–  Tulajdonképpen mi baja önöknek az uberesekkel?

–  Lopnak, csalnak, hazudnak.

–  Ne haragudjon már, de mit lopnak?

–  Hát a fuvart. Ellopják előlünk, becsületes taxisoktól.

–  Tulajdonképpen mi baja önöknek az uberesekkel?

–  Lopnak, csalnak, hazudnak.

–  Ne haragudjon már, de mit lopnak?

–  Hát a fuvart. Ellopják előlünk, becsületes taxisoktól.

–  Figyeljen ide. Múltkor esett az eső, el kellett volna érnem a vonatot, egyetlen taxist sem találtam, aki kivitt volna a pályaudvarra. De mondok mást is. Be akartam szállni a kutyámmal a taxiba, kis kutya, meg sem moccan utazás alatt az ölemben. Erre rám mordul a sofőr. Állatot nem szállítok! Vagy apámat kellett hazahozni a kórházból, nem engedte a taxis, félt a fertőzéstől..Hiába mondtam, apám vesekövét vették ki, szerencsésen. Nem érdekel, beteget nem szállítok, arra való a mentő. Egy másiktól kértem, emelje be a kofferjeimet a csomagtartóba. Szó sem lehetett róla. Minden esetben az okos telefonommal Ubert hívtam.

–  De az uberesek csalnak, nem vallják be a jövedelmüket, nem adóznak.

–  Uram, nekik egy forint sincs a kezükben, a számlájukra kapják meg a pénzt ellenőrizhetően, nem tudnak csalni. És miért hazudnának? Csak egy-egy fuvart szeretnének elcsípni kis jövedelem kiegészítésként. Igazából nem jelentenek konkurenciát a nagy taxis cégeknek.

–  Akkor is csalnak, valahogy.

–  Hát ez elég nehéz lenne. Ha nem tudná, ott vannak az utakon a kormány új kreációi, a  célzott ellenőrzési csoportok. A legkisebb csalás esetén elveszik a jogosítvány, bevonják a forgalmit, vagy akár 800 ezer forintos bírságot is kiszabnak a szabálytalankodó Uber-sofőrökre. Az ellenőrzéseket napi 24 órában végezik.

–  Majd átcsúsznak az ellenőrzéseken is ezek a hétpróbások.

–  Nehéz lenne. Az ellenőrzés során 365 napra blokkolhatják az Uber weboldalait és a mobilalkalmazást, ha engedély hiánya miatt bírságot szabnak ki. Továbbá a legújabb törvény szerint a személygépkocsit kivonják a forgalomból. Ezt egyetlen uberes sem kockáztatja majd meg. Akkor már elhiszi, hogy nem csalnak, lopnak, hazudnak az uberesek?

–  Hát, elhiszem. De akkor is találjanak ki valamit az okosok, hogy ne legyen konkurenciánk. Én húsz éve vagyok taxis, ebből élek, ez felülír minden jogszabályt. Jobb ha megjegyzik ezt az ubermenschek. Különben megnézhetik majd magukat.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük