Fedezze fel a tudomány különböző területeit a Csopában! Ingyenes programlehetőség a Csodák Palotája Playbarban iskoláknak, családoknak, egyéni látogatóknak szeptember 23-án és 24-én.

 

Fedezze fel a tudomány különböző területeit a Csopában! Ingyenes programlehetőség a Csodák Palotája Playbarban iskoláknak, családoknak, egyéni látogatóknak szeptember 23-án és 24-én.

 

Az idén szeptemberben 20 éves Csodák Palotája születésnapja kapcsán meghívja partnereit – Science Centereket és Látogatóközpontokat – hogy maguk is mutatkozzanak be, ünnepeljenek velük együtt  és interaktív bemutatóikkal, kiállításukkal hozzák közelebb a fiatalokhoz a tudomány különböző területeit.

 

A két napos rendezvény 2016. szeptember 23.-án elsősorban az iskolák osztályait várja, szeptember 24-én pedig a családokat, egyéni látogatókat. A program mindkét nap 10 órától 18 óráig tart.

 

A Csopa Playbar tágas közösségi terében 10 kiállító mutatkozik be, s hozza el az érdeklődőknek az általuk képviselt tudományterület érdekességeit látványos, interaktív módon, hogy a látogatók ne csak lássák, de át is tudják élni azok sokszínűségét.

(Csopa Playbar-ról lásd: http://euroastra.hu/node/101553) A Tudomány Mozaikot a Csodák Palotája Playbar egy INGYENESEN látogatható attrakciója is színesíti.

 

A szeptember 23-án a Tudomány Mozaikra látogató osztályok egy interaktív kiállítást, vagy tudományos fizika show-t tekinthetnek meg ingyenesen. (www.csopa.hu/csopa-playbar)

A nagy érdeklődésre való tekintettel ez regisztrációhoz kötött a mak@csopa.hu e-mail címen, kérdések esetén pedig Garami Zsófihoz fordulhatnak az érdeklődők a +3630/5383867-es telefonszámon.

 

Szeptember 24-én a Tudomány Mozaikra látogató családok, egyéni látogatók egy Körmozi élményvetítésen vehetnek részt ingyenesen.

 

A Csodák Palotája vendégei, kiállítói lesznek:

 

Futura Mosonmagyaróvár-Interaktív Természettudományi Élményközpont

Okos homokozó- Játék a domborzattal, interaktív domborzati formák

 

Mobilis Győr – A felfedezések háza

Műszaki-természettudományi pályaorientáció, kézbe vehető kísérleti eszközök, pályaorientációs interaktív játékok

 

Eszterházy Károly Egyetem Varázstorony

Interaktív fizikai és kémiai kísérletek, show-k

Konyhakémia, színes cseppreakciók, égő buborékok, alkoholos ágyú

 

Nemzeti Park Igazgatóság Budapest- Vadonleső

Játékos természetvédelem- lábnyompárosító és madártoll felismerő játék, illatfelismerő, termésfelismerő játék, logikai és ügyességi játékok

 

Wessling Kft.

Kísérletbemutatók az alábbi témakörökben: Hamis étrendkiegészítő vizsgálata, Hamis tejföl vizsgálata, Landolt-féle reakció

 

Skanzen- Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Restaurátor műhelytitkok, népi tárgyak fizikái- Lépj be és ismerj meg egy nyitott restaurátor műhelyt!

 

Zsolnay Kulturális Negyed- Labor-Interaktív varázstér, Planetárium

Kísérletbemutatók keretében golyós kísérletek, füstágyú

 

MTVA- Rádió és Televíziótörténeti Kiállítóhely

Az audiovizuális média eszközök fejlődésének, kialakulásának bemutatása, szemléltetése

 

Csodák Palotája Campona

Ízelítő a Csopa Campona 100 interaktív játékból: tedd próbára pontosságod a „Biztos kézzel", mérd össze reflexeid barátaiddal a „Csapkodó asztalnál", oldd meg az útvesztőt, melyhez kell egy segítő kéz!

 

FKF – Köztisztasági Múzeum

Edukációs és szemléletformáló kiadványok és játékok

 

2016. szeptember 23-24. 10:00-18:00

Csodák Palotája Playbar

1036, Budapest, Bécsi út 38-44.

 

www.csopa.hu/csopa-playbar

http://www.csopa.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük