Új áruházzal bővül Csongrád megye egyik legnagyobb foglalkoztatója, a Coop Szeged Zrt. A több mint 200 millió forintos beruházásból épült új COOP Szuper Áruház, november közepétől korszerű technológiával várja Tiszasziget település vásárlóit.

 

Új áruházzal bővül Csongrád megye egyik legnagyobb foglalkoztatója, a Coop Szeged Zrt. A több mint 200 millió forintos beruházásból épült új COOP Szuper Áruház, november közepétől korszerű technológiával várja Tiszasziget település vásárlóit.

A Coop Szeged Zrt. az 1999. évi megalapítása óta mindig kiegyensúlyozottan, jövedelmezően működött. A társaság üzleti tevékenységét az elmúlt évekében a folyamatos növekedés jellemezte, évről évre újította fel áruházait.

A Coop Üzletlánc fennállásának 15. évfordulóját megkoronázva, 2010. november 19-én nyitják meg az új Coop besorolású, legmagasabb kategóriájú Coop Szuper Áruházat Tiszasziget községben. Az 1800 fős településen az új áruház nyitásával további öt fővel bővült az eddig 6 főt foglalkoztató áruház munkatársainak létszáma. Közel 650 m2 alapterületű új áruház korszerű technológiával – vonalkód alapú értékesítés és készletnyilvántartás, automata üvegvisszaváltók, törzsvásárlói rendszer, pultba integrált mérleg stb. – és megduplázódott árukészlettel fogadja a település vásárlóit.

„A több mint 200 millió forintos beruházás megvalósításakor, a környezetvédelemre és energiatakarékosságra is nagy hangsúlyt fektettünk. A hűtőszigeteink nemcsak megszépültek, hanem az energiafelhasználás csökkentése érdekében a mélyhűtő-szigeteket tolóajtós tetővel láttuk el. A nagyméretű fali hűtő regálokokat elhúzhatós ajtókkal zártuk le, és munkára fogtuk a hűtőgépek üzemeltetése során keletkezett úgynevezett hulladékhőt is. A meleg vizet és a fűtést ennek felhasználásával valamint a levegőből kinyert hővel, hőszivattyúval oldottuk meg" – mondta Kelemen János, a Coop Szeged Zrt. vezérigazgatója.

A cégcsoport kapcsán továbbá elmondta, hogy míg a 15 évvel ezelőtti adózott eredmény 30 millió forint volt, addig ez az elmúlt években 100 millió forint körüli értékre növekedett. „2010-es év első háromnegyed éves számításai alapján a cég idei eredménye is meghaladja majd a 100 millió forintot" – tette hozzá a vezérigazgató.

A Coop Szeged Zrt. is alapvető szociális kötelezettségének tekinti a helyi közösségek rendezvényeinek szponzorálását. Minden évben milliókat fordítanak a működési területükön lévő iskolák, óvodák, nyugdíjasklubok és alapítványok támogatásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük