www.szek.orgwww.szek.org Az online biztosításkötés, jegyvásárlás, utazási szolgáltatások, parkolás és más elektronikus szolgáltatások lesznek a VI. Elektronikus Kereskedelem Konferencia központi témái 2009. május 7-én és 8-án a Velence Resort & Spa hotelben.

www.szek.orgwww.szek.org Az online biztosításkötés, jegyvásárlás, utazási szolgáltatások, parkolás és más elektronikus szolgáltatások lesznek a VI. Elektronikus Kereskedelem Konferencia központi témái 2009. május 7-én és 8-án a Velence Resort & Spa hotelben.

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK) hatodik alkalommal rendezi meg a szakma egyik legfontosabb éves eseményét, az immár hagyományosnak tekinthető Elektronikus Kereskedelem Konferenciát. Idén az új, innovatív elektronikus szolgáltatásoké és üzleti modelleké, valamint a különböző elektronikus fizetési megoldásoké lesz a főszerep.

Míg a kétezres évek elején elsősorban könyvet, CD-t, DVD-t, esetleg MP3 lejátszót, vagy számítástechnikai eszközöket vásároltunk a neten, az online áruház csak kézzelfogható termékeket kínált, napjainkban az elektronikus kereskedelmet legalább ennyire jellemzi a szolgáltatások adás-vétele is, sőt, ez a szektor számít az e-business húzóágazatának. Szállást foglalni, repülőjegyet rendelni, teljes utazási csomagokat vásárolni régóta lehet, ma azonban már online tudunk belépőjegyet váltani múzeumba, színházba, moziba; megvehetjük az autópálya-matricánkat, megköthetjük az összes biztosításunkat, elintézhetjük pénzügyeinket, és nemcsak kifizethetjük számláinkat, hanem ki is állíthatunk ilyet ügyfeleinknek, továbbá néhány perces internetes regisztrációt követően a parkolásért is fizethetünk a mobiltelefonunk segítségével.

A konferencia kiemelt támogatója a SzEK-be idén belépett CIB Bank Zrt, amely – egyebek mellett az internetes kártyaelfogadás terén betöltött úttörő szerepével is – elkötelezett az elektronikus kereskedelmet fejlesztő kezdeményezések támogatásában. Ilyen katalizáló erőnek számít ez az esemény is, amely a különböző innovatív üzleti modellek keletkezésének és működésének bemutatásával, elemzésével kitekintést szeretne nyújtani a résztvevőknek az elektronikus szolgáltatások irányába, hogy így akár új ötletek, megoldások születését is inspirálja, hiszen még sok kiaknázatlan lehetőség rejlik az üzletágban. Az előadók a téma legjobb elméleti és gyakorlati szakemberei közül kerülnek ki, a teljes névsor megtalálható a konferencia részletes programjában az interneten.

A másfél napos rendezvényen lesz mini állásbörze, a résztvevők a pályázati lehetőségek megismeréséhez is kaphatnak tanácsokat, és mindemellett borkóstoló, pálinkakóstoló, fitness-bemutató és ingyenes koktélbár gondoskodik a kellemes hangulatról, számos lehetőséget kínálva a résztvevőknek a kikapcsolódással egybekötött informális eszmecserékhez és kapcsolatépítéshez.

A szervező a 2005-ben alakult Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SZEK). A SZEK alapítói – felismerve az új üzletág gazdaságélénkítő szerepét – célul tűzték ki, hogy elősegítik az elektronikus kereskedelem korszerű, gazdaságos és megbízható formáinak elterjedését. Tevékenységük a szakmai ismeretterjesztéstől az e területet érintő, készülő jogszabályok véleményezésén át az etikai normák kialakításáig és elfogadtatásáig tart. A szövetség tagjai között az elektronikus kereskedelmi piac vezető vállalkozásai és a témával foglalkozó szakemberek egyaránt megtalálhatók.

 http://www.szek.org/

http://www.velencespa.com/
http://www.szek.org/programjaink/vi-elektronikus-kereskedelem-konferencia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük