A Samsung bemutatta a GALAXY Note-ot, a világ legnagyobb Super AMOLED kijelzővel érkező okostelefonját, amely egy új kategória előfutára. A minden telefonnál nagyobb méretű képernyővel bíró készülék a mobileszközök minden előnyével rendelkezik.A készülék az alábbi videón is megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=bfMmMrUwRnI

 

A Samsung bemutatta a GALAXY Note-ot, a világ legnagyobb Super AMOLED kijelzővel érkező okostelefonját, amely egy új kategória előfutára. A minden telefonnál nagyobb méretű képernyővel bíró készülék a mobileszközök minden előnyével rendelkezik.A készülék az alábbi videón is megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=bfMmMrUwRnI

 

A GALAXY Note 5,3 hüvelykes, HD felbontású (1280×800 képpont) kijelzőjének felbontása egyedülálló az okostelefonok között. Az óriási kijelző révén a felhasználók nemcsak könnyebben kezelhetik az érintőképernyőt, hanem egy weboldalból sokkal nagyobb területet látnak anélkül, hogy fel-le kéne görgetniük azt. Az S Pen, a fejlett tollalapú beviteli technológia pedig az érintésvezérléssel kombinálva egyedülálló felhasználói élményt nyújt.

A mindössze 9,65 mm vastag eszközben a Samsung saját, 5,3 hüvelyk méretű, HD Super AMOLED kijelzője található, amely a hagyományos HD-képernyőknél is ragyogóbb és élesebb képet ad, így a megjelenített fotók, videók vagy weboldalak minden eddiginél szebbek lesznek. A képernyő betekintési szöge ráadásul 180 fok, így akkor is teljesen élethű képet ad, ha többen, oldalról nézik.

 

A nagyfelbontású kijelzőn a prezentációk, weboldalak, hírcsatornák és az e-könyvek különösebb görgetés és nagyítás nélkül is kényelmesen olvashatók. A képernyő mérete miatt ráadásul az alkalmazások akár osztott képernyős üzemmódban is használhatók maradnak.

 

Az S Pen, amelyet mélyen a Galaxy Note természetes alkalmazásaiba integráltak a jobb felhasználói élmény érdekében, jegyzetelés mellett akár rajzolásra, sőt grafikai munkákra is használható. A felhasználók a pontosabb irányítás előnyeit például a képek és videók szerkesztésénél élvezhetik, ezen kívül a Samsung mobilkommunikációs szolgáltatásából, a ChatON-ból kézírásos jegyzeteket vagy rajzokat is küldhetnek vele. A Samsung az S Pen szoftverfejlesztő készletének kiadását tervezi, így a fejlesztők alapjaiban új alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozhatnak létre.

 

A készülék része az S Planner, egy professzionális napirendtervező eszköz is, amely teljes mértékben kihasználja a hatalmas kijelzőt. Az egyszerűen kezelhető alkalmazással a felhasználók megtervezhetik napjukat, kitűzhetik az elvégzendő feladatokat, így könnyebben megszervezhetik életüket.

 

A GALAXY Note-tal érkezik az S Memo multimédiás alkalmazás is, amelyet a felhasználó által létrehozott tartalmak rögzítésére terveztek. Képek, hangfelvételek, gépelt és kézírásos jegyzetek, valamint rajzok egyaránt készíthetők vele. Az így készült emlékeztetők pedig szabadon szerkeszthetők, illetve megoszthatók másokkal.

 

Az eszközzel egyszerűen, egy lépésben készíthető képernyőmentés, amit ráadásul lementés vagy megosztás előtt az S Pen segítségével jegyzetekkel is el lehet látni.

Az 1,4GHz-es kétmagos processzor a villámgyors és akadozásmentes felhasználói kezelőfelületről gondoskodik, míg az internetelérés sebessége a HSPA+ és LTE-hálózatokkal kompatibilis rádiós egységnek köszönhető. Ezek révén a felhasználók valós időben stream-elhetnek videókat vagy játszhatnak barátaikkal az interneten keresztül.

 

A Samsung a GALAXY Note nagyvállalati képességeit a Juniper Networks-szel együttműködésben fejlesztette ki. A szükséges előírásoknak és követelményeknek megfelelő Juniper Junos Pulse SSL VPN szolgáltatása biztonságos távoli elérést garantál a vállalati hálózatokhoz, így központi irányítás védelmezheti az ott található adatokat, illetve nyújthat technikai támogatást az egyes eszközök esetében.

 

„A GALAXY Note innovációs képességünk és a mobilpiacról alkotott elképzelésünk gyümölcse. Alaposan megvizsgáltuk a mobilok, a szórakoztatás és a kommunikáció világának alapvető jellegzetességeit, és arra törekedtünk, hogy egy olyan elegáns, de egyszerű készüléket hozzunk létre, amely mindhárom terület elvárásainak kiválóan megfelel" – mondta JK Shin, a Samsung mobil üzletágának vezetője. „A hatalmas, 5,3 hüvelykes HD Super AMOLED kijelző nemcsak a legnagyobb, hanem a legjobb minőségű érintőképernyő is, amely valaha telefonba került. Az érintésvezérelt felület és az S Pen kombinációja hihetetlen könnyed irányítást tesz lehetővé. A Galaxy Note-ban a jegyzetfüzet szabadsága a Samsung okostelefon-technológiájának előnyeivel párosul" – tette hozzá Shin.

 

Elérhetőség

A Galaxy Note várhatóan október végétől lesz megvásárolható Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük