2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tilos a dohányzás egy életre. Dohányfüstmentes nemzedéket akar felnevelni Tasmania

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63979"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_111.thumbnail.jpg" border="0" width="77" height="100" /></a></span>A 2000 után született fiatalok dohányáruval való kiszolgálásának tiltásáról szóló törvényt fontolgat az Ausztráliához tartozó Tasmania, hogy segítse egy "cigarettafüst-mentes" nemzedék felnevelését.

images 111.thumbnailA 2000 után született fiatalok dohányáruval való kiszolgálásának tiltásáról szóló törvényt fontolgat az Ausztráliához tartozó Tasmania, hogy segítse egy "cigarettafüst-mentes" nemzedék felnevelését.

images 111.thumbnailA 2000 után született fiatalok dohányáruval való kiszolgálásának tiltásáról szóló törvényt fontolgat az Ausztráliához tartozó Tasmania, hogy segítse egy "cigarettafüst-mentes" nemzedék felnevelését.

    Alig egy héttel azután, hogy az ausztrál legfelsőbb bíróság jóváhagyta a világ eddigi legszigorúbb dohányzásellenes törvényét, amelynek értelmében decembertől csak egyendobozokban – logók, színek, dizájnelemek nélkül – szabad cigarettát árusítani az országban, a tasmán felsőház is áldását adta a várhatóan 2018-tól életbe lépő, "korhatáros" cigarettaárusítási törvényjavaslatra.  
    Az egyedülálló szabályozás bevezetését állítólag Szingapúr és Finnország is fontolgatja. "Ezt sokkal könnyebben tudnák betartatni az eladók, hiszen a vásárlók személyi igazolványának elkérésekor csupán azt kellene megnézniük, hogy az illető 2000 után született-e. Ahogy az újabb és újabb nemzedékek betöltik a 18 éves kort, egyre kevesebb lesz közöttük a dohányos" – mondta a javaslattal előrukkoló Ivan Dean, független képviselő.
    A helyi kormány, amely ezután fog dönteni arról, hogy támogatja-e a javaslatot az alsóházban, a jelek szerint szimpatizál a korlátozással – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

kka \ kut \ bsa

MTI 2012. augusztus 26., vasárnap 6:38

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.