Az új budapesti barkácsáruház az eddigi legmodernebb Praktiker lesz, amely mintegy 80 embernek teremt munkahelyet. 12.000 négyzetméter eladótér és 40.000 árucikk várja a vásárlókat október 7-től.

 

Az új budapesti barkácsáruház az eddigi legmodernebb Praktiker lesz, amely mintegy 80 embernek teremt munkahelyet. 12.000 négyzetméter eladótér és 40.000 árucikk várja a vásárlókat október 7-től.

 

Budapesten, a Váci úton nyitotta meg 20. magyarországi áruházát a Praktiker, egy korábbi barkácsáruház helyén. A Praktiker hosszú távú szerződést kötött az épület bérlésére az ingatlan tulajdonosával, így a barkácslánc a IV. kerületi lakosság kiszámítható és stabil partnere lesz. A Praktiker induló, sok százmilliós árukészlete lehetővé teszi, hogy a barkácslánc megszokott szortimentje mellett nagy hangsúlyt kapjanak benne a kertészeti termékek, valamint az építőanyagok, amelyhez önálló árukiadó kapu is kapcsolódik. Az új, modern arculatú áruházban külön webshop pult is helyet kapott, ahol az online rendelt termékeket vehetik át a vásárlók.

 

A Praktiker legújabb üzletegységében (IV. kerület, Váci út 60-62.) a látogatók számára ingyenes wifi elérést is lehetővé tettek, amihez a közeljövőben egy ún. geolokációs mobilalkalmazás is párosul, segítve az áruházban a könnyebb eligazodást, és a termékinformációk ellenőrzését.

A Praktiker további üzletek nyitását tervezi a közeljövőben.

 

Az ingatlanpiac fellendülésével jobban teljesít a kereskedelem, jóval többet vásárol a lakosság, mint korábban. Ez indokolja, hogy a Praktiker, az új tulajdonosával a háta mögött, Budapesten kezdi meg az expanziót – mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója. A Praktiker választása azért esett a Váci úti épületre, mert a XV. és a III. kerületben vannak Praktiker üzletek, a IV. kerület és vonzáskörzete „fehér folt" volt eddig. Az új áruház közel 80 munkahelyet teremtett.

 

2015-ben az elmúlt hat év legjobb eredményét érte el a Praktiker, pozitívba fordult a cég mérlege. A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt. lett, amelynek a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok (13 saját áruház) és a márkanév is a tulajdonába került. A Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként vesz részt a vállalat operatív irányításában. Az új tulajdonosok május végén, közös sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy tovább fog terjeszkedni a Praktiker a hazai piacon.

 

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, közel 1300 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 20 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk elérhető.

 

https://www.praktiker.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük