2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Többezer érdeklődőt várnak: Országszerte 15 városba látogat el az Ability Park road showja

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/17778"><img class="image thumbnail" src="/files/images/abil.jpg" border="0" width="64" height="94" /></a></span>  <p>A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark elsőként Budapesten, a Váci úti Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat </p><p>

abil 

A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark elsőként Budapesten, a Váci úti Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat

abil 

A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark elsőként Budapesten, a Váci úti Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat

2008. szeptember 20-21-én budapesti helyszínnel indul „Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show. A rendezvénysorozat célja, hogy országszerte játékos formában ismertesse meg az emberekkel a fogyatékos személyek mindennapi helyzeteit. A megújult játékokkal kiegészült mozgó élménypark most hétvégén a Váci úti Tesco parkolójába hívja a játszani vágyókat, majd az elkövetkezendő hónapokban 14 vidéki városban, így például Székesfehérváron, Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten, Kaposváron, Szolnokon, Nyíregyházán és még 7 további városban várja a játékos kedvű érdeklődőket.

Útjára indul az Ability Park: tavaszra elérhetik a 300 000 látogatót

„Országos túránk célja, hogy olyan helyekre és olyan közönséghez is eljutassuk üzenetünket, akiket eddig a távolság és a park helyhez kötöttsége miatt kevésbé volt könnyű megszólítani. Az Ability Park a látás-, hallás- és mozgássérült, értelmi fogyatékos és autista animátorai által bemutatott játékok segítségével igyekszünk valamennyi korosztály számára élvezhetően és megérthetően bemutatni, a fogyatékos emberek képességeit, lehetőségeit, igényeit és a társadalmi beilleszkedésükhöz elengedhetetlen szemléletet." – mondta el Nagy Géza, az Ability Park elnöke.

A 2008 júniusában megújult, és állandó helyszínen működő játékpark 2002-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy a tematikus élményparkok iránti vágyat és a játék szeretetét szórakoztató és interaktív módon kapcsolják össze a fogyatékos személyekkel szemben tanúsított társadalmi attitűd-formálás igényével. A többnyire megváltozott munkaképességű, fogyatékos embereket foglalkoztató Ability Park megalakulása óta 4 hazai és 2 nemzetközi elismerést kapott, és eddig több mint 250 000 látogató próbálta ki az interaktív játékokat.

„Az év támogatottja 2008" pályázat nyertese

A rendezvénysorozat a Tesco és a Procter&Gamble támogatásával valósul meg „Az év támogatottja 2008" program részeként. A Tesco áruházlánc 2003 óta futó hagyománytermető programjához idén a Procter&Gamble számos márkája is csatlakozott. A támogatás keretében a két cég több mint 20-20 millió forintot adományoz az Ability Parknak.

A mozgó kiállítás mellett az Ability Park állandó helyén, a VI. kerület Dessewfy utca 18-20. szám alatt is várja a látogatókat.

www.abilitypark.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.