2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tovább erősödött a Fidesz-KDNP

2 perc olvasás

index_65.jpgTovább tudták növelni előnyüket a kormányzó pártok az ellenzékkel szemben az elmúlt egy hónapban – derült ki a Századvég Alapítvány friss pártpreferencia-kutatásából. A Fidesz-KDNP jelenleg 51 százalékon áll a biztos szavazó pártválasztók körében, az MSZP 14 százalékra esett vissza.

A Fidesz-KDNP a teljes népességen belül 2 százalékkal tudta növelni előnyét az elmúlt hetekben.A kormányzó pártok jelenleg 36 százalékon állnak. A Jobbikra a választókorú lakosság 9 százaléka voksolna, az MSZP támogatottsága tovább esett, jelenleg 8 százalék. Enyhén, 7 százalékra erősödött az LMP, a DK jelenleg 4    százalékon áll. Az Együtt-Párbeszédre a megkérdezettek 1 százaléka voksolna, más pártokra pedig 7 százalék. A bizonytalanok aránya tovább csökkent, jelenleg 28 százalék.

A kormánypártok előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is nőtt. A Fidesz-KDNP jelenleg 51 százalékon áll ebben a közegben, a Jobbik 15 százalékon, az MSZP 14 százalékon. A biztos szavazó pártválasztók 8 százaléka voksolna az LMP-re, 5 százaléka a DK-ra. Az Együtt-Párbeszéd támogatottsága továbbra is 1 százalék, más pártokat a biztos szavazó pártválasztók 6 százaléka támogat.

Módszertan

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2017. november 20–28. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.