Az eseményre 2012. augusztus 27-én 16 órától kerül sor.

Az eseményre 2012. augusztus 27-én 16 órától kerül sor.

A Pannonhalmi Szent Márton Bazilika 2012. augusztus 27-én 16 órakor kezdődő felszentelése nemcsak a helyszínen lesz követhető kivetítőről, hanem az interneten a főapátság honlapján, vagy itt: http://www.ustream.tv/channel/pannonhalmi-bazilika-szenteles.

 

A John Pawson angol építész tervei alapján végzett felújítás során megújultak a bazilika gépészeti elemei, új padozatot, bútorzatot, világítási- és hangosítási rendszert, valamint új oltárt, ambót és keresztkutat kapott a templom. Restaurátori munkával letisztították a kő- és falfelületeket, valamint a mennyezetfreskókat.

 Az alábbiakban a bencés szerzetesközösség meghívóját olvashatják.

Kedves Barátaink! Közel egy évig tartó kivitelezési munkálatok után a pannonhalmi Bazilika felújítása a végéhez közeledik. Az ülőhelyek korlátozott száma miatt a templomszentelés liturgiáján a Bazilikában csak a névre szólóan meghívott vendégeink tudnak részt venni. Közéjük tartoznak a bencés család tagjai: a bencés szerzetesek, egyházi és közéleti személyiségek, valamint a bencés oblátusközösség, a bencés diákszövetség és a Pannonhalmi Területi Apátság plébániáinak meghívott képviselői.

Ugyanakkor szeretnénk, ha mindazok, akik Pannonhalmával kapcsolatban állnak, osztoznának velünk nagy ünnepünkben. Szeretettel várjuk tehát minden barátunkat 2012. augusztus 27-én, hétfőn 16.00 órára a Bazilika előtti térre, ahol kivetítő segítségével bekapcsolódhatnak a felszentelési liturgiába. A felszentelés után lehetőség nyílik a felújított Bazilika megtekintésére.

Vendégeink a Főapátság várkörről nyíló bejáratán tudják megközelíteni a torony előtti teret 15.45-ig. Eső esetén a kivetítőt a tornateremben állítjuk fel. Az autóikat a kertészet mellett található parkolóban tudják elhelyezni. Kérjük az Urat, hogy felújított Bazilikánkban felhangzó Igéje találjon visszhangra mindannyiunk szívében, s egykor vezessen el bennünket mennyei házába is.

Asztrik főapát és a pannonhalmi bencés szerzetesközösség

Magyar Kurír

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük