Itt van az ősz, itt van újra… Szerencsére a nyár többnyire telepakolta vitaminokkal szervezetünk kamráját, így általában megerősödve vághatunk neki az őszi szezonnak. De hogy ez így is maradjon, és ne fázzunk meg azonnal, ahogy megfúj bennünket a szél, azért tenni kell. Igen, persze, váltsunk vastagabb cipőre és legyen nálunk pulóver, kardigán vagy esőkabát is, de ami még ennél is fontosabb, a belülről történő védekezés: immunrendszerünk megerősítése, felkészítése a hűvösödő napokra és az előttünk álló télre.

 

Itt van az ősz, itt van újra… Szerencsére a nyár többnyire telepakolta vitaminokkal szervezetünk kamráját, így általában megerősödve vághatunk neki az őszi szezonnak. De hogy ez így is maradjon, és ne fázzunk meg azonnal, ahogy megfúj bennünket a szél, azért tenni kell. Igen, persze, váltsunk vastagabb cipőre és legyen nálunk pulóver, kardigán vagy esőkabát is, de ami még ennél is fontosabb, a belülről történő védekezés: immunrendszerünk megerősítése, felkészítése a hűvösödő napokra és az előttünk álló télre.

 

Az immunrendszer erősítése többnyire egy kellemes dolog. Nagyon sok szuper, kifejezetten finom dolgot fogyaszthatunk azért, hogy erősebbek, egészségesebbek, strapabíróbbak legyünk. Elsőként persze mindenkinek a citrom, narancs, grapefruit jut eszébe – ez utóbbi magjából készült kivonat cseppek formájában fogyasztva különösen jó hatású. Aztán ott van a fokhagyma, és ki hinné, hogy a tengeri halak, mint például a lazac vagy a tonhal fogyasztása is immunerősítő hatással bír. Ne feledkezzünk meg az áfonyáról sem, vagy ott van az őszi-téli piacokon felbukkanó bíborvörös gránátalma, amelynek apró magocskái csodálatos energiát tartogatnak szervezetünk számára.

 

Van még egy megoldás, amire talán kevesebben gondolnak: a rendszeres tej- és tejtermékfogyasztás. Tehát ha időről időre jóízűen felhajtunk egy bögre finom tejet, akkor nemcsak kellemesen érezzük magunkat, hanem sokat tettünk egészségünkért.

A finom, frissítő ESL tejjel rengeteg olyan létfontosságú fehérjéhez, vitaminhoz és ásványi anyaghoz hozzájuthatunk, amelyekre szervezetünknek szüksége lehet. Még ennél is többet ígér számunkra a Tolle Vitál tej fogyasztása, amely A, D, E, valamint B3, B6, B9 (folsav) és C vitaminok mellett extra kalciummal, magnéziummal is hozzájárul egészségünk és mindennapi vitalitásunk megőrzéséhez.

 

Sokan vannak, akik a tejet inkább valamilyen ízesített formában szeretik inni, nekik további immunbomba ötletünk van. Mézzel és gyömbérrel megbolondítva egy bögre langyos, vagy meleg tejet egészen csodálatos, testet-lelket melengető itókát kaphatunk.

A méz maga közel 70 féle gyógy- és fiziológiai hatással bír, gazdag ásványi anyagokban, B- és C-vitamint, aminosavakat, fehérjéket és fontos enzimeket tartalmaz. Ez utóbbiak miatt antibiotikus hatása is van.

A másik csodaszer, amelyről talán méltatlanul keveset tudunk, a gyömbér, mely természetes fájdalomcsillapító, görcsoldó, és gyulladáscsökkentő, segít leküzdeni a megfázással járó gyulladásos állapotokat, és a megelőzésben is nagy segítségünkre van.

Az alábbi ital tehát nemcsak finom, hanem rendkívül jó szolgálatot is tesz egészségünk megőrzésében, fitten tart, hogy messziről elkerüljenek bennünket az őszi megfázások.

Gyömbéres-mézes-vaníliás tej

  • 1 l Tolle 2,8% ESL tej
  • 2 teáskanál reszelt friss gyömbér
  • 2 evőkanál méz – ízlés szerint lehet több is
  • kevés vaníliakivonat

 

A tejet felforraljuk a reszelt gyömbérrel és a vaníliával, közben hozzákeverjük a mézet, ízlés szerint. Szűrjük át, hogy egy igazán krémes finom italt kapjunk és máris fogyaszthatjuk. Aki szereti inkább elrágcsálni a gyömbérdarabkákat, az a szűrést kihagyhatja, úgy is nagyon finom.

További immunerősítő receptek itt: www.tolle.hu

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük