Jóképű, harmincéves, százhetvenöt centi magas, jó szakmával rendelkező fiatalember vagyok, feleséget keresek.

Jóképű, harmincéves, százhetvenöt centi magas, jó szakmával rendelkező fiatalember vagyok, feleséget keresek. Jelentkezz, ha hosszú hajú, húsz év körüli, nem dohányzó, legfeljebb százhatvan centi magas lány vagy, akinek még nem volt vőlegénye. Legyél szép arcú, hogy állandóan gyönyörködhessek Benned. Ha reggel felébredünk, mindig mosolyogjál rám. Legyél hűséges, beosztó, takarékos, akkor nem lesz semmi hézag. Nem kell, hogy érettségid legyen, vagy szakmád, mert én megkeresem akár a havi háromszázötvenezer forintot is. El tudlak tartani és a három gyerekünket is. Mert a háromhoz ragaszkodom. Én olyan vagyok, mint az apám. Igazi férfi, erőskezű, magabiztos, tiszteletet parancsoló. Lányok, ha vonzónak találtok, jelentkezzetek!

*

   Tizenkilenc éves, százötvenkilenc centi magas, dolgozó lány vagyok. Hosszú, szőke hajam van, a tavalyi Anna-bálon második udvarhölgy lettem. Vőlegényem még nem volt. Igaz, van egy kis probléma, beleestem abba a hibába, mint az én korombeli lányok, ugyanis jó szakmám van és tanulok is, jövőre érettségizem. Mentségemre hozom fel, hogy csak most ismertelek meg Téged. De ne aggódj, természetesen abbahagyom a gimnáziumot és az állásomat is felmondom. Ha megismersz és megfelelek Neked. Azt nem tudom, hogy elnézed az irodalom iránti szeretetemet, sokat olvasok, de erre nem lesz időm a három gyerek mellett. Nem baj, majd eladom a több száz kötetes kis könyvtáramat. És újságokat sem fogok többé olvasni. Ha valamit nem tudok, majd megkérdezem Tőled. …..Tőled, Te idióta! Légy már észnél! Hát hol élsz, mert ebben a világban biztos nem. Sürgősen változtass elvárásaidon, mert így nemhogy a házasság, de még egyéjszakás kaland sem fog összejönni Neked.

*

   Leveledtől nagyon meghatódtam. Sajnos feltételeid egy részének nem felelek meg, de a remény hal meg utoljára. Ugyanis rövid hajam van, huszonkilenc éves vagyok, klinikai szakpszichológus. Ha találsz egy olyan bolondot, aki hirdetését olvasva feleségül menne hozzád, gyertek el mindketten rendelési időben a magánklinikámra. Ne félj, ideggyógyász is segíti az arra rászorulókat. Hidd el, a fejedben sötétség uralkodik. Csak egyetlen példát hozok fel, hogy megértsd. Azt szeretnéd, ha reggel felébredsz, mosolyogjon rád a házastársad. Elárulom, ez nem kérés eredménye. Úgy kell vele viselkedned, hogy örömöt leljen benned. Figyelj! Minden áldott nap! Akkor rád fog mosolyogni. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok.

*

Szervusz barátom, ne érts félre, nem játszom más csapatban, mint Jeremy Irons a Csodálatos Júliában, Szabó István remek filmjében. Nekünk is három gyermekünk van. Harminckilenc éves, tizenöt éve boldog házasember vagyok. És én is éppen annyit keresek havonta, mint Te. Majd meglátod, hogy élünk, pedig hitvesem is szorgalmasan dolgozik. Ezennel tisztelettel meghívlak otthonunkba egy baráti beszélgetésre feleségemmel hármasban. Adunk néhány jó tanácsot, hogy próbálj a földön járni. Ugyanis ilyen leány nincs, akit keresel legfeljebb az ideggyógyászati klinika zárt osztályán. De ha lenne, nem jöhetne hozzád feleségül, mert nem engedné ki a főorvos. További sikeres társkeresést kívánok.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük