Designerek, bútor- és formatervezők, iparművészek és barkácsolni vágyó alkotók figyelem! Láttak már drótból szőtt szarvastrófeát, Szuper Jézust, télen is használható napozóágyat, újságtartóból átalakított laptoptartót, érintésre érzékeny lámpát, vagy pehelysúlyú mérleget?

 

Designerek, bútor- és formatervezők, iparművészek és barkácsolni vágyó alkotók figyelem! Láttak már drótból szőtt szarvastrófeát, Szuper Jézust, télen is használható napozóágyat, újságtartóból átalakított laptoptartót, érintésre érzékeny lámpát, vagy pehelysúlyú mérleget?

 

Mi sem gondoltuk volna, hogy léteznek, de tavaly decemberben ilyen, és ezekhez hasonló re-tárgyak kerültek kalapács alá a MÜSZI aukcióján. A sort tavasszal ismét szeretnék bővíteni, ezért újra tárgy átalakításra hívják a design szerelmeseit.

 

A Művelődési Szint folyamatosan épül, szépül, alakul és átalakul. Mint ismeretes, a területén számos régi bútor, és használati eszköz található, melyek családi, vagy épp közösségi történeteket őriznek, ugyanakkor upcycling-ra és újragondolásra várnak. Ezért a MÜSZI pályázatot ír ki egyéni, és csapatban alkotó művészek számára használati tárgyak újratervezésére és/vagy átalakítására. A jelentkezők szabadon választhatnak egy-egy kedvenc tárgyat a kiállítási formában installált készletből, amennyiben vállalják, hogy egy hónapon belül új formában juttatják azt vissza a Corvin Áruház 3. emeletére.

 

Az ütemterv.

1. A tárgyak kiválasztása: 2013. március 8-tól 15-ig

Március 8-án 19 órakor a Storytelling klub keretén belül megnyílt a felajánlott tárgyakból épült kiállítást. Meghívott vendég volt Szentpéteri Márton, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára, eszmetörténész és designkritikus. Itt Te/Ön elmesélhetted/elmesélhette a régi tárgyaikról szóló vicces, megható, vagy bizarr történeteit, miközben bárki mazsolázhatott a felajánlott tárgyak között, valamint lehetőség adódott/adódik régi bútorok, érdekes tárgyak, alapanyagok további felajánlására is.

A „nyers" bútorokat 2013. március 8-tól 15-ig, naponta 10 és 20 óra között lehet megtekinteni és kiválasztani a MÜSZI-ben.

Március 15-én, csütörtökön zárul a válogatás, és ez lesz az utolsó séta a régi tárgyak között. A kiválasztott tárgyakat legkésőbb március 17-ig kell elszállítani.

 

2. Átalakítás: 2013. március 15-től április 11-ig

Az átalakítást egy hónap alatt kell befejezni, melynek fotódokumentációját megjelentetik a Facebook oldalon.

Az átalakított tárgyak leadási határideje: 2013. április 11

 

3. Aukció: 2013. április 20

Április 13-án, szombaton 18 órakor kiállítás nyílik az újraértelmezett tárgyakból, amelyet koncert, és nyitóbuli kísérnek. Ekkortól indul az online licit is. A kiállítás április 13-tól 20-ig, naponta 10 és 20 óra között tekinthető meg. A kiállítás utolsó napján, április 20-án, csütörtökön 19 órakor aukciót rendeznek: itt lehetőség adódik az izgalmas tárgyak megvásárlására, a MÜSZI támogatására, és egyben remek szórakozásra is.

A befolyt összeg egyharmada az (újra)tervezőket illeti, a bevétel további részét pedig a MÜSZI építészeti munkálataira, és a Hunkies Egyesület további programjaira, és kiadványaira fordítják. Azok a tárgyak, amelyek az aukción nem keltek el, a MÜSZI területén maradnak, és továbbra is megvásárolhatóak lesznek a nagyközönség számára.

 

További információ: Domokos Emőke

Email: emdo91@gmail.com Telefon: + 36 20 953 59 46

 

Legyen Ön is TRANSZFORMER.

MÜSZI – Művelődési Szint

alkotóközpont és befogadótér
Budapest VIII. Blaha Lujza tér 1-2.

 

www.muszi.org

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük