2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új weboldal a Parkinson-kóros betegek tájékoztatására

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60309"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/pz.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="52" /></a></span>A Parkinson Tudatosság Hete alkalmából új weboldal indult a magyar betegek és családtagjaik tájékoztatására, ahol a széleskörű hiteles információk és orvosi tanácsadás mellett az érdeklődők megoszthatják mindennapi problémáikat. A Parkinson-kór a leggyakoribb mozgásszervi zavarok egyike, amely hazánkban is több tízezer embert érint.</p> <p> 

pz.thumbnailA Parkinson Tudatosság Hete alkalmából új weboldal indult a magyar betegek és családtagjaik tájékoztatására, ahol a széleskörű hiteles információk és orvosi tanácsadás mellett az érdeklődők megoszthatják mindennapi problémáikat. A Parkinson-kór a leggyakoribb mozgásszervi zavarok egyike, amely hazánkban is több tízezer embert érint.

 

pz.thumbnailA Parkinson Tudatosság Hete alkalmából új weboldal indult a magyar betegek és családtagjaik tájékoztatására, ahol a széleskörű hiteles információk és orvosi tanácsadás mellett az érdeklődők megoszthatják mindennapi problémáikat. A Parkinson-kór a leggyakoribb mozgásszervi zavarok egyike, amely hazánkban is több tízezer embert érint.

 

A Parkinson-kór az agy bizonyos területein – ma sem pontosan ismert okokból – bekövetkező idegsejt-elfajulás miatt kialakuló betegség. Európa-szerte 1,9 millió embert érint és világszerte 6,3 millióra teszik a betegségben szenvedők számát.

 

Ebben a betegségben szenvedett a 2003-ban elhunyt Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó és II. János Pál pápa is. A Parkinson-betegek közé tartozik minden idők egyik legnagyobb bokszolója, Muhammad Ali és a világhírű amerikai filmszínész, Michael J. Fox is, aki 2000-ben alapítványt hozott létre a kór kutatásának támogatására.

 

A betegség elsősorban idősebb korban jelentkezik – a 65 év feletti korosztály mintegy 1-2 százalékát érinti – ám egyre többen betegednek meg a 40. életévük betöltése előtt. A Parkinson-kór kb. másfélszer gyakoribb férfiaknál, mint nőknél. Hazánkban a Parkinson-kóros betegek száma mintegy 20-30 ezerre tehető, azonban a betegeknek csak 50-70%-a részesül kezelésben.

 

A Parkinson-kór tüneteit jelenleg elsősorban gyógyszeres kezeléssel lehet kezelni. A korszerű terápiát nyújtó készítmények segítségével a betegek nemcsak a munkájukhoz tudnak visszatérni, hanem életminőségüket, korábbi aktivitásukat is megőrizhetik. A betegek a diagnózis felállításakor még önellátóak, a kór előrehaladtával azonban segítségre és felügyeletre szorulhatnak. Ezért is van – az egészségügyi ellátás és a korszerű gyógyszerek mellett – döntő szerepe annak, hogy a beteg informált legyen és továbbra is fenntartsa, illetve bővítse szociális kapcsolatait.

A családtagok, barátok, segítők és sorstársak közössége sokkal többet nyújt pusztán a társaságnál: biztonságot, erőt ad, segít megoldani a problémákat, áthidalni a mindennapi testi-lelki nehézségeket.

Ezen törekvés jegyében jött létre a www.parkinzona.hu weboldal, amely a Parkinson-kóros betegeken kívül információt kínál minden érintettnek: betegeknek, családtagoknak, segítőknek.

 

Gyakran előfordul, hogy a beteg a vizit során nem, vagy nem pontosan tudja megjegyezni az orvostól kapott információkat, ilyenkor segítséget nyújthat a weboldal. Az Orvos válaszol rovat a regisztrált felhasználók számára személyre szabott szakorvosi tanácsadást biztosít.

 

A Parkinzóna a magyar Parkinson-kóros betegek és hozzátartozóik friss, színvonalas, élő webes közössége kíván lenni, ahol a kezdeti tünetek leírásától az életmódbeli tanácsokon át széleskörű és hiteles információt talál minden érdeklődő. A www.parkinzona.hu lehetőséget ad a mindennapi problémák megosztására, valamint a megoldás lehetőségét kínálja a Parkinson-kórral való együttélésre családtagoknak, betegeknek, gondozóknak és nem utolsó sorban az orvosoknak! 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.