2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tiszta vasút gyerekszemmel

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51966"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/tr_0.thumbnail.jpg" border="0" width="98" height="100" /></a></span>A vasúttársaság a „Tisztán robogjunk!" kampány egyik fontos programpontjaként az általános iskolások részére „Tiszta vasút gyerekszemmel" címmel rajzpályázatot hirdetett, hogy ezzel az ifjabb korosztály figyelmét is ráirányítsa arra, hogy a gondozottabb vasúti környezet kialakítása, fenntartása és megőrzése közös érdek<strong>.</strong>

A vasúttársaság a „Tisztán robogjunk!" kampány egyik fontos programpontjaként az általános iskolások részére „Tiszta vasút gyerekszemmel" címmel rajzpályázatot hirdetett, hogy ezzel az ifjabb korosztály figyelmét is ráirányítsa arra, hogy a gondozottabb vasúti környezet kialakítása, fenntartása és megőrzése közös érdek.

A vasúttársaság a „Tisztán robogjunk!" kampány egyik fontos programpontjaként az általános iskolások részére „Tiszta vasút gyerekszemmel" címmel rajzpályázatot hirdetett, hogy ezzel az ifjabb korosztály figyelmét is ráirányítsa arra, hogy a gondozottabb vasúti környezet kialakítása, fenntartása és megőrzése közös érdek.

A rajzpályázat kihirdetése óta eltelt több mint egy hónapban napról-napra emelkedett a beküldött alkotások száma, és a mai napig több száz iskolás pályaműve érkezett be. A kampány fontos üzenete mellett a meghirdetett értékes ajándékok is sokakat csábítanak az aktív részvételre. Azok a gyerekek, akik eddig még nem küldték be a rajzukat, július 15-ig még megtehetik. A rajzokat a MÁV-START Zrt. 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60. címre várja a vasúttársaság. Kérik, a borítékra írják rá a szlogent: „Tiszta vasút gyerekszemmel" rajzpályázat.

A rajzokat, festményeket A/3-as vagy A/4-es méretben, bármilyen technikával, ceruzával, filctollal, zsírkrétával vagy akár festékkel is elkészíthetik a gyerekek. A rajzok hátoldalára ne felejtsék el ráírni a nevet, születési dátumot, e-mail és postacímet illetve a szülők telefonszámát.

A pályázatokat két korosztályban, a 6-10 évesek és a 11-14 évesek kategóriájában értékeli a zsűri. A két korcsoport első helyezettjei a budapesti Vasúttörténeti Parkba nyernek családi belépőt, továbbá a fiatalabb korosztályú nyertes féléves Thomas, a gőzmozdony magazint, a 11-14 év közötti első díjazott pedig éves National Geographic Kids előfizetést kap. A második helyezettekre egy-egy értékes, vasútról szóló jutalomkönyv, míg a közönségdíjasokra pedig egy-egy ajándékcsomag vár.

A beérkezett rajzok előzsűrizést követően kerülnek fel a kampány facebook oldalára (http://www.facebook.com/Tisztan.robogjunk), ahol 2011. július 22-től augusztus 14-ig lehet a kedvenc művekre szavazatokat leadni. Az előzsűrizésben részt vesz Kandász Andrea és Badár Sándor is, akik közszereplőként a „Tisztán robogjunk!" kampány mellé álltak.

A nyertesek nevét 2011. augusztus 19-én teszik közzé a www.mav-start.hu honlapon és a facebook oldalon. A díjátadás pontos helyszínéről és időpontjáról a díjazott pályamunkát beküldő gyermekeket a megadott címeken és telefonszámokon fogják értesíteni.

A vasúttársaság az idei év során még további programokat is tervez a „Tisztán robogjunk!" kampány részeként. Ősszel már egy másik helyszínen, újabb kocsitisztítási bemutatóval, továbbá rendhagyó osztályfőnöki órákon szeretné a nyári szünetből az iskolába visszatérő diákok figyelmét felhívni mindannyiunk közös ügyére: a tiszta vasútra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.