2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tovább erősödik a Stars of Central Europe összefogás

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/10831"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image2.thumbnail_17.jpg" border="0" alt="www.sevenstarseurope.com" title="www.sevenstarseurope.com" width="100" height="62" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.sevenstarseurope.com/">www.sevenstarseurope.com</a> </strong></span></span><p>A napokban együttműködési megállapodás aláírásával erősítette meg a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. részvételét  a(z eredetileg Seven) Stars of Central Europe nemzetközi kooperáció 2008-as turisztikai projektjeiben. </p><p>

 www.sevenstarseurope.comwww.sevenstarseurope.com

A napokban együttműködési megállapodás aláírásával erősítette meg a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. részvételét  a(z eredetileg Seven) Stars of Central Europe nemzetközi kooperáció 2008-as turisztikai projektjeiben.

 www.sevenstarseurope.comwww.sevenstarseurope.com

A napokban együttműködési megállapodás aláírásával erősítette meg a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. részvételét  a(z eredetileg Seven) Stars of Central Europe nemzetközi kooperáció 2008-as turisztikai projektjeiben.

Immáron hatéves múltra tekint vissza maga a kezdeményezés, melyet a BTH Kht. részvételével közép-európai városok turisztikai promóciós szervezetei indítottak a szeptember 11-i terrortámadás után bekövetkezett turisztikai visszaesés ellensúlyozására, illetve az amerikai turisták visszacsábítására. Az eredetileg Seven Stars of Central Europe néven, Bécs, Berlin, Budapest, Drezda, München, Prága és Salzburg által indított promóciós akciók és road show-k keretében a szakmai szervezeteknek, a rendelkezésére álló marketingeszközök koncentrált felhasználásával, a korábbinál sokkal hatékonyabb jelenlétet sikerült elérni az óriási tengerentúli utazási piacon.

A városok kooperációjával párhuzamosan egy hasonló együttműködés is létrejött Central Europe Experience néven a cseh, lengyel, magyar, német, osztrák és szlovák nemzeti turisztikai hivatalok amerikai képviseletei között. Az azonos céllal alakult két tömörülés két éve egyesítette erejét, és tavaly már közös roadshowt szerveztek a nyugati part négy nagyvárosába, melynek sikerén felbuzdulva idén februárban újabb akció valósulhatott meg. Ezúttal Tampa, Houston, Dallas és Atlanta turisztikai szakembereit, tour operatorait és programértékesítő irodáit vették célba.

A két társaság a BTH részvételével a jövőben is tervez hasonló road show-kat, közös hírlevelet, hirdetési akciókat, melyekhez az idei évtől már Pozsony is csatlakozott, és hamarosan egy lengyel nagyváros belépése is várható.

Fekete László ügyvezető szerint, Budapest turizmusa számára a nemzetközi együttműködés igen fontos, hiszen az USA a főváros tíz legfontosabb küldő országának egyike, jelentős jövőbeni potenciálokkal, mindazonáltal a piac nagyságából adódóan önállóan nagyon nehéz lenne áttörő eredményeket elérni a turisztikai promócióban.

http://www.sevenstarseurope.com/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.