2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új magyar forgalmazóval bővül a hazai filmes színtér

2 perc olvasás

elf-.jpgA 2016-ban alakult, eredetileg dokumentum- és reklámfilmgyártással foglalkozó ELF Pictures 2018 májusától elindítja filmforgalmazási divízióját. Olyan különleges és díjnyertes arthouse játékfilmeket és dokumentumfilmeket terveznek moziforgalmazásban bemutatni a hazai közönségnek, melyek fontos társadalmi kérdéseket feszegetnek és művészi igénnyel készültek.

 

Oscar-díjas filmmel indul az ELF Pictures

Az ELF Pictures első filmje Sebastián Lelio rendező Oscar-díjas EGY FANTASZTIKUS NŐ (Una mujer fantástica) című chilei drámája lesz, főszerepben a transznemű zínésznő/énekesnő Daniela Vegával. A szerelemről, gyászról és önazonosságról szóló film a Testről és Lélekről elől orozta el a legjobb idegennyelvű film díját az idei díjátadón.

 

Egy fantasztikus nő

színes, feliratos, chilei dráma

eredeti cím: Una mujer fantástica / A Fantastic Woman

Rendező: Sebastián Lelio

Korhatár besorolás: 16E

Tervezett bemutató: 2018. június 7.

Forgalmazó: Elf Pictures

 

Marina pincérnőként dolgozik és tehetséges énekesnő. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandoval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia – mint egész eddigi életében -, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.

 

A chilei Sebastián Lelio (Gloria, A rabbi meg a lánya) szerelmi drámája elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Az Egy fantasztikus nő kísérőfilmje Kis Hajni diák Oscar-díjra jelölt Szép alak című 15 perces rövidfilmje. (https://vimeo.com/197425618)

 

https://elfpictures.hu

https://www.imdb.com/name/nm0133326

https://www.imdb.com/title/tt5639354

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.