2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tehetséges diákok

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64930"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_168.thumbnail.jpg" border="0" alt="Erdős Pál matematikus" title="Erdős Pál matematikus" width="76" height="100" /></a><span style="width: 74px" class="caption"><strong>Erdős Pál matematikus</strong></span></span></p><p>A tizenkettedik tanévét kezdte meg a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola 2012. szeptember 29-én.</p> <p> 

erdős pál matematikusErdős Pál matematikus

A tizenkettedik tanévét kezdte meg a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola 2012. szeptember 29-én.

 

erdős pál matematikusErdős Pál matematikus

A tizenkettedik tanévét kezdte meg a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola 2012. szeptember 29-én.

 

A tanári pálya fontosságára hívta fel a figyelmet Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola tanévnyitó ünnepségén. A programot működtető Műszaki Informatikai Kar célja, hogy a diákok sikeresek legyenek szakmai pályájukon, a tehetséggondozás feladata, hogy a kiváló diákok alkotómunkát végezzenek és hosszú távú szakmai karriert alakítsanak ki, mondta.

Piglerné dr. Lakner Rozália, a Műszaki Informatikai Kar dékánja köszöntőjében kiemelte, az Erdős Pál Iskolába felvételt nyert hallgatók kiemelkedő eredményeket értek el a versenyeken, a nemrég Svájcban megrendezett közép-európai matematikai olimpián a második helyen végeztek. Azok a középiskolások, akik a Műszaki Informatikai Karon tanulnak tovább, megismerhetik a kar tudományos kutatómunkáját és részt vehetnek a projektmunkában, mondta.

Dr. Pintér Ferenc, a tehetséggondozó iskola igazgatója az elmúlt évek legfontosabb eredményeit mutatta be az ünnepség résztvevőinek. Elmondta, idén közel 250 diák érdeklődött a tehetséggondozó program iránt. Beszélt a tehetséggondozás átalakulásáról, melyben szükséges a mérések által személyre szólóvá tenni a foglalkozásokat. Komoly és szorgalmas munkára buzdította a középiskolásokat.

A tanévnyitó keretében Dr. Gyulai József akadémikus tartott előadást „Ha most kezdeném…" címmel, melyből a középiskolások sok érdekességet tudhattak meg a tudomány fejlődéséről. Ezt követően a hétvégén folytatódtak a matematikafoglalkozások a versenyekre felkészülés jegyében.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara a minőségi oktatás jegyében egyedülálló, többszintű tehetséggondozó rendszert működtet. 2001-ben alapította az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolát azzal a céllal, hogy a matematikai és a műszaki pályára készülő középiskolás diákok tehetségének kibontakoztatását elősegítse. A veszprémi és szolnoki központtal rendelkező képzés az ország minden tájáról vonzza a matematika iránt érdeklődőket, mintegy 200 diák vett részt a foglalkozásokon ebben a tanévben is, az ország legjobbjai.

 

 

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.