Celsius R sorozatCelsius R sorozatA Fujitsu Technology Solutions legújabb munkaállomásai új mércét képviselnek a számítási és grafikus teljesítmény terén. A CELSIUS M470, R570 és R670 az Intel® legújabb fejlesztésű, Tylersburg kódnevű munkaállomás-platformjára épül. Az Intel® legújabb Xeon® 3500 és 5500 sorozatú Nehalem EP / WS processzorát és az 1S Intel® X58 és 2S Intel® 5520 alaplapi lapkakészletet tartalmazó új CELSIUS gépek rendkívüli teljesítményüknél fogva ideálisak a nagy számítási kapacitást igénylő, többmagos működésre optimalizált munkaállomás-alkalmazások futtatására.

Celsius R sorozatCelsius R sorozatA Fujitsu Technology Solutions legújabb munkaállomásai új mércét képviselnek a számítási és grafikus teljesítmény terén. A CELSIUS M470, R570 és R670 az Intel® legújabb fejlesztésű, Tylersburg kódnevű munkaállomás-platformjára épül. Az Intel® legújabb Xeon® 3500 és 5500 sorozatú Nehalem EP / WS processzorát és az 1S Intel® X58 és 2S Intel® 5520 alaplapi lapkakészletet tartalmazó új CELSIUS gépek rendkívüli teljesítményüknél fogva ideálisak a nagy számítási kapacitást igénylő, többmagos működésre optimalizált munkaállomás-alkalmazások futtatására.

 

 Ezek az első, immár Fujitsu márkanéven bevezetett termék innovációk azt követően, hogy a Fujitsu Siemens Computers 2009 áprilisától teljes tulajdonú leányvállalatként beépült a Fujitsuba és Fujitsu Technology Solutions néven folytatja tovább tevékenységét.

A kategóriájukban egyedülálló benchmark-eredményű új munkaállomások kiegyensúlyozottabb architektúrával rendelkeznek és jelentősen fokozzák a produktivitást – a komplex modellezés és szimuláció esetében például akár négyszeresére is növelhetik az egy alkalmazás futtatásakor mért teljesítményt. Emellett az új CELSIUS munkaállomásokat a vezető munkaállomás-alapú ISV alkalmazások mindegyikére tanúsították és optimalizálták.

Mindhárom munkaállomás egy vagy két következő generációs, professzionális Open GL grafikus alrendszerrel konfigurálható. Funkcionális kialakításuk új távlatokat nyit teljesítmény szempontjából, shader-megoldásuk pedig a legkomolyabb elvárásokat támasztó grafikus alkalmazásokat is támogatja pl. a 3D CAD (Computer Aided Design), a CAE (Computer Aided Engineering) szimuláció, a digitális tartalomkészítés (DCC), a felső kategóriás vizualizáció (CAE, Simulation), az utófeldolgozás illetve a földtudományok területén.

A Fujitsu Technology Solutions használhatóság és zöld jellemzők szempontjából is továbbfejlesztette munkaállomásait. Az új hűtési technológia csökkenti a zajszintet és a hő kibocsátást. Az új CELSIUS modellek kategóriájukban egyedülálló zajkibocsátási értékekkel rendelkeznek és a valóban halk működésre képesek. Nagy hatásfokú tápegységüknek köszönhetően kevesebbet fogyasztanak és kielégítik az (előkészítés alatt álló) ENERGY STAR® 5.0 szabvány követelményeit.

Az új gépek Németországban fejlesztett és gyártott alaplapja rendkívüli megbízhatóságot garantál. A megnövelt élettartamú komponensek támogatják a zavarmentes 7×24 órás működést, a fejlett és kiváló minőségű LCD-kijelzőn pedig bármikor ellenőrizhető a működési állapot. A kijelző átfogó diagnosztikai információkat szolgáltat a problémamegoldáshoz és különféle ügyfél-specifikus adatokat is megjelenít (pl. a rendszer gyártási számát). Ehhez még az operációs rendszernek sem kell futnia.

„Új CELSIUS munkaállomásaink áttörést hoznak számítási és grafikus teljesítmény szempontjából, és újfent bizonyítják, hogy a Fujitsu Technology Solutions az új technológiák megjelenése után azonnal képes ellátni ügyfeleit felső kategóriás infrastruktúra-termékekkel és megoldásokkal" – jelentette ki Wilhelm Geyer, a Fujitsu Technology Solutions munkaállomásokért felelős igazgatója. „Nagy teljesítményű, megbízható munkaállomásaink immár nélkülözhetetlenek a célpiacokon. Az új Intel® platformra épülő, tökéletesített hűtési rendszerrel ellátott – és már Fujitsu márka alatt piacra kerülő – legújabb modellek még alkalmasabbak lesznek a személyi szuperszámítógép szerepének betöltésére. Kétszeres teljesítménnyel és kifogástalan használati élménnyel örvendeztetik meg a professzionális munkaállomás-használókat."

„Az új Xeon® 5500 processzor újabb fontos mérföldkő az Intel® számára a nagyobb teljesítményű, ugyanakkor energiatakarékos munkaállomás-processzorok fejlesztésében" – mutatott rá Christian Morales, az Intel® EMEA-régióbeli alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Mivel a Fujitsu Technology Solutions-höz hasonló szállítók technológiai hátterüknek köszönhetően azonnal be tudták építeni nagy teljesítményű munkaállomás-modelljeikbe az új technológiát, a felhasználók már most kiaknázhatják az új Intel® Xeon® 5500 processzorsorozat teljesítmény- és fogyasztásbeli előnyeit."

CELSIUS M470

Nagy teljesítményű, többmagos munkaállomás középkategóriás 3D CAD, CAE és DCC alkalmazásokhoz. Maximum 2 felső kategóriás grafikus alrendszert támogat, a legújabb Intel® Xeon® processzorral dolgozik, maximális memóriakapacitása 24 GB. Ideális egyprocesszoros munkaállomás mérnökök, építészek, animátorok és elemzők számára.

CELSIUS R570

A CELSIUS R570 kompakt két Xeon processzoros, középkategóriás munkaállomás felső kategóriás 3D CAD, DCC és FSA alkalmazásokhoz. Maximum két felső kategóriás grafikus alrendszert támogat, együttműködik az SLI technológiával és 48 GB maximális memóriakapacitás kínál. A kis helyigényű, kétprocesszoros munkaállomás szinte minden szegmens ambiciózus feladataihoz kiváló teljesítményt nyújt.

CELSIUS R670

A CELSIUS R670 fejlett CAE, VR/VIS és GIS alkalmazásokhoz szánt felső kategóriás, két Xeon® processzoros munkaállomás. A komoly követelményeket támasztó EDA felhasználók kiszolgálására is alkalmas. Maximum két felső kategóriás grafikus alrendszert támogat, együttműködik az SLI technológiával, maximális memóriakapacitása 96 GB. A legjobb I/O teljesítmény eléréséhez a CELSIUS R670 integrált SAS vezérlőt használ. Kivételes teljesítménye folytán tökéletes munkatárs a legfejlettebb többszálú feladatok elvégzésére és személyi szuperszámítógépként is jól használható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük