az elmúlt 10 évben Portugália három legnagyobb kaszinójának (Estoril, Lisbon, Figeira da Foz) műsorait készítette, mint például a Toujours Cancan, Sexy Lady, Dance Fever, Hot Legs, Showtime, és Flashback, és olyan híres produkciókat szervezett az országba, mint a Lord of the Dance, a Szentpétervári Jégbalett Társulat, a Crazy Horse, a Tango Pasion, és a Celtic Legends. Patrice jelenleg az UAU International-lel készít olyan közös műsorokat, mint a TANGO PASION, TAP FACTORY és egyéb folyamatban lévő projektek.

 

Paulo Dias egy látnok. 23 évvel ezelőtt feltette magának a kérdést: miért van az, hogy a legnagyobb műsorok, amelyek a világot járják, soha nem jutnak el Portugáliába? A válasz egyszerű volt: soha senki nem hívta őket! Paulo merészsége letette egy szórakoztató vállalat alapjait, amit azóta minőségi és érzelmekkel teli műsorairól ismernek el.  A Stomp, a Momix, a Slava, a Béjart Balett, és a Tap Dogs csak néhány a sikeres UAU produkciói közül, akárcsak a Broadway és a West End leghíresebb musical-jeinek eredeti verziói, mint a Chicago, a Macskák, a Miss Saigon, és a Grease. A színházi produkciók portugál nyelven történő előadása szintén egy UAU kezdeményezés, mellyel elérték, hogy újból tömegeket vonzzanak a színházakba. Portugáliát azonban az évek során kinőtték, így az UAU Spanyolországban is elkezdett műsorokat szervezni. Ez volt az első kísérlet a határok átlépésére, mely végül a Star Wars – A Kiállítás európai turnéjával vált valósággá. És ez még csak a kezdet!

 

2015. április 13.

Pécs, Kodály Központ

 

https://www.facebook.com/tapfactoryhungary?fref=ts

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük