A nagy bérlők elkezdték üzlethelyiségeik belső kialakítását az idén novemberben átadásra kerülő Allee-ban. A bevásárlóközpontot, irodákat, illetve lakásokat tartalmazó városközpont kivitelezési munkái az utolsó szakaszba érkeztek. A munkálatok csúszás nélkül, napra pontosan követik az ütemtervet.

A nagy bérlők elkezdték üzlethelyiségeik belső kialakítását az idén novemberben átadásra kerülő Allee-ban. A bevásárlóközpontot, irodákat, illetve lakásokat tartalmazó városközpont kivitelezési munkái az utolsó szakaszba érkeztek. A munkálatok csúszás nélkül, napra pontosan követik az ütemtervet.

Július elején költözött be a házba, illetve kezdte meg bérelt területeinek belső kialakítását az Allee két nagy bérlője a Peek and Cloppenburg és a Hennes & Mauritz. A divatmárkák mellett az Interspar is birtokba vette 6000 négyzetméteres területét. A szórakoztató egységek közül a kaszinó is néhány napja kezdett bele a belsőkialakításba. A 13 termes mozi üzemeltetője a Cinema City már június elején beköltözött az Allee-ba, mivel a mozi belső kialakítása az egyik legtöbb időráfordítást igénylő munka.

„Nagyon örülünk, hogy bérlőinknek az előzetes megállapodás szerint, szinte napra pontosan rendelkezésre tudtuk bocsátani a bérelt területeket." – mondta el Glavatity Gábor az Allee-t építő ING RED magyarországi fejlesztési igazgatója. – „A most beköltözött bérlőknek négy hónapja van a működési engedély megszerzéséhez, hogy a november elejére tervezett nyitásra minden készen álljon a vásárlók fogadásához." A nagy bérlemények belső kialakítása folyamatosan zajlik, a kisebb üzlethelyiségekbe később,szeptemberben költöznek a bérlők, mivel nekik kevesebb idő elég a belső tér kialakítására.

„A 46.000 négyzetméternyi kiskereskedelmi terület 82%-ára aláírt bérleti szerződéssel rendelkezünk, további 15%-ra pedig szándéknyilatkozatot írtak alá jövőbeli bérlőink." – mondta el Glavatity Gábor. – „További jó hír, hogy az időbeli ütemezésen túl a költségtervet is tartani tudjuk a fejlesztés során."

Városközpont fejlesztés

A belső terek kialakítása mellett a munka az épület külsején, illetve körülötte is jól halad. Mind az irodatömb, mind a mozi felöli homlokzat kialakítása csaknem befejeződött. A városközpont fejlesztéséhez kapcsolódik a szomszédos Fehérvári úti piac árurakodójának átalakítása és fölötte az irodaterületek kialakítása, illetve a Bercsényi utcában futó közúti alagút kiépítése. Az árurakodót már birtokba vehették a piac kereskedői, a rakodó feletti irodarészek pedig szerkezet készek. Az alagút szerkezetének kialakítása a közelmúltban zárult le, a műszaki átadásra szeptember végén kerül sor. A forgalom számára az engedélyeztetési eljárás befejeződése után adják át.

Szintén a szeptember végi határidőhöz köthető a Liszt Ferenc tér mintájára készülő Kőrössy József sétálóutca átadása. Az éttermi, illetve kávézói teraszoknak teret adó utca Váli utca felőli végén egy köztér is születik kisebb parkkal illetve játszótérrel a gyerekek számára. A teljes városközpont körüli környezetrendezés a Kőrössy utcával egy ütemben, ősszel fejeződik be. A környezetrendezés nem csak a környező közterületeket érinti, az ING RED vállalta, hogy a projekt keretében a Bercsényi illetve a Váli utcában álló, környező lakóházak homlokzatait a XI. kerület önkormányzatával közösen felújítja.

„A terveink szerint a projekt épületen kívüli munkálatai szeptember végével befejeződnek." – tette hozzá Glavatity Gábor. – „Onnan a nyitásig hátralévő bő egy hónapot a belső simítások elvégzésére, az engedélyezések beszerzésére, illetve tesztelésekre használjuk ki."

Az Allee-hoz csatlakozó lakótömb, a Simplon Udvar építése is jó ütemben folyik. A 89 lakásból csaknem mindegyikben helyére kerültek a homlokzati nyílászárók és a Váli utca felöli tömb látványos, mészkő homlokzata is hamarosan elkészül. A lakóépület földszinti részében kilenc üzlet kerül kialakításra, ezekből már csak 4 szabad helyiség van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük