Az idén negyedszer rendezik meg a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságot Horvátországban, amelyen most először az UNIQA támogatásával a magyarországi SOS-gyermekfalvak lakói is indulnak.

 

Az idén negyedszer rendezik meg a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságot Horvátországban, amelyen most először az UNIQA támogatásával a magyarországi SOS-gyermekfalvak lakói is indulnak.

Október 4-11. között megtelik élettel Biograd, ugyanis a bájos horvátországi üdülővárosban rendezik meg immár negyedik alkalommal a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságot. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő esemény nemes kezdeményezésnek ad teret; az idén először az SOS-gyermekfalvak lakóiból álló csapat is indul a bajnokságon. Az akció révén, amelyhez az UNIQA Biztosító is csatlakozott, hét fiatal matróz szállhat tengerre a rangos versenyen. Az UNIQA SOS-gyermekfalu Junior Sailing Team tagjai lelkesen készültek az életre szóló élményt jelentő megmérettetésre, ahol egy tapasztalt, tengeri kapitányi vizsgával rendelkező felnőtt vezetésével küzdenek meg a széllel és a többi versenyzővel. Az UNIQA Biztosító amellett, hogy számos sportágat, sportolót és az egészséges életmódhoz kapcsolódó rendezvényt támogat, elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett. „Egy biztosító számára a társadalmi bizalomépítés kulcskérdés. Számos beteg, valamint fejlődésben elmaradt gyermekekkel foglalkozó alapítványt támogatunk, és örömmel vállaljuk az olyan nemes kezdeményezések felkarolását is, mint az SOS-gyermekek nevezése a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságon" – emelte ki Othmar Michl, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója.

A Bajnokságon tavaly hirdettek először versenyt utánpótlás kategóriában. Ekkor a Biztosító színeiben induló UNIQA Junior Team Vitorláscsapat nagyszerű eredménnyel másodikként végzett. „ Büszkék vagyunk a remek 2007-es helyezésre, és drukkolunk a fiataloknak, hogy a tavaly indult csapathoz hasonlóan szép eredménnyel térhessenek haza" – tette hozzá a vezérigazgató.  A bajnokság mezőnye igen erős lesz, hiszen 70-re emelkedett a nevező hajók száma, ráadásul több csapatban olimpikonok, és népszerű sportolók is szerepelnek. Az egyik hajót a Kékszalagon, Európa leghosszabb tókerülő versenyén nyolcadik alkalommal is győzelmet arató Litkey Farkas irányítja. A kapitány a Brokernet-UNIQA színeiben hódította el a leggyorsabbnak járó kupát.

Az UNIQA kiemelt szerepet tölt be abban, hogy a vitorlás sport népszerűbbé váljon Magyarországon. A Kékszalagon versenyző Brokernet-UNIQA Sailing Team támogatása mellett az idén a második alkalommal megrendezett UNIQA Balaton Regatta névadó szponzora volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük