2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Titanic a Tabánban is

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79267"><img class="image image-_original" src="/files/images/tiTab%20(1).jpg" border="0" width="460" height="300" /></a></span>Mára hagyománnyá vált, hogy a Titanicon a közönség igényeit komolyan véve<strong>,</strong> kedvenc filmjeiből pótvetítést szerveznek. Április 12-én, szombaton a Titanic történetében először egy hatodik helyszín is bekapcsolódik! A fesztivál a felújított és újranyitott és „átkeresztelt" TABÁN KINOTÉKAba költözik, ahol a jegyelővételi adatok alapján a legnépszerűbbnek bizonyult három filmet újra vetítik. <p> 

titab%20(1)Mára hagyománnyá vált, hogy a Titanicon a közönség igényeit komolyan véve, kedvenc filmjeiből pótvetítést szerveznek. Április 12-én, szombaton a Titanic történetében először egy hatodik helyszín is bekapcsolódik! A fesztivál a felújított és újranyitott és „átkeresztelt" TABÁN KINOTÉKAba költözik, ahol a jegyelővételi adatok alapján a legnépszerűbbnek bizonyult három filmet újra vetítik.

 

titab%20(1)Mára hagyománnyá vált, hogy a Titanicon a közönség igényeit komolyan véve, kedvenc filmjeiből pótvetítést szerveznek. Április 12-én, szombaton a Titanic történetében először egy hatodik helyszín is bekapcsolódik! A fesztivál a felújított és újranyitott és „átkeresztelt" TABÁN KINOTÉKAba költözik, ahol a jegyelővételi adatok alapján a legnépszerűbbnek bizonyult három filmet újra vetítik.

 

A Lovak és emberek (Of Horses And Men), valamint a Kálvária (Calvary) című alkotások eredeti nyelven lesznek majd láthatóak, s hozzájuk csatlakozik a Novák Erik rendezte akció-thrillere, a Fekete leves, illetve a Lovak és emberek kísérőfilmjeként Bucsi Réka a Berlinále versenyprogramjába is beválogatott, MOME-n készült tízperces animációs rövidfilmje, a Symphony no. 42.

 

Novák Erik legújabb alkotása, a Fekete leves premierjét az idei Titanicon tartották.

A profi stábot és neves színészgárdát – többek között Nagy Zsoltot, Szabó Simont és Vágvölgyi B. Andrást – felsorakoztató független magyar produkció egy itthon eddig példátlan módon létrehozott, közösségi finanszírozású alkotás, melynek minden résztvevője gázsi nélkül vett részt a film létrehozásában, s ezáltal tulajdonossá is vált benne.

 

A hit és moralitás témáját sokrétűen bemutató, sötét humorú Kálvária című angol-ír dráma John Michael McDonagh második filmje, melyben a főszereplő Brendan Gleeson.

 

A versenyszekcióban futó a Lovak és emberek című, Benedikt Erlingsson rendezte filmben a nagycsontú, erőteljes izlandi lovak legalább olyan önfejűek, mint gazdáik, és ez teljesen abszurd jelenetekben mutatkozik meg.

 

Az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon újdonságként április 11-én az Uránia emeleti kávézójában Coming Soon címmel kerekasztal-beszélgetést rendeztek a filmes felsőoktatási képzés helyzetéről és lehetőségeiről a különböző intézmények képviselőivel; Almási Tamás (SZFE), Bollók Csaba (EKF), Kepes András (BKF), Liszka Tamás (BKF), Salamon András (SZFE, ELTE, BKF), Szirtes János (MOME) és Vajdovich Györgyi (ELTE) részvételével, a moderátor Gyenge Zsolt volt.

 

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál a jövőben fórumot kíván biztosítani a filmes felsőoktatási képzésben részt vevő hallgatók, oktatók és az ilyen képzések iránt érdeklődők számára, amelyen bemutatkozhatnak a közönségnek, és megvitathatják az őket érintő kérdéseket. A szervezők reményei szerint ez az alkalom segít a most induló tehetségek lehetőségeinek feltárásában és későbbi együttműködések kreatív kiindulópontjává válhat. A beszélgetést követően ingyenesen megtekinthető válogatást mutatnak be a náluk készült legfrissebb vizsgafilmekből, valamint kódexbe foglalják a program hosszabb távú céljait és a fejlődés lehetséges irányait. A Titanic célja, hogy eztán évenként megrendezzék ezt a szakmai találkozót.

 

http://www.facebook.com/titanicfilmfest

http://www.titanicfilmfest.hu/2014/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.