2022.december.08. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sakk világbajnokság az ABBA-fiúktól! Szabadtéri világpremier a Margitszigeten!

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/42033"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/sakk_0.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A Szabad Tér Színház és a PS Produkció 2010. augusztus 6-án és 7-én bemutatja a SAKK című musical-koncertet a Budapesti Nyári Fesztivál keretén belül. Benny Andersson-Tim Rice-Björn Ulvaeus SAKK: a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szupernagyhatalom harca irányít. <td valign="top"> </td>  <br />

sakk 0.thumbnailA Szabad Tér Színház és a PS Produkció 2010. augusztus 6-án és 7-én bemutatja a SAKK című musical-koncertet a Budapesti Nyári Fesztivál keretén belül. Benny Andersson-Tim Rice-Björn Ulvaeus SAKK: a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szupernagyhatalom harca irányít. 

 

  

sakk 0.thumbnailA Szabad Tér Színház és a PS Produkció 2010. augusztus 6-án és 7-én bemutatja a SAKK című musical-koncertet a Budapesti Nyári Fesztivál keretén belül. Benny Andersson-Tim Rice-Björn Ulvaeus SAKK: a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szupernagyhatalom harca irányít. 

 

  

    2010. augusztus 6-án (péntek) és 7-én (szombat) az eredeti előadás dramatizált koncertváltozatát láthatjuk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Vámpírok bálja című musical sztárjaival. A SAKK újraszerkesztett, friss verziója még nem volt látható szabadtéri színpadon! A Sakk cselekménye a '70-es években játszódik egy amerikai-szovjet sakkvilágbajnoki mérkőzésen, ahol a két nagyhatalom versengése mellett kibontakozik egy szerelmi háromszög is. Magánéleti és politikai csatározásokkal átszőtt, sodró lendületű történetet, amelyet olyan fülbemászó dallamok kísérnek, mint a  One night in Bangkok , a  The story of Chess , a  Nobody's side , és az Anthem .

    A musical-koncert sikerét több híres szakember neve is garantálja!
    A musical zeneszerzői, Benny Andersson és Björn Ulvaeus az ABBA svéd pop együttes tagjaiként váltak ismertté a 70-es években. A zenekar feloszlása után kerültek kapcsolatba Tim Rice szövegíróval, és alkottak meg közösen a mára klasszikussá vált Chess musicalt.

    Kentaur, a Vámpírok bálja musical díszlet- és jelmeztervezője számos magyar és nemzetközi (Szlovákia, Csehország, Ausztria, Dánia, Svédország, Norvégia, Nagy Britannia, Egyesült Államok, Ausztrália, Fülöpszigetek) produkcióban dolgozott már, most pedig a Sakk látványtervezőjeként vesz részt az előadásban.

    Karen Bruce (koreográfus), aki a 2012-es londoni Olimpiai játékok nyitó ceremóniájának rendezőkoreográfusa és Cornelius Baltus (rendező), a Walt Disney színházi produkcióinak állandó rendezője is garancia az átütő sikerre.

    A budapesti szabadtéri világpremieren a főbb szerepekben Sári Évát, Kecskés Tímeát, Szemenyei Jánost valamint Egyházi Gézát láthatjuk. Simon Edit producer meghívására Tim Rice is jelen lesz az augusztusi díszbemutatón.

    Az előadás CSAK KÉT ALKALOMMAL, 2010. augusztus 6-án (péntek) és 7-én (szombat) 20.30-i kezdéssel lesz megtekinthető a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! 
    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.