Mostantól olyan neves művészek előadásaira válthatnak jegyet a Fesztivál pénztáraiban és partnereiknél, mint Carmen Cortés, Peter Brook, a Dr. Lonnie Smith Trió, valamint Snétberger Ferenc és Richard Bona. Az újdonságokból ajánlanék néhányat olvasóink figyelmébe

 Mostantól olyan neves művészek előadásaira válthatnak jegyet a Fesztivál pénztáraiban és partnereiknél, mint Carmen Cortés, Peter Brook, a Dr. Lonnie Smith Trió, valamint Snétberger Ferenc és Richard Bona. Az újdonságokból ajánlanék néhányat olvasóink figyelmébe.

Március 22. Thália Színház – Nagyszínpad, 19.00
Carmen Cortés en compañía
A Carmen Cortés Dance Company előadása
Carmen Cortést lassan már túl van a hatvanon, de még mindig a húszévesek energiájával bír. Gyerekként az érzéki és tüzes flamenco nevelte Barcelonában, későbbi pályafutása során a klasszikustánc volt rá nagy hatással, amelynek stílusa eleganciáját és törékenységét köszönheti.

A Dr. Lonnie Smith Trió és a Fritz Lang: Metropolis koncertek a Művészetek Palotájával közös Orgonatúra program részei.

Az orgonát a hangszerek királynőjének is mondják, tény: ezer hangja és ezer arca van. „Őfenségének" egy álló napon át hódolhatunk, megismerkedhetünk a Művészetek Palotájának grandiózus hangszerével, és orgonakülönlegességekkel, ritkaságokkal is találkozhatunk. Avatott idegenvezetőkkel felkereshetjük Budapest néhány templomát is, és hallgathatunk a hely és a hangszerek szelleméhez illő műveket Bachtól Liszten át a kortárs improvizációkig. A nap végén Fritz Lang monumentális némafilmjét (Metropolis) vetítik orgonakísérettel, a hangszertörténeti maraton záróakkordjaként pedig Dr. Lonnie Smith és együttese varázsol el a Hammond-orgona hangjával.

Március 23. Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 19.30
Fritz Lang: Metropolis
A fekete-fehér dallamok zongoristája, Stephan von Bothmer (1971) a XX. század eleji némafilmek szótlan varázslatát idézi meg a Művészetek Palotája nagyorgonáján Fritz Lang filmtörténeti origójával, a Metropolis előadásával.

Március 23. Művészetek Palotája – Fesztivál Színház, 21.00
Dr. Lonnie Smith Trió
A nagyszakállú és mindig turbánt viselő Dr. Lonnie Smith egyike azoknak a zenészeknek, akik hamarabb gondolkodtak akkordokban és dallamokban, mint betűkben. Mostani koncertjén lehetőség nyílik magával ragadó, kiforrott stílusának megismerésére.

Március 29., 30. Művészetek Palotája – Fesztivál Színház, 19.00
Egy varázsfuvola – A Théȃtre des Bouffes du Nord vendégjátéka
Rendező: Peter Brook
Egy varázsfuvola – nem véletlen a határozatlan névelő. Peter Brook merész színpadi látomása Mozart remekművéről lefejti a kötött műfaji elemeket, így a klasszikus műnek utánozhatatlan brook-i eszenciáját kapjuk. 

Április 5. és 6. Művészetek Palotája – Fesztivál Színház, 19.00
Éjszaka a cirkuszban
A Recirquel előadása
A Szigeten tavaly nagy sikert aratott Recirquel alkotóinak új előadásában artisták, zenészek és színészek egy vándortársulat történetét mesélik el lélegzetelállító mutatványokkal. A varázslattal teli előadás a nézők minden korosztályának szól.

Április 5. Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 20.00
Snétberger Ferenc és Richard Bona koncertje
Április 5-én klasszikus- és basszusgitár hangolódik egymásra Snétberger Ferenc és Richard Bona közös színpadi produkciója során. A kameruni születésű Richard Bona a jazz nagyjaival zenélt már együtt úgy, mint Pat Metheny, Joe Zawinul, Quincy Jones, Herbie Hancock, Chick Corea vagy Chaka Khan. A fantasztikus muzsikusok felsorolásából nem hiányozhat Snétberger Ferenc sem.

Szeretettel várják Önöket a Közönségszolgálati Irodában, ahol a Fesztivál jegyei mellett a www.jegy.huwww.ticketportal.hu, a Művészetek Palotája (www.mupa.hu), a Thália Színház (www.thalia.hu) illetve a Trafó (www.trafo.hu) összes előadására megvásárolhatja jegyét kezelési költség nélkül!

 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál teljes programja elérhető a honlapon:

http://www.btf.hu/btf2013/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük