2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új SD és microSD kártyák a Samsungtól

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79361"><img class="image image-preview" src="/files/images/MG16D%20package_1.preview.jpg" border="0" width="507" height="338" /></a></span>A Samsung Electronics piacra dobta legújabb SD és microSD kártyáit. A különböző felhasználói igényeknek megfelelően a termékek PRO, EVO és Standard kategóriákban érhetőek el. <p> 

A Samsung Electronics piacra dobta legújabb SD és microSD kártyáit. A különböző felhasználói igényeknek megfelelően a termékek PRO, EVO és Standard kategóriákban érhetőek el.

 

A Samsung Electronics piacra dobta legújabb SD és microSD kártyáit. A különböző felhasználói igényeknek megfelelően a termékek PRO, EVO és Standard kategóriákban érhetőek el.

 

A Samsung memóriakártyái két formátumban – SD és microSD -, három kivitelben – PRO, EVO és Standard – valamint számos kapacitással – 4-től 64 GB-os verzióig – érhetők el. Míg az SD kártyák főleg a digitális kamerák, DSLR kamerák és videokamerák egyik legfontosabb kellékei, addig az okostelefonunkon és táblagépünkön tárolt információt inkább microSD kártyákon tároljuk, ugyanakkor már létezik néhány olyan kamera és videókamera is, amely rendelkezik microSD bementettel. Egy 64 GB-os PRO memóriakártya használatával például 670 percnyi full HD minőségű videót is rögzíthetünk, anélkül hogy kicserélnénk vagy pótolnánk a benne lévő kártyát.

 

A Samsung új memóriakártyái teljesen új, szemrevaló külsővel érkeznek, termékkategóriánkénti eltérő színválasztással: a PRO ezüstös, az EVO narancssárga, míg a Standard kék köntöst kap. Ezen felül minden egyes memóriakártyán fehér színnel tűntetik fel az adattároló kapacitását.

 

Az új memóriakártyák alkalmazkodtak a felhasználók által elvárt teljesítményhez, kapacitáshoz és ellenálló képességhez is. Ennek köszönhetően a PRO és az EVO termékek megfelelnek az Ultra High Speed (UHS-I) 1-es szabványnak, amely még gyorsabb olvasási sebességet garantál (másodpercenként 90 MB és 48 MB).

 

A Samsung új memóriakártyái a legextrémebb körülmények között is helytállnak, mindegyikük vízálló, és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok, a röntgensugarak vagy a mágnes sem tesz kárt bennük. Minden modell garantáltan kibírja 24 órán keresztül a tengerben, ráadásul -40 és 85°C között is működőképesek. A kártyán lévő adatoknak a röntgensugár sem árt, 15,000 gauss mágneses erőig állják a próbát, és a kártya akár egy 1,9 tonnás jármű súlyát is elbírja.

 

„A Samsung nem titkolt szándéka, hogy versenyképes memóriakártyáival átvegye a vezetést a piacon. Mindezt termékeink megnövelt sebességével, még jobb minőségével, széles kapacitás választékkal, és nem utolsó sorban a kifinomult dizájnnal kívánjuk elérni" – mondta Unsoo Kim, a Samsung Electronics memória termékeinek értékesítésért felelős alelnöke. „A következő generációs memóriakártyáink eddig nem tapasztalt sebességgel és magasabb memória kapacitással kerülnek piacra, ami még inkább növeli a fogyasztók elégedettségét, és megerősíti a Samsung vezető szerepét a memóriakártyák piacán".

 

A Samsung 2002 óta piacvezető a NAND Flash memóriagyártásban, és a tavalyi évben a saját márkás SSD piacon is a legnagyobb szereplővé lépett élő, mindezt két évvel azután, hogy belépett erre a piacra.

 

A most kezdődő értékesítéssel a Samsung szeretné megerősíteni vezető szerepét a globális piacon, így Koreában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában és a többi régióban is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.