2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új, integrált hírportált indít a Vatikán

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/51666"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/newsva_kiemelt.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Új integrált hírportált indított a Vatikán, amelyen az első klikket június 28-án nyomta meg a pápa. A news.va június 29-étől, szerdától mindenki számára elérhető.

newsva kiemelt.thumbnailÚj integrált hírportált indított a Vatikán, amelyen az első klikket június 28-án nyomta meg a pápa. A news.va június 29-étől, szerdától mindenki számára elérhető.

newsva kiemelt.thumbnailÚj integrált hírportált indított a Vatikán, amelyen az első klikket június 28-án nyomta meg a pápa. A news.va június 29-étől, szerdától mindenki számára elérhető.

claudio m. celli és federico lombardiClaudio M. Celli és Federico LombardiAz új, számos szolgáltatást magában foglaló honlappal kapcsolatban Federico Lombardi SJ szentszéki szóvivő és Claudio Maria Celli érsek, a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsának elnöke elmondták: olyan kommunikációs eszközökről is jól olvasható lesz, mint az iPad. 

A news.va oldalról, amely már most is megnyitható a Vatikán honlapjáról, elérhetőek a Vatikán egyéb médiaszolgáltatásainak anyagai is, így például a Vatikáni Rádió vagy a L'Osservatore Romano félhivatalos vatikáni napilap cikkei, a Vatikáni Információs Szolgálat sajtóközleményei vagy épp a Vatikán YouTube-oldala

A portálon elsősorban a pápa utazásairól, programjáról, tanításairól számolnak majd be, továbbá közölni fogják a különböző vatikáni hivatalok hivatalos közleményeit, híreit is, és a világegyház, valamint a helyi egyházak életének fontosabb eseményeiről is beszámolnak a tervek szerint. A news.va a Vatikán interneten elérhető médiaszolgáltatásait is összefogja majd. 

Az első hónapokban angolul és olaszul közli híreit a news.va, ezután pedig spanyolul, majd később franciául és portugálul is elérhetőek lesznek az információi. A Vatikán eddigi hivatalos honlapja, a vatican.va – ami egyfajta dokumentumgyűjteményként, nem pedig hírportálként funkcionált – megmarad, és az új portállal összhangban működik tovább – írja a CNA. 

Magyar Kurír

(szg)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.