A mobil Startlap októberi debütálása után mától a FigyelőNet, a vezess.hu, a Nők Lapja Cafe és a StoryOnline is elérhető mobiltelefonon keresztül, kimondottan mobilkészülékekre optimalizált formában, jelentette be a múlt heti Mobilkonferencián a Sanoma Budapest Zrt.

 

A mobil Startlap októberi debütálása után mától a FigyelőNet, a vezess.hu, a Nők Lapja Cafe és a StoryOnline is elérhető mobiltelefonon keresztül, kimondottan mobilkészülékekre optimalizált formában, jelentette be a múlt heti Mobilkonferencián a Sanoma Budapest Zrt.

 A népszerű online magazinok közönsége így nem csupán számítógépen, hanem bárhol, bármikor hozzáférhet kedvenc online magazinjához. A mobil oldalak kialakításával a Sanoma Budapest Zrt. célja, hogy népszerű internetes magazinjainak olvasói minőségi kompromisszumok nélkül böngészhessék kedvenc újságjaikat, helytől és időtől függetlenül.

A Sanoma Budapest által bemutatott mobil Internetes oldalak tehát nem egyszerű "fapados" mobil linkfelsorolások, hanem Magyarországon egyedülálló módon valódi webes hatást keltenek arculatukkal és tartalomkezelésükkel. A szöveges tartalmakat képek, grafikonok kísérik, így élvezetesebb, színesebb böngészésre van lehetőségük a felhasználóknak.

A jövő médiuma a mobil?A Sanoma Budapest mobilmédia csoportja által kifejlesztett mobil magazinok alapvetően a webes termékek mobil kijelzőre méretezett változatai, és használatukhoz elegendő a weben jól megszokott internetes címeket a mobiltelefonok böngészőjébe beírni. A mobilkijelzők sokféle mérete és képessége miatt a mobil magazinok többféle méretben és tartalommal készültek el, így az intelligens tartalomirányításnak köszönhetően minden mobilkészülék a méretének és tudásának megfelelő tartalmat kapja meg a telefonjára.„Ezzel a fejlesztéssel azonban munkánk első fázisában járunk csupán, ez egyelőre az első lépés a mobil mint a legújabb médium megteremtése felé. Azt szeretnénk, ha ebben a munkában követőkre lelnénk, hogy létrejöhessen Magyarországon a mobil mint a jövő médiuma és vele a mobilmédia-piac" – nyilatkozta Szépvölgyi Tamás, a Sanoma Budapest mobilmédia csoportjának lapigazgatója a mobilinternet  sajtóbemutatóján, a Mobilkonferencián.

Azzal együtt, hogy a mobilról történő böngészés alapvetően egy egyszerű dolog, és ugyanúgy működik, mint a számítógépes internetezés, elterjedésének számos gátló tényezője van. „A mobilhasználók nagy része még nem meri a számára ismeretlen funkciókat kipróbálni a telefonján, még nem információforrásként kezeljük a mobiltelefont. Az új felhasználói szokások terjedésében azonban sokat lendíthet, ha olcsó és átlátható adatforgalmi tarifákat kínálnak a mobilszolgáltatók, ezzel párhuzamosan pedig nő a készülékek „usability"-je, vagyis mindinkább böngészés-barát kijelzővel és felülettel látják el őket" – magyarázza Szépvölgyi Tamás az új felhasználói szokások kialakulásának mozgatóit. „De azt örömmel jelentem be, hogy a most forgalomban levő, Internetezésre alkalmas készülékek bármelyike legyen a kezünkben, webes élményt nyújtanak a Sanoma Budapest mobilmédia csoportja által most úttörőként kifejlesztett Internetes oldalak.

Mobil FN (fn.hu)A FigyelőNet mobil változata alapvetően gazdasági, üzleti hírek iránt érdeklődő mobil böngészőknek készült. Az oldalon megtalálható minden olyan fontos közéleti témájú belföldi és nemzetközi hír, amiknek ismerete elengedhetetlen a naprakész tájékozottsághoz. A gyors informálódást biztosító mobil felületen a gazdasági információk mellett friss deviza-árfolyamok, BUX grafikon és a nap nyertes vagy éppen vesztes részvényeinek aktuális árfolyamai várják a böngészőket, természetesen percről percre frissítve. Mobil StoryOnline (storyonline .hu)Magyarország legnépszerűbb bulvárhír oldalának mobil változata minden percben kézközelbe hozza a sztárvilág legfrissebb híreit. A celebek iránt érdeklődő mobilfelhaszálók az aktuális sztárhírek mellett sztárblogokat böngészhetnek. Olvashatják például a dzsungelkalandból nemrég hazatért Szabó Patrícia személyes hangvételű bejegyzéseit. A mobil verzión is megtalálható a weben népszerű Lesipuskás rovat, amelyen a celebvadászok saját bejegyzéseikkel tárják fel olvasótársaik előtt a sztárok ellesett pillanatait.

Mobil Vezess (vezess.hu)A mobil vezess az autózás szerelmeseinek kínál olvasnivaló tartalmat mobiltelefonon. A site a legfrissebb autós információk mellet 3 tematikus rovatba – Magazin, Tesztek, Forma1 – gyűjtve könnyíti meg a hírolvasók böngészését. A mobil Vezessen új és használtautó bemutatókat, nemzetközi autószalonokról élő beszámolókat, vásárlási tanácsokat és a száguldó cirkusz híreit lehet megtalálni szintén aktuális, gyors kiszolgálásban. A cikkeket természetesen ezen a felületen is színes képek kísérik, amelyek egy online autós magazin esetében elengedhetetlenek.

NLCafe mobil (nlc.hu )Magyarország legnépszerűbb nőknek szóló portálja, a Nők Lapja Cafe küldetése az internetező nők közösségbe kovácsolása, a mobil verzió ehhez nyújt még nagyobb segítséget, és célul tűzi ki, hogy a mobilozó nők is minőségi szolgáltatásokat kapjanak. A mobil NLC induló verziójában az ezotériáé a főszerep. A mobil oldalon napi, heti, havi és éves horoszkóp várja a böngészőket. A mobil hírszolgáltatás során az NLC aktuális, szex szerelem, trend, babázzunk, életmód, otthon és ezotéria rovatainak friss híreit jelenítjük meg. A mobil verzióban emellett elérhetőek az NLC népszerű kalkulátor szolgáltatásai és friss időjárás előrejelzéssel segítjük a hölgyek másnapi ruha összeállítását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük