2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Uj GPS-t vezet be a Panasonic az európai piacon: “Strada” CN-GP50N”-t

9 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5122"><img class="image thumbnail" src="/files/images/strada1.thumbnail.jpg" border="0" alt="CN-GP50N" title="CN-GP50N" width="100" height="68" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>CN-GP50N</strong></span></span> <p>A Panasonic bejelentette Strada CN-GP50N hordozható navigációs rendszer európai piacra dobását. Ez egyben a Japánban és Észak-Amerikában már kedvező fogadtatásra talált Strada navigációs rendszerek első európai bemutatkozása.</p><p> 

 cn-gp50nCN-GP50N

A Panasonic bejelentette Strada CN-GP50N hordozható navigációs rendszer európai piacra dobását. Ez egyben a Japánban és Észak-Amerikában már kedvező fogadtatásra talált Strada navigációs rendszerek első európai bemutatkozása.

 

 cn-gp50nCN-GP50N

A Panasonic bejelentette Strada CN-GP50N hordozható navigációs rendszer európai piacra dobását. Ez egyben a Japánban és Észak-Amerikában már kedvező fogadtatásra talált Strada navigációs rendszerek első európai bemutatkozása.

 

 Maga a Strada elnevezés az út, utca jelentésű olasz szóból származik, olyan új irányzatot jelölve az autós navigáció területén, amely az ember, a jármű és az utak közti kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

A Panasonic Strada termékek képességei azonban messze túlmutatnak a GPS-navigáción, olyan átfogó autós szolgáltatást kínálva, amely magába foglalja a Panasonic mobil audiovizuális technológiáinak legjavát. Erre példa a kiváló képminőséget biztosító Strada Picture technológia, a kiváló hangminőségű Strada Sound és a multimédiás hálózatokat támogató Strada Link. A CN-GP50 az első Strada készülék, amely Európában bevezetésre kerül.

A CN-GP50 5" (12,5 cm) széles, érintőpanellel és grafikus felhasználói felülettel (GUI) ellátott kijelzője kiemelkedően praktikus és jól látható. Hangvezérlési funkciója vezetés közben is lehetővé teszi az úticél megadását, anélkül hogy az utazás biztonsága ezzel veszélybe kerülne.

Térképe összesen 37 európai ország úthálózatát fedi le, melynek frissítését a Panasonic az USB-csatlakozó segítségével teszi kényelmesebbé. A vezetés kényelmét a Strada rendszer számtalan jellemzővel szolgálja, ideértve például a fontosabb nevezetességek 3 dimenziós ikonként történő megjelenítését, a tervszerű sávváltást elősegítő Lane Assistant funkciót vagy a sebességtúllépés esetén működésbe lépő figyelmeztetést. Ezenkívül a CN-GP50N valós idejű közlekedési információkkal is szolgál (RDS-TMC), melyek a külön beszerezhető vevőkészülék használata esetén a navigációs rendszer kijelzőjén jelennek meg.

cn-gp50nCN-GP50NA CN-GP50N kiemelt támogatást nyújt a Bluetooth®-képes mobiltelefonoknak, beleértve nemcsak a kéz nélküli telefonhasználat lehetőségét, hanem például a mobiltelefon telefonkönyvének áthelyezését is a navigátorra, valamint a térképadatbázisban közérdekű helyként (POI) szereplő telefonszámok közvetlen hívását. Ezenkívül a rendszer SD-memóriakártyán tárolt digitális állóképek megjelenítésére is képes.

A CN-GP50N európai bevezetésével a Panasonic stratégiai lépést is tesz az autós navigációs rendszerek és a mobil multimédiás szórakozás integrációja, valamint a globális szintű piaci jelenlét felé.

A jellemzők áttekintése

1. Egyszerű használat

5"-os (12,5 cm-es), széles monitor érintőpanellel

A CN-GP50N 5"-os (12,5 cm), széles, QVGA-monitorral rendelkezik, amely a hordozható eszközök kategóriájában meglehetősen nagynak számít és a széles vásárlói réteg számára könnyen használható érintőpaneles módszerrel működik.

Egyszerűen használható GUI

Ez az egyszerű és intuitív módon érthető grafikus felhasználói felület eredeti Panasonic dizájn. Az ikonok színei és textúrája kontrasztot képez a háttérrel, s ezáltal megkönnyíti a felismerést és a megkülönböztetést.

Kompakt és keskeny dizájn

128 x 84 x 30 mm-es (szé x ma x mé) kompakt méretével ez a keskeny berendezés kimondottan a kényelmes hordozhatóságot tartja szem előtt. A jármű leparkolása után a CN-GP50N könnyen eltávolítható és elvihető, így nem kell az autóban hagyni, ahol kísértést jelenthet az alkalmi tolvajok számára. Ráadásul a készülék – egyetlen feltöltéssel mintegy négy órányi üzemelést biztosító beépített akkumulátorának, illetve töltőjének köszönhetően – a járművön kívül, akár otthon is használható.

Megjegyzés: A CN-GP50N teljesen beépített GPS-antennával és tartozék illesztőkonzollal rendelkezik, de külön számos más kiegészítő, többek közt például külső GPS-antenna, töltőadapterek, illesztőkonzolok és TMC-antenna is vásárolható hozzá.

Hangvezérlés

A hangvezérlés segítségével a járművezető úgy adhatja meg a kívánt úti célt, hogy közben nem kell levennie kezét a kormánykerékről. A hangfelismerés pontosságának növelése érdekében a rendszer ‘megtanítható' a vezető vokális sajátosságainak felismerésére.

Egyszerűen használható billentyűzet

A billentyűzet háromféle elrendezésben választható: ABCD, QWERTY és AZERTY. Ékezetes betűk bevitelére szintén van lehetőség, így a felhasználó úgy írhatja be a célpont nevét, ahogyan megszokta.

2. Nagy teljesítmény

Nagy területi lefedettség

Az új térkép összesen 37 európai ország adatait tartalmazza, rendkívül gazdag információkkal, beleértve 1,3 millió közismert helyet (POI), postai irányítószámokat és még sok minden mást.

Térképlefedettség (37 ország):

  • Albánia Andorra Ausztria Belgium Bosznia-Hercegovina Bulgária Horvátország Cseh Köztársaság Dánia Észtország Finnország Franciaország Németország Nagy-Britannia Görögország Magyarország Olaszország Lettország Liechtenstein Litvánia Luxemburg Macedónia Monaco Hollandia Norvégia Lengyelország Portugália Ír Köztársaság Románia San Marino Szerbia és Montenegró Szlovákia Szlovénia Spanyolország Svédország Svájc Vatikán

Egyszerű térképfrissítés

A legfrissebb térképadatok egyszerűen feltelepíthetők az SD-memóriakártyára. Amennyiben a felhasználó számítógépe nem támogatja az SD-memóriakártya használatát, az adatok USB-kábelen keresztül is átvihetők.

Többnyelvű hang navigáció

A hang navigáció összesen 19 nyelven érhető el. Így például külföldi utazás esetén továbbra is használható az anyanyelvű útmutatás a különböző útvonalakkal és kanyarodási pontokkal, fenntartva ezáltal a vezetés biztonságát, és kiküszöbölve a térképen való keresgélés figyelemelterelő hatását. A menükijelzés nyelve szintén a felhasználó igénye szerint, 16-féle nyelv közül választható.

A hang navigáció 19-féle választható nyelve:

Cseh • dán • holland • angol (brit) • angol (amerikai) • finn • flamand • francia • német • görög • magyar • olasz • norvég • lengyel • portugál • orosz • spanyol • svéd • török

3 dimenziós látvány ikon

Az olyan fontos tereptárgyak, mint például a híres Brandenburgi kapu vagy a Diadalív háromdimenziós ikonként jelennek meg a térképen. Ausztria, Franciaország, Belgium, Németország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Svájc és az Egyesült Királyság területéről összesen 220 nevezetesség ikonja található meg az adatbázisban.

Lane Assistant sávváltási segéd

Amikor a vezető olyan kereszteződéshez közeledik, amelynél be kell kanyarodnia, a kijelzőn narancssárga szín jelöli a számára megfelelő sávot, és hang navigálás figyelmezteti erre a felhasználót. Ilyen módon még az ott is ahol először járunk felkészülten végezhető el a sávváltás, utolsó pillanatban történő kapkodás nélkül.

Sebességinformáció

A jármű GPS által meghatározott sebességét az adott út sebességkorlátozásával összehasonlítva a rendszer képes felismerni a megengedett sebességhatár átlépését, és egy ikon kijelzésével, illetve hangüzenettel figyelmezteti erre a felhasználót.

Megjegyzés: Ez a funkció egyénileg szabályozható, illetve ki is kapcsolható.

Traffipax-információ

Amikor a jármű a rendszer által ismert traffipaxzónához közeledik, erről a vezetőt ikon kijelzésével és hangüzenettel is értesíti.

GPS Asszisztancia

Ha a GPS-adatok vételét például magas épületek vagy hegyek akadályozzák, a GPS Asszisztancia funkció egyéb hozzáférhető információk alkalmazásával pótolja azok hiányát. Ezáltal a jármű pozíciója nyomon követhető marad a navigációs rendszer kijelzőjén.

Valós idejű közlekedési információk fogadása

A külön megvásárolható vevőkészülék használatával a CN-GP50N könnyen érthető ikonok és kiemelések formájában képes közölni a legfrissebb közlekedési információkat (RDS-TMC), beleértve a közlekedési baleseteket, útmunkálatokat, rossz időjárást stb.. Ezenkívül a rendszer ezek alapján ki is számítja a legmegfelelőbb útvonalat, melynek segítségével a potenciális akadályok kikerülhetők. Az információk igény esetén szöveges felirat formájában is megjeleníthetők.

3. Mobil digitális hálózat

Kihangosított telefonálás Bluetooth®-on keresztül

Bluetooth-képes mobiltelefon használata esetén a CN-GP50N kihangosított telefonálási lehetőséget biztosít. Ez a kényelmi funkció egyben nagyobb biztonságot is nyújt, lehetővé téve a vezető számára a telefonálást, miközben magát a készüléket ki sem kell vennie a táskából vagy a zsebéből. A tárcsázás közvetlenül a képernyőn megjelenő nagyméretű numerikus billentyűzeten végezhető, illetve a szám kiválasztható a bejövő vagy kimenő hívások listájából is.

* A Bluetooth és logója a Bluetooth SIG, Inc tulajdona, melyet a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. engedéllyel használ.

Telefonkönyv-áthelyezés

A telefonkönyv adatai vezeték nélkül is átvihetők a mobiltelefonról* a navigációs rendszerre.

* Ehhez a készüléknek támogatnia kell az OPP-szabványt.

Közérdekű helyek közvetlen tárcsázása

Miután a POI keresési funkció segítségével megtalálta a kívánt közérdekű helyet (POI), az adott intézményhez rendelt telefonszámot közvetlenül felhívhatja. Ez a szolgáltatás például éttermi helyfoglalás esetén hasznos.

JPG/BMP-képnézegető

A jpg- vagy bmp-fájlformátumban SD-memóriakártyára mentett állóképek megjeleníthetők a CN-GP50N képernyőjén, így például lehetőség van a digitális fényképezőgéppel készített fotók nagyméretű, 5"-os (12,5 cm) megjelenítésére is. A lejátszáshoz többféle üzemmód áll rendelkezésre, köztük diavetítés vagy akár öt különböző időintervallummal történő véletlenszerű lejátszás.

http://panasonic.co.jp/global/index.html

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.