A 2016. április 19-24 között megrendezett első Budapest Art Week iránt hatalmas volt az érdeklődés, a szervezők adatai szerint több mint 5000 látogató vett részt a hat napos eseményen.

 

A 2016. április 19-24 között megrendezett első Budapest Art Week iránt hatalmas volt az érdeklődés, a szervezők adatai szerint több mint 5000 látogató vett részt a hat napos eseményen.

 

A helyszínek között több neves galériát és múzeumot találtak az érdeklődők, amelyeket nem csak, hogy szabadon látogathattak, hanem ezek mellett tárlatvezetéseken, szervezett sétákon, és biciklis túrákon vehettek részt, mellyel a szervezők szándéka megvalósult, miszerint közösségi élményt varázsoltak a kultúrafogyasztásból.

 

A Budapest Art Week több mint 60 olyan művészeti eseményt hangolt össze, amelyek feltérképezték a képzőművészet aktuális és jelentős helyszíneit. A világ kulturális csomópontjaiban – Londontól Berlinen és Bécsen át Szingapúrig és Sydneyig – évek óta rendeznek már hasonló, nagy sikerű programsorozatokat, hogy közösségi élmény keretei közt adjanak lehetőséget a helyi művészeti irányzatok, alkotók és munkáik jobb megismerésére a képzőművészet iránt érdeklődőknek.

 

Az egyhetes rendezvénysorozaton a több ezer látogatót leginkább a tárlatvezetések és sétálós galériatúrák vonzották, melyeken nem egy esetben több tucatnyian is jelen voltak.

A mindössze 3000 Ft-os heti karszalaggal 66 kiállítás volt megtekinthető, így sokan a hetet múzeumokban és kiállítóterekben töltötték, majd vasárnap a művészeket is meglátogatták műtermeikben a Nyitott Műtermek Délutánja keretén belül.

 

„Úgy érezzük, hogy azok a programok, amelyeket ajánlottunk és megszerveztünk az érdeklődők számára, sikeresek voltak. Nagy örömmel zártuk az Art Weeket, hiszen számos pozitív visszajelzést kaptunk arra vonatkozólag, hogy hiánypótló fesztivált hoztunk létre és sokan várják a folytatást. Hiszünk benne, hogy elértük a célunkat, azt, hogy megmozgattunk rengeteg embert annak érdekében, hogy a képzőművészetet, mint művészeti ágat, több oldalról is megmutathassuk, népszerűsíthessük. 2017-ben újra megrendezzük a Budapest Art Weeket." – jelentette ki Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója.

 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérő programjaként jelentkező rendezvényt Bérczi Linda és Molnár Tímea művészeti menedzser, valamint Muladi Brigitta művészettörténészek szervezték.

 

www.bpartweek.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük