Erdős Pál matematikusErdős Pál matematikus

A tizenkettedik tanévét kezdte meg a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola 2012. szeptember 29-én.

 

Erdős Pál matematikusErdős Pál matematikus

A tizenkettedik tanévét kezdte meg a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola 2012. szeptember 29-én.

 

A tanári pálya fontosságára hívta fel a figyelmet Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola tanévnyitó ünnepségén. A programot működtető Műszaki Informatikai Kar célja, hogy a diákok sikeresek legyenek szakmai pályájukon, a tehetséggondozás feladata, hogy a kiváló diákok alkotómunkát végezzenek és hosszú távú szakmai karriert alakítsanak ki, mondta.

Piglerné dr. Lakner Rozália, a Műszaki Informatikai Kar dékánja köszöntőjében kiemelte, az Erdős Pál Iskolába felvételt nyert hallgatók kiemelkedő eredményeket értek el a versenyeken, a nemrég Svájcban megrendezett közép-európai matematikai olimpián a második helyen végeztek. Azok a középiskolások, akik a Műszaki Informatikai Karon tanulnak tovább, megismerhetik a kar tudományos kutatómunkáját és részt vehetnek a projektmunkában, mondta.

Dr. Pintér Ferenc, a tehetséggondozó iskola igazgatója az elmúlt évek legfontosabb eredményeit mutatta be az ünnepség résztvevőinek. Elmondta, idén közel 250 diák érdeklődött a tehetséggondozó program iránt. Beszélt a tehetséggondozás átalakulásáról, melyben szükséges a mérések által személyre szólóvá tenni a foglalkozásokat. Komoly és szorgalmas munkára buzdította a középiskolásokat.

A tanévnyitó keretében Dr. Gyulai József akadémikus tartott előadást „Ha most kezdeném…" címmel, melyből a középiskolások sok érdekességet tudhattak meg a tudomány fejlődéséről. Ezt követően a hétvégén folytatódtak a matematikafoglalkozások a versenyekre felkészülés jegyében.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara a minőségi oktatás jegyében egyedülálló, többszintű tehetséggondozó rendszert működtet. 2001-ben alapította az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolát azzal a céllal, hogy a matematikai és a műszaki pályára készülő középiskolás diákok tehetségének kibontakoztatását elősegítse. A veszprémi és szolnoki központtal rendelkező képzés az ország minden tájáról vonzza a matematika iránt érdeklődőket, mintegy 200 diák vett részt a foglalkozásokon ebben a tanévben is, az ország legjobbjai.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük