2022.01.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sikeresen vizsgázott az Antenna Hungária rendszere a londoni olimpiai játékok webes közvetítésén

2 min read
<span class="inline inline-left"><a href="/node/63737"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_0_1.thumbnail.jpg" border="0" width="80" height="100" /></a></span>Az olimpiai játékokat az MTVA HD minőségben közvetítette a weben, amelyhez a technikai hátteret (tartalomtovábbítási hálózat - Content Delivery Network vagy CDN) az Antenna Hungária biztosította. <p> 

Az olimpiai játékokat az MTVA HD minőségben közvetítette a weben, amelyhez a technikai hátteret (tartalomtovábbítási hálózat – Content Delivery Network vagy CDN) az Antenna Hungária biztosította.

 

Az olimpiai játékokat az MTVA HD minőségben közvetítette a weben, amelyhez a technikai hátteret (tartalomtovábbítási hálózat – Content Delivery Network vagy CDN) az Antenna Hungária biztosította.

 

Az olimpia 17 napja alatt összesen 135 000 néző kapcsolódott be a weben valamelyik szám közvetítésébe. A legnézettebb sportesemény az augusztus 8-án játszott Magyarország-Izland kézilabda mérkőzés volt, ahol kiélezett küzdelemben, kétszeri hosszabbítás után győzött a magyar csapat. Ezt a közvetítést egyszerre több mint 29 000 néző követte a weben, mely másodpercenként 35 gigabit sávszélességet igényelt.

 

A HD-közvetítésen túl sikeres volt az Antenna Hungária által nyújtott élő 3D stream is, mely alkalmazás hazánkban első alkalommal debütált a nagyközönség számára. Az M3D kísérleti csatorna adását a magyarországi webes felhasználók az olimpiai játékok ideje alatt kétféle formátumban is nézhették. Az anaglif változathoz még speciális megjelenítőre sem volt szükség, csupán egy piros-kék szűrővel rendelkező szemüvegre, ezzel a térhatású kép élménye bárki számára elérhetővé vált akár hagyományos monitoron vagy televíziókészüléken is. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük