http://www.vtsoft.hu/http://www.vtsoft.hu/ Joanna Stempinska asszony, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete avatja fel augusztus 2-án a VT-SOFT Kft. új irodáját a Graphisoft Parkban. A VT-SOFT ez év májusától 86%-ban lengyel tulajdonba került.

http://www.vtsoft.hu/http://www.vtsoft.hu/ Joanna Stempinska asszony, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete avatja fel augusztus 2-án a VT-SOFT Kft. új irodáját a Graphisoft Parkban. A VT-SOFT ez év májusától 86%-ban lengyel tulajdonba került.

 

  A varsói tőzsdén jegyzett szakmai befektető TETA S.A. a humáninformatikai piac vezetője Lengyelországban. A hasonló területen szakmai elismerést szerzett VT-SOFT csatlakozásával a TETA-csoport ambiciózus közép-kelet-európai terjeszkedést tervez.

Szombaton nyitja meg új irodáját az óbudai Graphisoft Parkban a szoftverfejlesztő VT-SOFT Kft. Az avatószalagot a rendezvény díszvendége, Joanna Stempinska, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete vágja át.

Az eseményre a VT-SOFT Kft. közel 20 éves történetében mérföldkőnek tekinthető tulajdonosváltás alkalmából kerül sor:

2008. májusában a lengyel TETA S.A. 31,5 millió zloty (2,3 milliárd Ft) vételár megfizetésével 86 százalékos részesedést szerzett a szoftverfejlesztéssel és humánügyviteli szolgáltatással foglalkozó VT-SOFT Kft-ben. A 2005 óta a varsói tőzsdén jegyzett lengyel szoftvercégnek számos hazai felvásárlás után ez volt az első külföldi tranzakciója, amit szándékai szerint romániai, ukrajnai, és német akvizíciók követnek majd.

A TETA és VT-SOFT termékköre és szolgáltatásai nagymértékben fedik egymást, a hasonlóságból adódó szakmai lehetőségek kihasználása természetes iránya a következő évek fejlesztéseinek. A cégstratégia három fő irányt jelöl ki: a humán és munkaügyi outsourcing területét, a HR-szoftverek fejlesztését és értékesítését, valamint harmadikként a nagy informatikai projektek területét.

Ez utóbbihoz tartozik a verseny- és állami szektor számára nyújtott rendszermenedzsment és IT biztonsági szolgáltatás, az alkalmazások központi felügyelete, a rendelkezésre állás, a működési stabilitás és sérthetetlenség biztosítása. Nagy államigazgatási pályázatokon a VT-SOFT már korábban is sikerrel indult, a közigazgatásban olyan nagy ügyfeleket szolgál ki évek óta, mint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala vagy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

A bérszámfejtés, a munkaügy és a társadalombiztosítás adminisztrációja mellett a toborzás, az oktatás, a teljesítményértékelés vagy akár a kafetériarendszer működtetésének kiszervezése egyre népszerűbb, ezt a folyamatot a cég hamarosan a környező országok piacain is ki szeretné használni. A hazai humánügyviteli outsourcing területén a VT-SOFT az első három szolgáltató között van, ezt a pozícióját jelentős beruházásokkal és az ügyfélszolgálat struktúrájának átalakításával kívánja erősíteni.

A humánügyviteli szoftverek terén a VT-SOFT legjobb hagyományait folytatja, amikor kiváló szakembereinek hozzáértésével oldja meg a szoftverek lokalizálását a szomszédos országok felhasználói számára. A kitűzött cél néhány éven belül a vezetői pozíció megszerzése Közép- Kelet-Európában. A VT-SOFT humáninformatikai termékskálája teljesebbé vált, a már jelentős piacot magáénak tudó OPUS szoftvercsalád tb-, bér-munkaügy-adó, HR, kafetéria és munkaidő-tervező/nyilvántartó moduljai mellé belépett a Lengyelországban piacvezető TETA Personnel szoftverrendszer. A humán-munkaügy és a társadalombiztosítás területén megszerzett szakértelem mellett előtérbe kerül a korszerű technológiák beépítése, a tudásmenedzsmenten alapuló megoldások, az internet előnyeinek kihasználása, a nagyfokú biztonság és adatvédelem, a jogosultságkezelés.

Összefoglalva: a VT-SOFT magasabb fokozatra kapcsol, felpörgeti a fejlesztési folyamatokat és jelentős befektetésekkel bővíti erőforrásait, hogy a nagy versenytársakkal szemben is kiállhasson akár a gazdasági szektor, akár az állami-önkormányzati projektek szállítói versenyében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük