2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új bérlők és szerződéshosszabbítások a CA Immo irodaházakban

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63740"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image4_181.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="42" /></a></span>Több bérlő is a maradás mellett döntött a CA Immo portfoliójában lévő irodaházakban, további öt pedig új bérlőként gyarapítja az irodai állományt. Új bérlő többek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Buda Business Centerben, valamint a Goodyear Dunlop Tires az R70-ben. A hosszabbítások összesített területigénye meghaladja a 3000 négyzetmétert, az új bérleti szerződéseké pedig a 700 mn-t.</p> <p><strong> </strong>

image4 181.thumbnailTöbb bérlő is a maradás mellett döntött a CA Immo portfoliójában lévő irodaházakban, további öt pedig új bérlőként gyarapítja az irodai állományt. Új bérlő többek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Buda Business Centerben, valamint a Goodyear Dunlop Tires az R70-ben. A hosszabbítások összesített területigénye meghaladja a 3000 négyzetmétert, az új bérleti szerződéseké pedig a 700 mn-t.

 

image4 181.thumbnailTöbb bérlő is a maradás mellett döntött a CA Immo portfoliójában lévő irodaházakban, további öt pedig új bérlőként gyarapítja az irodai állományt. Új bérlő többek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Buda Business Centerben, valamint a Goodyear Dunlop Tires az R70-ben. A hosszabbítások összesített területigénye meghaladja a 3000 négyzetmétert, az új bérleti szerződéseké pedig a 700 mn-t.

 

 

Az irodapiacon továbbra is jelentős mértékben döntenek a bérlők a meglévő irodaházban való maradás mellett, ahelyett, hogy új iroda után néznének; 2012 második negyedévében az irodai tranzakciók több mint 40 százalékát tették ki a hosszabbítások. Ennek oka leginkább a költözéssel járó plusz költségek, valamint az irodaház tulajdonosok kedvező „bérlő-marasztaló" ajánlatai.

A CA Immo portfolióban az elmúlt negyedévben összesen több mint 3000 m² területre kötöttek hosszabbítási szerződést az irodai ingatlanokban.

Az osztrák ingatlanbefektetőnek sikerült új bérlőket is szereznie; a közelmúltban öt bérlő döntött úgy, hogy hozzájuk költözik.

 

Új irodai bérlők

 

Egy gyógyszerészeti cég 180 m2 irodaterületen, egy méréstechnikai cég pedig nagyságrendileg 100 négyzetméteren kötött bérleti szerződést és választotta a Váci úton lévő Capital Square-t. A modern, metróállomás mellett lévő, bruttó 38.000 m² alapterületű Capital Square irodaház telítettsége megközelíti a 90 százalékot.

 

A második kerületben lévő Buda Business Center irodaház mellett döntött az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, ők közel 130 nm-t bérelnek itt. Az „A" kategóriás irodaházban a nemrég történt átépítés után korszerű műszaki megoldások és modern megjelenés biztosítja a bérlők kényelmét.

 

A Goodyear Dunlop Tires gumiabroncs gyártó közel 300 négyzetméteren kötelezte el magát az Rákóczi úton lévő R70 Office Complexben.

A Bartók Ház telítettsége továbbra is 98 %-os, köszönhetően annak is, hogy a nemrégiben megüresedett kereskedelmi egységre rendkívül gyorsan talált új bérlőt a CA Immo.

 

Hosszabbítások

 

A Capital Square irodaházban két bérlő is meghosszabbította  szerződését. Az egyikük a Ferrero Magyarország, aki úgy döntött, hogy szerződését meghosszabbítja a közel 1000 négyzetméternyi területen és további évekre választja székhelyéül a Capital Square irodaházat.

 

A Santander Consumer Finance Zrt. 700 négyzetmétert foglal el a Víziváros Office Centerben és a közelmúltban újabb évekre kötelezte el magát az irodaházban.

 

Szintén a hosszabbítás mellett döntött a TopSoft Rendszerház; ők a Buda Business Centerben bérelnek hosszútávra 370 négyzetmétert.

 

A Develor tréning cég 630 négyzetméteren, az R70 Office Complexben fitnesstermet működtető bérlő pedig 300 mn-n hosszabbított.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.