2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tarolt a BKF a Savaria Filmszemlén

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78550"><img class="image image-_original" src="/files/images/sav%20(1).jpg" border="0" width="456" height="303" /></a></span>Kiemelkedő eredménnyel zárták a filmjeikkel nevezett Kameraman alapszakos és Mozgóképművész mesterszakos hallgatóink a hétvégén, Szombathelyen megrendezett Savaria Filmszemlét. </p> <p> 

Kiemelkedő eredménnyel zárták a filmjeikkel nevezett Kameraman alapszakos és Mozgóképművész mesterszakos hallgatóink a hétvégén, Szombathelyen megrendezett Savaria Filmszemlét.

 

Kiemelkedő eredménnyel zárták a filmjeikkel nevezett Kameraman alapszakos és Mozgóképművész mesterszakos hallgatóink a hétvégén, Szombathelyen megrendezett Savaria Filmszemlét.

 

A fesztiválon két kategóriában összesen 106 film versengett az elismerésekért, melyeket a Savaria Filmszínházban adtak át szombat délután. A Bajnok Filmek Ligájába meghívott filmek a tavalyi évben már dobogóra állhattak valamelyik országos megmérettetésen, míg a függetlenek versenyében bárki szabadon indulhatott, így ide Magyarország 26 településéről, valamint Erdélyből, a Vajdaságból, Szlovéniából és a Felvidékről is érkeztek pályaművek.

 

A zsűri tagjai a minősítés során összességében is kiemelték a BKF-en folyó munka magas színvonalát és külön is gratuláltak az innen érkező alkotóknak.

 

A BKF Művészeti képzésein készült alkotások ezúttal a következő rangos díjakat nyerték el:

 

Független filmesek versenyeKisjátékfilm szekció:

1. helyezett: Parafrázis (rendező: Kemény Eszter, operatőr: Chilton Flóra, vágó: Tokár

                     Dániel)

2. helyezett: Őrangyal (rendező: Földváry András István, operatőr: Chilton Flóra, vágó: Kobra

                     Ágota, Márton Dániel)

3. helyezett: Egy tál babnál kevesebb (rendező: Tóth Gergely, operatőr: Visontai Márton,

                     vágó és vizuális effekt: Földváry András)

 

Bajnok Filmek Ligája:

2. helyezett: Seduction (rendező, operatőr, vágó: Dimeth Balázs Ferenc)

 

A versenybe jutott a fentieken kívül:

– Deni (rendező, vágó: Szekeres Norbert, operatőr: Hejüsz Bettina),

– Shadow City (rendező: Tóth Gergely),

– Hero's Journey (rendező: Dimeth Balázs Ferenc),

– Maca (rendező: Tóth Gergely),

– Pap Hajnalka (rendező, vágó: Kobra Ágota, operatőr: Chilton Flóra, Hejüsz Bettina),

– Márton Dani költözik (rendező, vágó: Papp Hajnalka, operatőr: Tóth Levente) című film is.

 

A filmes eseményt támogatta és azon képviseltette magát a NMHH Médiatanács, Magyar Média Mecenatúra programja, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Művészeti Akadémia.

A bajnok filmeket Szalai Györgyi, Dárday István és Olasz Ferenc filmrendező, továbbá Köbli Norbert és Bereczki Csaba, a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi igazgatója bírálták el.

A független kategóriában Erdélyi János, Halmy György filmrendező és Dömötör Tamás forgatókönyvíró-rendező véleményezte a versenyzőket.

A pályaművek a Szombathelyi Televízió meghívására később valamennyien ismét lehetőséget kapnak a nézők előtti megmérettetésre.

 

A filmek létrehozásához segítséget nyújtó tanáraik:

Born Ádám, Gulyás Buda, Hargittai László, Kardos Sándor, Kepes András, Miklós Mari, Nagy András, Rozgonyi Ádám, Salamon András, Szabó Gábor, Szaladják István, Szalay Károly, Thernesz Vilmos.

Intézetvezető: M Tóth Éva

 

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfolióval rendelkező felsőoktatási intézménye. A BKF-en 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik képzés, alap- és mesterfokon, illetve másoddiplomás szinten. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 12 alap- és 6 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A főiskolának jelenleg közel 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a BKF Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat. A BKF jelenleg 70 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Tevékenysége elismeréseként 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a Superbrands védjegyet.

 

A filmek előzetesei az alábbi linkeken tekinthetőek meg:

Seduction: http://www.youtube.com/watch?v=UqK5mQX-Ty8

Parafrázis: http://www.indiegogo.com/projects/peter-greenaway-paraphrase

Őrangyal: http://www.youtube.com/watch?v=5PayexBANB4

Egy tál babnál kevesebb: http://www.youtube.com/watch?v=4jK8EF3EuzU

 

http://bkf.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.