Sukoró -evezőspályaSukoró -evezőspályaTöbb mint kétezer-ötszázan adták le nevezésüket a különböző versenyszámokra a 2009. július 4-5-én megrendezett T-Mobile II. Vízi Szabadidősport Fesztiválon, és legalább ennyien szurkoltak a parton a versenyzőknek. A Velencei-tónál megtartott esemény a kajak-kenut és a sárkányevezést népszerűsíti, immár második alkalommal.

 

  

Sukoró -evezőspályaSukoró -evezőspályaTöbb mint kétezer-ötszázan adták le nevezésüket a különböző versenyszámokra a 2009. július 4-5-én megrendezett T-Mobile II. Vízi Szabadidősport Fesztiválon, és legalább ennyien szurkoltak a parton a versenyzőknek. A Velencei-tónál megtartott esemény a kajak-kenut és a sárkányevezést népszerűsíti, immár második alkalommal.

 

  
    A fesztivál valamennyi korosztálynak kínált programokat, és ezúttal az idő is kedvezett a vízparti sporttalálkozónak. Az idősebbeknek szóló "Masters" bajnokságon még 70 év felettiek is jelentkeztek, és sikeresen vették a kiírt távokat, de minden korosztályban igen komoly mezőny gyűlt össze. A legfiatalabbak az Eszkimó-Indián Játékokon mérhették össze tudásukat, csaknem 700 9-13 év közötti gyerek vállalta az összetett versenyszám teljesítését: 200 méter szlalom pálya megtételét, 2000 méter kajakozást, 1000 méter futást és kislabda célba dobást. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sárkányhajózás is az evezős sportok között. Csakúgy, mint 2008-ban, ebben az évben is a fesztivál adott otthont az Országos Sárkányhajó Bajnokságnak, a Cégek közötti versenynek és a Települések közötti futamnak is. A fesztivált támogató T-Mobile jól ismert "Együtt veled" szlogenjéhez ezen a hétvégén is hű maradt: egy igazi közösségi élményt adott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tóth A. Péter, a T-Mobile szponzorációs vezetője a szombati versenyszámokat és programokat kísérte figyelemmel. A társaság munkatársa elmondta, minden elképzelésüket felülmúlta az indulók és a résztvevők száma: mintegy ötezren választották ezen a hétvégén a sukorói sportfesztivált. A hatalmas érdeklődés bizonyítja, hogy az élsport mellett a tömegsport is támogatásra érdemes.
– A verseny egy igazi korosztályi bajnokság volt, az általános iskolásoktól egészen a 70 évesekig jöttek el a Velencei-tóhoz, hogy egy fantasztikus közös élményt szerezzenek maguknak, az egész családnak. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen sportesemény támogatása mellett döntöttünk, mert elértük vele a célunkat: a család valamennyi tagja talált magának hasznos és érdekes kikapcsolódást vagy izgalmas megmérettetést. A legemlékezetesebb pillanatokat jelentette számomra, hogy miközben a legkisebbek a hullámokkal küzdöttek, és megpróbálták teljesíteni a 2000 m-es távot, ezzel egyidőben a senior korosztály is ugyanazon a pályán harcolt egymással. Jó érzéssel töltött el az a nyüzsgés, ami a legifjabbak számára kiírt versenyszámokat kísérte. De tiszteletre méltó az a komoly küzdelem és kitartás is, amellyel a seniorok vagy régi versenyzők álltak a starthoz. Igazi családi hétvége volt ez minden résztvevő számára: a gyerekekkel érkező szülőknek azért, mert együtt szurkolhatták végig a versenyeket csemetéikkel, a kajak-kenu társadalom számára pedig azért, mert itt találkozhattak egymással e sportág barátai, aktív és már visszavonult sportolók – fogalmazott a szponzorációs vezető.

A legjobbak teljesítményét a T-Mobile ajándékok mellett természetesen érmekkel díjazták a szervezők, melyeket élsportolóinktól vehettek át a dobogóra állók, így többek között Kökény Rolandtól és Beé Istvántól.
– Örülök, hogy ennyi gyereket láttam a rendezvényen, és végignézhettem őket néhány futamon. Sok fiatal választja a kajakozást, a szülők pedig lelkesen kísérik el őket ezekre a megmérettetésekre. De annak is örültem, hogy sok ismerős, aktív és már visszavonult sportolóval is találkozhattam Sukorón – nyilatkozta Kökény Roland világbajnok kajakos.

Már szinte hagyománynak számít, hogy minden évben itt találkozik a kajak-kenu sportág apraja-nagyja. A rendezvény vendége volt többek között Vereckei Ákos olimpiai bajnok, Paksy Tímea és Patyi Melinda világbajnokok, Beé István szintén világbajnoki címmel büszkélkedő kajakosunk, aki már tavaly is részt vett a kétnapos eseményen és ellátogattak a rendezvényre a fiatal trónkövetelők közül Molnár Péter és Gönczy Gábor EB ezüstérmesek.
– A múlt évben is jól éreztem magam itt, de úgy láttam, idén még látványosabb programokkal lepték meg a résztvevőket a rendezők. Rengeteg látogatót vonzott a rendezvény a Velencei-tóhoz, és főként a gyerekek száma nőtt a múlt évhez képest – számolt be az idei fesztiválon szerzett tapasztalatokról Beé István élsportoló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük