Fujitsu Siemens LIFEBOOK P8020Fujitsu Siemens LIFEBOOK P8020A Fujitsu Siemens Computers a 2008. november 12-én és 13-án megrendezett augsburgi VISIT kiállításon mutatta be LIFEBOOK sorozata legújabb tagját. A 12,1 hüvelykes kijelzővel ellátott, alig 1,3 kg súlyú, ultrakompakt LIFEBOOK P8020 a termékcsalád új csúcsmodellje.

 

 

Fujitsu Siemens LIFEBOOK P8020Fujitsu Siemens LIFEBOOK P8020A Fujitsu Siemens Computers a 2008. november 12-én és 13-án megrendezett augsburgi VISIT kiállításon mutatta be LIFEBOOK sorozata legújabb tagját. A 12,1 hüvelykes kijelzővel ellátott, alig 1,3 kg súlyú, ultrakompakt LIFEBOOK P8020 a termékcsalád új csúcsmodellje.

 

Nagyobb testvéreihez hasonlóan ez a gép is az Intel legújabb mobil platformjára épül. Főbb műszaki jellemzői közül említést érdemel a beépített nagy sebességű 3G/UMTS modullal elérhető korlátlan csatlakozás, a SmartCard vezérlővel, ujjlenyomat-érzékelővel, TPM-modullal támogatott magas szintű biztonság és a meglepően energiahatékony működés. Ez utóbbi a kimondottan kisméretű rendszerekhez fejlesztett ultra-kisfeszültségű processzornak köszönhető, ami rendkívül kevés energiát használ és ezért ideális komponens a nagyfokú mobilitás megvalósításához. A VISIT 2008-on kiemelt hangsúlyt kaptak a LIFEBOOK P8020 csatlakozási képességei és azok az előnyök, amelyeket a gép mobil megoldás részeként nyújthat gazdájának. Ez a termék a Fujitsu Siemens Computers „Infrastruktúra-termékek és ‑szolgáltatások" portfóliójának, és „Dinamikus infrastruktúrák" szolgáltatásának fontos eleme. A LIFEBOOK P8020 2008 decemberében kerül piacra.

Az új LIFEBOOK P8020 stílusos, nagy teljesítményű segítőtárs a napi munkában. Portreplikátorral kiegészítve az asztali gépet is jól helyettesíti, de integrált optikai lemezmeghajtójával mobil üzleti munkahelyként is tökéletesen használható. Fejlett Intel® Centrino® 2 processzortechnológiája a számítási teljesítmény terén sem hagy maga után kívánnivalót. Az energiatakarékos funkciókkal (pl. EcoButton) az eszköz akár egész munkanapon át képes hálózati áramforrás nélkül működni.

Az elegáns zongoralakk-bevonat stílusossá teszi a LIFEBOOK P8020 megjelenését. Elődjével, a P8010-zel ellentétben ez a gép teljesen fekete, tehát a tenyértámasz sem antracitszürke, hanem igazodik színében az eszköz többi részéhez.

Az üzleti környezetben kiemelt követelmény a vezeték nélküli kommunikáció. Ezt figyelembe véve a Fujitsu Siemens Computers – többi noteszgépéhez hasonlóan – a LIFEBOOK P8020-at is felszerelte WLAN és Bluetooth képességekkel. A beépített nagy sebességű 3G/UMTS technológiát opcióként támogatja az eszköz. A gépbe épített kamera segítségével a felhasználó akár videocsetelhet kollégáival.

Az üzleti környezetben szintén fontos igény az adatbiztonság. A LIFEBOOK P8020 e téren is jól teljesít. SmartCard vezérlője, opcionális TPM modulja és integrált ujjlenyomat-érzékelője hatásosan védi a céges adatokat. A merevlemezt masszív magnézium-borítás, folyadékálló billentyűzet, és ShockSensor óvja a fizikai sérüléstől.

A négy alkalmazásindító gombbal a felhasználó egyetlen gombnyomással elérheti a fontos rendszerbeállításokat és alkalmazásokat. Az EcoButton a felesleges funkciók kikapcsolásával energiát takarít meg és növeli az akkumulátor-üzemidőt mobil használat idején. A MobilityCenter gombbal a gép gazdája közvetlenül elérheti a mobil beállításokat, a LaunchCenter gombbal pedig a konfigurációs profilra ugorhat. A LockWorkstation gombbal másodpercek alatt lezárhatja a rendszert, ami még magasabb szintre emeli az utazáskor oly lényeges hardver- és adatbiztonságot.

Gazdag funkcionalitása és kompakt kialakítása révén a LIFEBOOK P8020  ideális segítőtárs a sokat utazó üzletemberek – pl. értékesítők, tanácsadók, szabadúszó újságírók és reklámszakemberek – számára. Az ő munkájukhoz a noteszgép éppoly nélkülözhetetlen, mint a mobiltelefon. A LIFEBOOK csomagját opcionális 64 GB-os SSD merevlemez teszi még vonzóbbá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük