2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tetőfelújítási Program svéd módra

8 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/42035"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kezdoképcserepes3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="42" /></a></span>  <p>Az akció keretében 2010. augusztus 9-től, két hónapon át - komplett tetőfelújítások esetében - a komplett Topline és Rainline tető rendszerekre 25, a Topline cserepeslemezekre 20, a Protectline tetőbiztonsági rendszerre pedig 10 százalék kedvezményt biztosítanak.</p><p>

kezdoképcserepes3.thumbnail 

Az akció keretében 2010. augusztus 9-től, két hónapon át – komplett tetőfelújítások esetében – a komplett Topline és Rainline tető rendszerekre 25, a Topline cserepeslemezekre 20, a Protectline tetőbiztonsági rendszerre pedig 10 százalék kedvezményt biztosítanak.

kezdoképcserepes3.thumbnail 

Az akció keretében 2010. augusztus 9-től, két hónapon át – komplett tetőfelújítások esetében – a komplett Topline és Rainline tető rendszerekre 25, a Topline cserepeslemezekre 20, a Protectline tetőbiztonsági rendszerre pedig 10 százalék kedvezményt biztosítanak.

    Nabeel Alyyant, a Lindab Kft. igazgatóját és a kelet-európai régió vezetőjét kérdeztük arról, hogy miért döntött a programelindítása mellett.

    A Tetőfelújítási Program vásárlásösztönzési eszköz vagy a vállalat CSR stratégiájának része?

    A Program lényege és megítélése a jelenlegi gazdasági helyzetből, illetve a természeti katasztrófa következményeiből vezethető le. A klasszikus megközelítésben egy-egy jelentős árengedmény célja a forgalom növelése. Természetesen a Lindab is azt szeretné elérni, hogy az adott időszakban jelentősen élénkítse a kedvezményekkel kínált termékek eladási volumenét. Ha viszont tekintetbe vesszük azt, hogy az árvíz, a jég- és viharkárok nyomán eleve növekszik a kereslet, továbbá hogy az elmúlt időszakban 40 százalékkal drágult a termékeink alapanyagát jelentő acél ára, akkor a közgazdaságtanban járatlanok is beláthatják, hogy ebben az esetben a legcsekélyebb mértékben vezéreltek bennünket a közvetlen és gyors profitszerzés szándékai. Hosszú távú előnyökkel cégünk és partnereink számára is természetesen számolunk, de programunk a piacvezetőktől elvárt társadalmi felelősségvállalást, és a Lindab svéd mentalitását is magába foglalja. Olyan komplex hatású kezdeményezésről van szó, amelyben a gazdasági megfontolások és a vállalatunk részéről megmutatkozó társadalmi érzékenység egymást kölcsönösen feltételező és erősítő tényezőkké válnak: üzletpolitikai és a lakosságot segítő szempontból egyaránt jelentős eredményekkel bíztatnak.

    Milyen konkrét eredményekre gondol?

    Úgy tűnik, hogy ebben a biztonságosnak tekinthető régióban is egyre szélsőségesebb időjárási hatásokkal kell számolnunk. Ezek pedig új kihívások elé állítják a tervezőket, a kivitelezőket és az építőanyag-gyártókat egyaránt. A tavalyi természeti csapások okozta épületkárok enyhítésére hirdettük meg a  Katasztrófa Kezelési Programunkat . Ennek keretében rengeteg ásványi alapanyagú cseréppel fedett tető burkolatát cserélték tűzihorganyzott, svédacél lemezből készített Lindab cserepeslemezekre. Ezek az ún. Lindab tetők idén bizonyítottak. Akik tavaly ezt a technológiát választották, a leginkább sújtott országrészekben sem maradtak a viharok vagy jégverés miatt fedél nélkül. Éppen ezért az adatok ismeretében felelősséggel állíthatjuk, hogy ez az észak- és nyugat-európában már igen elterjedt, korszerű fedési módszer a nyárelőn lesújtó természeti csapásokkal szemben kitűnőre vizsgázott. Ebből következően nem elhanyagolható, hogy a Lindab tetőfedő-rendszerek terjesztésével a családi házakban élők fizikai és anyagi biztonságát fokozó szemléletváltást is végrehajtunk a kevésbé ellenálló klasszikus burkolatok használatához ragaszkodó, konzervatív attitűddel szemben.

    Ahogyan a tavalyi, úgy az idén meghirdetett akciónk is minden bizonnyal forgalomnövekedéssel jár majd. Ez tagadhatatlanul minden gyártó üzleti érdeke. Ugyanakkor a végfelhasználót közvetlenül kiszolgáló, pillanatnyilag közel 10.000 főt foglalkoztató, országosan kiterjedt partneri hálózatunk tagjai – a kereskedőktől a kivitelezőkig – az építőipart sújtó válság kellős közepette sem maradnak munka nélkül. Sőt a megnövekedett számú megrendelések hatására megerősödhetnek, elkerülhetik a leépítéseket, munkahelyeket lesznek képesek megőrizni. Ez pedig – akárhogy is nézzük – értékes társadalmi hozadék.

    A harmadik vonatkozás pedig a piacvezetői szerepből fakadó felelősség. Mivel mi rendelkezünk a tűzihorganyzott lemezekből előállított cserepeslemezek piacán a legkiterjedtebb hálózattal, magától értetődő, hogy a kényszer szülte felújítók többsége szakembereinkhez fordul. Az ő munkájuk megítélése pedig ebben az időszakban eltér a megszokottól. Azok ugyanis, akiknek házán most csak egy fólia helyettesíti a tetőt, az átéltek hatása alatt és a gyors megoldás reményében különösen érzékeny lelki állapotban ítélik meg a kiszolgálást. Az akció lehetőséget teremt arra, hogy az építkezők, felújítók minél nagyobb tömegei jobb, tartósabb és minőségi megoldáshoz juthassanak, ezáltal is megerősítve a cég és termékei elismertségét.

    Hiszen egy jól felépített brand kapcsán a potenciális vásárló rengeteg elvárással és bizalommal fordul a márka felé, amikor annak a bizonyos fogyasztói döntésnek a végén pl. minket választ. Egy ilyen kiélezett helyzetben tehát még nagyobb felelősséggel kell biztosítanunk mindazokat az előnyöket és szolgáltatásokat, amelyeket a termékeink magukban hordoznak és  amelyeket velük kapcsolatban kommunikálunk.

   

    Melyek ezek az előnyök, amelyekre az imént utalt?

    A mostani speciális helyzetből fakadó igényekre válaszul mindenekelőtt a gyorsaságot kell kiemelnem. Mivel hálózatunk végpontjai a legkisebb települések lakói számára is rövid időn belül elérhetőek, továbbá a termék gyártása Magyarországon történik, olyan logisztikai potenciállal rendelkezünk, amely napok alatt lehetővé teszi a szállítást. Az első lépésként szakembereink elvégzik a felmérést. Az adatok – fejlett vállalatirányítási rendszerünknek köszönhetően – percek alatt megjelennek a legközelebbi gyártó részlegnél, ahol két napon belül produkálják az egyedi igények szerint legyártott termékeket. A 24 órán belüli szállítást követően szakembereink, bádogosaink két nap alatt felszerelik a Lindab tetőt, akár a kiegészítőkel együtt. A megrendelés, gyártás, szállítás, építés folyamata a hagyományos eljárások esetében több mint két hetet is igénybe vehet.

    A második előny a svédacél alapanyagból származtatható rugalmasság és a könnyű önsúly. Az előbbinek pl. a jégverés esetén van óriási szerepe, hiszen a becsapódás hatására a műanyag bevonatú, tűzihorganyzott acél alapanyagú (megfelelő horganyréteggel ellátott) cserepeslemezek nem törnek, a legrosszabb következmény is csak egy horpadás. A szerkezet csekély súlyának viszont főként azon házak felújításánál van nagy szerepe, ahol az árvíz meggyengítette a falazat teherbíró képességét vagy a vihar megrongálta a gerendázatot. Ezekben az esetekben csak bonyolult és nagyon költséges statika javító technológiák bevetésével lehetne a tartó szerkezetet alkalmassá tenni a  nagy tetősúly megtartására.

    A harmadik ok, ami miatt a Lindabot bátran merem ajánlani a viharok által megtépázott tetők felújítására, az a teljes bontás elhagyhatóságából származó költségmegtakarítás. Ha a tetőzet csak részekben sérült, a Lindab cserepeslemezekkel az épen maradt részeket is be lehet borítani. Így az értékes szigetelő fóliát és egyéb anyagokat nem kell elbontani és kidobni. Olyan rugalmas rendszerről van szó, amely könnyen integrálható a még használható struktúrába.

    Mennyibe kerül mindez az építkezők számára?

    Pontos összegeket természetesen nem tudok mondani, hiszen az a konkrét felület nagyságától függ, de az összehasonlító elemzések alapján megállapítható, hogy egy Lindab tető négyzetmétere – ha a tartószerkezetet nem számoljuk – a standard árainkon is negyedével olcsóbb, mint akár a legrosszabb minőségű, ásványi anyagból készülő cserépfedés.

    Ön megismertette velünk az acél alapanyagú cserepeslemezek előnyeit, de mi a helyzet a rozsdásodással?

    Kifejezetten örömömre szolgál a kérdése, mert a magyar piacon sajnos, egyre több olyan acél alapanyagú termék van, amely nem megfelelően tűzihorganyzott, vagy teljes egészében hiányzik róla a horgany réteg a tetszetős, színes bevonat alatt. A rozsdásodás oka egyértelműen ez. Ilyen rendszerek vásárlása esetén tehát igen hasznos lehet, ha a döntést nem csupán esztétikai megfontolások, hanem a termék alapanyagáról való ismeretek is befolyásolják..

    A Lindab lemezek különböző színben előállított, speciális műanyag bevonatot kapnak a tökéletes minőségű tűzihorganyzott acél alapanyagra. Ez maximálisan megakadályozza a rozsdásodást. Mivel cégünk világszerte több mint fél évszázada épít be ilyen tetőket, és korróziós probléma még a sós és párás levegőnek kitett tengerparti házak estében sem jelentkezett, termékeinkre 15-30 év garanciát biztosítunk, de legalább 50 év élettartammal számolhatnak a Lindab vevői.

    A fentiekben vázolt, konkrét célokon túl milyen cégfilozófia áll a kezdeményezés hátterében?

    Egy piacvezető vállalat, nem csak üzleti kapcsolatban áll a társadalmi és gazdasági környezetével, hanem annak szerves része. Egzisztenciális érdeke tehát, hogy a saját szakterületén a legjobbat nyújtsa és szociális érzékenységet is mutatva lehetőségeihez mérten a közösség érdekeit szolgáló szerepet vállaljon. Jelen esetben összegzésként talán megengedhető az  szófordulat, hogy a Lindab  nem sodródik az árral , hanem tudatos magatartással – jelen esetben a Lindab Tetőfelújítási Programmal – segíti, erősíti azt a fogyasztói környezetet, amelybe ágyazva létezik és működik.

http://www.lindab.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.