2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tovább vásárolják az alapok az olajat

2 perc olvasás

oil.jpgA legfrissebb COT-riport alapján (amely az október 25. és október 31. közti időszakot fogja át), a dollár spekulatív célzatú short pozíciói a 8 IMM (International Monetary Market) devizával szemben tovább csökkentek, így a masszív vásárlások eredményeként a dollár short pozíciók összege a negyedére csökkent az öt héttel ezelőtti értékéhez képest.

 

A leginkább shortolt deviza a jen maradt – a short állomány még mindig a július 18-án elért közel négyéves rekordértékének közelében van. Továbbra is az euróban van a legnagyobb long állomány, az október közepén elért tízéves rekordállománynak a 74%-a maradt még meg.

 

Az amerikai államkötvényeket adták az alapok a hozamgörbe teljes hosszán, az amerikai részvényindexeket vették, ezzel csökkentve a short állományukat.

 

Az alapok tovább vásárolták az olajat és az olajszármazékokat, és ezzel a két kategória együttes nettó long pozíciója február óta a legmagasabb. A Brent olajban lévő nettó long pozíció új rekordot ért el, míg a WTI long pozíciója is jelentősen növekedett.

 

Ami a földgázt illeti, megfizették az ötödik hónapja tartó, 2,85 és 3,10 dollár közti oldalirányú kereskedés árát azok a kereskedők, aki a közelgő tél miatt az emelkedő árakra tették tétjeiket. Azért a harmadik hete tartó áresés megállt, és az ár visszakúszott 3 dollárra, köszönhetően az Egyesült Államok közép-nyugati részére vonatkozó, hidegebb időjárást jósló előrejelzésnek.

 

Az aranyat és az ezüstöt adták az alapok a múlt heti események (a Nyíltpiaci Bizottság ülése, az új Fed-elnök megnevezése és a foglalkoztatási jelentés) előtt. Annak ellenére, hogy az arany beállt az unciánkénti 1263 és 1282 dollár közé, az aranyat a hetedik hete adják az alapok, míg az ezüstben gyakorlatilag változatlan a pozíciójuk az elmúlt 5 hétben.

Ole Hansen, Saxo Bank

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.