Augusztusra elfogy a lendület, kevesebb diák keres munkát, mint nyár elején, pedig az iskolaszövetkezetek partnerei továbbra is keresik a diákmunkavállalókat, továbbra is érkeznek megkeresések a cégektől.

 

Augusztusra elfogy a lendület, kevesebb diák keres munkát, mint nyár elején, pedig az iskolaszövetkezetek partnerei továbbra is keresik a diákmunkavállalókat, továbbra is érkeznek megkeresések a cégektől.

A hírekben sokszor hallhattuk idén, hogy a válság hatására a fiatalok számára is kevesebb a munkalehetőség. Ha valaki elrettent a hírek hallatán, vagy még nem talált munkát, esetleg valamilyen oknál fogva eddig nem tudott dolgozni, akkor érdemes a tájékozódni. Az érdeklődök a http://www.furgediak.hu/ weblapon legalább 100 munka közül választhatják ki a nekik megfelelőt, de természetesen a helyi irodákban is készséggel adnak felvilágosítást. Az oldalon többek között az alábbi munkák közül lehet választani: számítógépes programozás, minőség-ellenőrzés, telefonos munka call-center-ben, weblapszerkesztés, fordítás, tolmácsolás, telefonos kérdőívezés, hostess, plakátolás, kukorica-címerezés, áruházi árufeltöltés.

Simon Balázs, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet jogi és kommunikációs igazgatója elmondta, hogy általánosságban valóban igaz, hogy a diákok munkavállalási kedve augusztus második felében már lankad. Viszont a cég partnereinek igényéről ez nem mondható el.

 „Partnereink kevésbé időszakosan ajánlják munkáikat, mint ahogy a fiatalok munkát keresnek, ezért is jelezzük, hogy találhat még munkát, aki keres. Évente, országosan kb. 220-240 ezer diák dolgozik év közben. Nagy részük természetesen nyáron vág bele a munkába. Ebből a számból a tanulók kb. kétharmada, úgy 130-140 ezer diák veszi igénybe az iskolaszövetkezetek segítségét, magánúton pedig kb. 90-100 ezer talál munkát. A félreértések elkerülése érdekében érdemes tisztázni, hogy idén nem nőtt a diákmunkavállalók száma, hiszen nincs több munkalehetőség tavalyhoz képest, csak az érdeklődés nőtt nagymértékben a tavalyi évhez képest." – mondta el Simon Balázs.

Viszonyítva a tavalyi év azonos időszakához képest, 2008-ban június 1-től július 31-ig 12.105-an érdeklődtek a Fürge Diák szolgáltatásai iránt, míg 2009-ben már 20.198 volt kíváncsi a második legnagyobb országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet nyújtotta lehetőségek iránt.

A Fürge Diák által idén áprilisban beindított „Dolgozz a jövődön" programba eddig már 1292 diák jelentkezett. Az iskolaszövetkezet továbbra is várja azokat a partnereket, akik szívesen ajánlják fel tudásukat, szolgáltatásaikat a programban jól teljesítő diákoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük